VDU technologijų mėgėjams pristatė naują studijų programą „Energetikos fizika“  (0)

Artėjanti mokslo metų pabaiga daugeliui abiturientų kelia rūpesčių ne tik dėl valstybinių egzaminų, bet ir dėl tolesnės ateities – kur ir ką reikės studijuoti. Įvairios aukštosios mokyklos siūlo daugybę studijų programų, iš kurių dalis yra visiškai naujos. Viena iš jų – VDU Fizikos katedros parengta studijų programa, apimanti modernią ir novatorišