JAV policija nužudo tiek piliečių, jog pagal šį rodiklį yra tarp Irako ir Kongo - tačiau vis daugėja manančių, jog policijos prievartos problemą išspręsti įmanoma

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kiesza 2020-06-14 18:38
Negaliu klausyti šito melo kurį finansuoja politinė jėga ir kurio eiga akivaizdžiai stimuliuojama iš viršaus. Negrų nušauna daugiau, nes jie linkę nusikalsti, Jav jie sudarydami vos 20-30% kalėjimuose užima 60%+ vietų, tad natūralu, kad dominuojantys nusikaltėliai juodi, o mentui tikrai vienodai kokia tavo spalva, priemonės tos pačios. Visa ta religija yra cirkas, sukiršinti piliečius..
Xdmin 2020-06-14 19:02
Rasizmas gali buti ir sios problemos pasekme. Jei zmogus negauna darbo, nes bijo, kad jis apvogs, sansas, kad jis prades vogti tik padideja. Jei kada teko pagalvoti, kad tau sunku rasti darba, tai pagalvok koks tai butu issukis, jei butum cigonas. O po to stebimasi, kad procentaliai jie nusikalsta dazniau.
Berserkas 2020-06-14 19:40
Nu dažnai išvadina čia kai kuriuos rasistais, nes nuomonės nesutampa su jų pačių, tačiau tu tai gryniausias rasistas.
skimas969 2020-06-14 19:46
Lietuvoje juodaodžių atitikmuo būtų romai. Jie irgi gali rėkti, kad Lietuvoje klesti rasizmas...
bahuriux 2020-06-14 19:54
stumdyti narkotikus. Tie protestuotuojai patys parodė darydami bardaką, kad policijos reikia dar daugiau. Nepatinka man visas šitas š.
Atk 2020-06-14 20:05
Kol žmogus eina keliu žvėrio, tol visokie tokie tragiški įvykiai neišvengiami. Bet aš štai ką įžvelgiau. Žonės vagia, tada policinikai gali netyčia sužalotį vagį ar net nužūdyti.. Bet labiau kaltas buvo tas, kas vagė. Juk jis aiškiai žino, kad šito daryti negalima, mano manymu. Todėl pats pirmas pradėjo tas, kas vagė, o kitas jau neištvėrė ir gal pridarė klaidų, bet nebūtų pirmas pradėjęs, tai ir nebūtų jokių bėdų. Ir, manau, kad nereikia eiti protestuoti ir nereikia leisti daryti protestus. Bet tai žinoma vaisiai nesveiko medžio, kuris duoda nuodingus vaisius, reikia naują medį sodinti ir tada nebus šitų vaisių karčių...
Myslius 2020-06-14 20:29
https://media.beam.usnews.com/c0/9d/02f ... raphic.png https://ichef.bbci.co.uk/news/410/cpspr ... _v4-nc.png Na is statistikos galima spresti apie du dalykus: a) juodaodis statistiskai turi 2.5 karto didesne tikimybe nuzudyt kita zmogu nei baltaodis. b) Policija elgiasi apie 2.5 karto brutaliau su juodaodziais nei baltaodziais (arba juodaodziai linke 2.5 karto labiau nepasiduoti)
Kilgoras Trautas 2020-06-14 21:53
Cia daugiau ne rasine problema, o tai, kad JAV klesti didele policijos savivale, nesvarbu ar jis nusikaltelis ar ne, bet jis buvo specialiai psichiskai nestabilaus policininko apimto efekto uždusintas. Taip neturetu buti teisineje valstybeje. Ir statistika tai ir rodo kad JAV su policija nera normalu kaip tikrai vakarietiskai valstybei.
DarkNRG 2020-06-14 22:34
Policija beveik visada yra tiesiog visuomenes atspindys ir tiek. Kokie zmones, tokia ir policija. Amerikoj dar problema yra, kad ten legalu yra nesiotis ginklus gatvej. Daug suimamu zmoniu buna su ginklais, policija tiesiog nenori rizikuot savo saugumu ir tiesiog kur kas dazniau panaudoja ginla, ypac jei suimamas asmuo priesinas. Amerikieciu masinis ginklu nesiojimasis padaro savo.
Shinigami 2020-06-14 22:51
, todėl visa nusikalstamumų ir mirčių statistiką reiktu žiūrėti pagal valstijas. Bet kad ir kokia statistiką imsi tai bus tik statistiką, be jokio turinio. Nežinosi kodėl ten tokia situacija, jei ten nepagyvensi kelis metus. Dauguma Lietuviu apie situacija JAV žino tik iš JAV filmų ir galvoja kad ten vyrai juodais kostiumais gatvėse ateivius gaudo. Tas pats ir dėl situacijos tarp juodaodžių ir baltuju. Kaip filmuose pavaizduota, taip galvoja kad ir yra, bet filmai tik kažkieno vaizduotės vaisius, o ne realybė. Reali situacija gali būti skirtinga kiekvienoje valstijoje ar net valstijų rajonuose. Bei situacija gali būti tokia pati kaip Lietuvoje situacija tarp vakarietiškų pažiūrų ir komunistinių pažiūrų asmenų. Ar čia rasizmas tarp komunistų ir kapitalistų? Kadangi abi pusės baltos todėl rasizmų tai nevadinama, bet jei vienos pusės odos spalva butu kitokia, tai iš kart visi rėktu kai tai rasizmas. Kai konfliktas dėl skirtingų pažiūrų vyksta tarp vienodos spalvos asmenų, tai pažiūrų skirtumas, bet kai toks pats konfliktas vyksta tarp skirtinų odos spalvų asmenų tai iš kart yra vadinama rasizmų. Kai konfliktas vyksta tarp skirtingų lyčių asmenų, tai iš kart vadina lyčių nelygybę. Realiai nesigilinant į konflikto priežastys. Todėl kiek juodaodžių nužudo policininkai dėl rasizmo, o kiek dėl normalių aplinkybių niekas nežino. Kai kas rašo kad JAV policija nužudo labai daug civilių (nusikaltėlių) lyginant su Europą, bet prie šito tada reikia lyginti ir kiek policininkų yra nužudoma JAV lyginant su Europa. Gal tada bus aiškiau kodėl tiek žmonių nužudo policija. Nes kai pasakoma tik puse statistikos viskas yra iškreipiama. Ir iš vis JAV žmonių mentalitetas visai kitas nei Europos žmonių. Ten turi teisę nušauti asmenį kuris be leidimo įėjo į tavo namus. JAV daug kas šaudosi, Europoje daug kas traiško žmones su sunkvežimiais. Kiekviena šalis turi savo specifiką. P.S. nužudomų juodaodžių ir baltaodžių santykis neturi nieko bendro su šalies juodaodžių ir baltaodžių populiacijos santykių. Nes policija nešaudo atsitiktinai į nekaltus praeivius, todėl nekaltų civilių santykis neturi nieko bendro su nužudomų nusikaltėlių santykiu. Kažkiek gali koreliuotis su nusikaltėlių odos spalvų santykių, bet ir tai ne daug. Nes tikrai nužudomų nusikaltėlių santykis bus skirtingas priklausomai nuo nusikaltimo pobūdžio. Finansinių nusikaltėlių bus nužudoma mažiau, nei narkotikų pardavėjų ir kitu panašių nusikaltėlių. Todėl nusikaltėlius ir nužudomus nusikaltėlius teks išgrupuoti ir pagal nusikaltimų rūšį. Kitas faktorius bus ir pačių nusikaltėlių elgesys suėmimo metu. Ir tokių faktorių kurie gali įtakoti nužudomų nusikaltėlių skaičių pagal odos spalvą gali būti daug. Net tai nėra monetos metimas, kur faktorius yra tik monetos pusių skaičius.
jull 2020-06-14 22:55
Tavo statistines isvados lauztos is pirsto. Pirmas linkas is vis nesusijes, jis susumuoja interracial nuzudymus, ne visus nuzudymus. Antras naudoja is pirsto lauztus duomenis. Paskutinis census US buvo 2016, kitas vyks/vyksta 2020. 2016 duomenim, baltuju yra 76.5%. Projekcija i 2060 - 69%. Tavo saltinis gi sako 60.4%, dabar. Mano duomenys is patikimo saltinio, oficialiu dokumentu kopiju mano univero bibliotekoj. Skaiciai sutampa su Wiki. Policijos funkcija yra ne teisingumo vykdymas (linciavimas), o tvarkos palaikymas. Teisingumui yra teismai, taigi joks elgimasis brutaliau nera pateisinamas.
jull 2020-06-14 23:07
Tai jau lyginom. 1.38 karto daugiau nei Lietuvoj. Prie to, kad US yra mazdaug 10 kartu daugiau civiliniu ginklu nei Lietuvoj. Tiesa, yra skirtumas, kad Lietuvoj jie neisduodami bet kam, kaip karstos bandeles.
HardAxe 2020-06-14 23:42
O kur yra tas aukso viduriukas? Lietuvoj? JAV policija bloga, nes perdaug šaudosi. Norvegijoj irgi bloga, nes kai reikėjo sulaikyti Breiviką užtruko daug laiko, kol gavo leidimą paimti ir panaudoti ginklą. Ir šiaip skandinavijoj ateina pas protestuotojus ir sako nedeginkit mašinų, gi patys sau blogai darot. Iš abiejų Lietuviai šaiposi. Kaip suprantu, - Lietuvoj - ideali? Manau policija turi veikti ir naudoti tokias priemones, kokios reikalingos toje šalyje. Neturi būt taip, kad policija bijo malšinti konfliktą ar stabdyti nusikaltėlius. Bet ir elgtis turėtų gražiai, kad žmonės jais pasitikėtų, o ne bijotų.
Myslius 2020-06-15 00:01
https://en.wikipedia.org/wiki/Race_and_ ... ted_States Self-identified race Percent of population White   60.4% Hispanic and Latino Americans (of any race)   18.3% Black or African American   13.4% Asian   5.9% Native Americans and Alaska Natives   1.3% Native Hawaiians and Other Pacific Islanders   0.2% Two or more races   2.7%
immortallt 2020-06-15 00:15
Nu va nušovė juodaodis pareigūną, tai dabar jau išlyginom? O šiaip, taip, JAV policija nukauna daugiausia nusikaltėlių milijonui gyventojų (iš pažengusių šalių), bet lygiai tap pat ir pareigūnų nukauna darbo metu daugiausia, milijonui gyventojų (iš pažengusių šalių). Vis su tuo 1.38 bando pralįsti... Kodėl išskirtiniais atvejais bandomas pagrįsti sisteminis rasizmas? Kodėl yra neva rasizmas tik prieš juodaodžius, nėra prieš indėnus, azijiečius, lotynų amerikiečius? Omeny problema yra pirmiausia ne rasizmas, o pirmiausia didelis smurtinis nusikalstamumas JAV, tada skerdynės tarp pareigūnų ir nusikaltėlių. Skerdynės yra abipusės. Ir ne tik tarp juodaodžių. Bet šiaip juokingiausia, kai bandoma pateisinti masinį turto naikinimą ir plėšimus, neva nebus pokyčių be "nuostolių", bet realiai ką matai, tai tie patys juodaodžiai (nu gerai, didžioji dalis, nes na pasitaiko vienas kitas ne juodaodis) eina ir plėšia tas parduotuves. Tai jie ir pateisina tuos stereotipus ir ne sprendžia situaciją, o ją sau tik dar labiau blogina. Ir tik neaiškinkit apie tai, kad jei badauji, tai eisi vogti. JAV nėra ta šalis, kur badausi, jei bent pirštą pajudinsi. Romai Lietuvoje - yra ir dirbančių, bet taip, vardą jie nėra gerą nusipelnę, ir neaiškinkit apie rasizmą, kai dauguma sutikę romą susiduria su stereotipinėmis situacijomis. Kaip šitą situaciją galima išspręsti? Pirmiausia bendruomenių (geografiniu pagrindu) išardymu ir integracija į visuomenę. Tai leidžia tiek ir nuo bendruomenės žalingų ydų apsaugoti, kai kiti bendruomenės nariai verčia kažką netinkamai daryti (pvz. neleisti vaikų į mokyklą), tiek ir leidžia kaimynams ilgainiui susipažinti ir suprasti, kad ne visi visgi romai yra narkomanai ir sukčiai. Romų sukeliamos riaušės, turto naikinimas ir pan. tik baigtųsi visuomenės pasipriešinimu, populistų aiškinančių kaip deportuos visus romus iškilimu ir pan. Kas čigonų taborą išardė? Buldozeriu Zuokas, ar Šimašius diplomatija ir ramiais nervais? Kodėl jūs užsiimat buldozeriu, ir visus kurie siūlo diplomatiją puolat vadinti rasistais? Kol buldozeriais užsiiminės, tol situacija nesikeis.
mklvc 2020-06-15 00:17
JAV rinkimai šiemet, galėčiau lažintis, kad šitie protestai rusens (kartais vis suintensyvėdami) iki pat rudens, po rinkimų viskas greit aprims ir bus tyla dėl to rasizmo, kol vėl nebus nušautas juodaodis ir vėl viskas prasidės. Bideno reitingai labai išaugo, o Trumpo sumažėjo prasidėjus protestams, o žinant, kad žiniasklaida dažniausiai nelabai palaiko Trumpą, tai bandė viską nušviesti kaip galėdami, vėliau juk sakė, kad protestai išplito po kitus miestus labiausiai žiniasklaidos dėka. Gal ir klystu, bet žiūrint į statistiką, tai vienai pusei tai yra labai ir labai paranku šiuo metu.
Myslius 2020-06-15 00:36
Manau visa esme JAV yra laisvi ginklu istatymai. Ginklu prekeiviu lobistu prapushinti istatymai ir masinis visuomenes apsiginklavimas priveda prie: masiniu saudymu mokyklose, padidejusiu nuzudymu naudojant ginkla ir savizudybiu naudojant ginkla skaiciaus, padidejusio policijos atsargumo ir jos nuzudytu asmenu skaiciaus. Visuomene agresyvi, kaip apsisaugot? Nusipirk ginkla, puiki reklama, idiotai.
jull 2020-06-15 02:28
Vel bulshit, tu paemei neatitinkancius tikroves duomenis visu pirma, antra, tu teturi viena brutualumo rodikli, nuzudymus. (226/13.4)/(408/76.5)=3.16 karto dazniau policijos nuzudomi afro nei whites.
jull 2020-06-15 03:24
Cia rimtai? Daugumoj saliu gali ir pats panaudot ginkla, jie kitam gresia rimtas pavojus, o Norvegijos policijai reikia dar atskiro patvirtinimo?
immortallt 2020-06-15 08:50
Pagaliau atsakymas - ne rasizmas didžiausia problema, o policijos smurtas. Tai ir varkyti atitinkamai reikia - imuniteto pareigūno pareigybę stiprinti, mokymai, vadovų keitimai, atlyginimas.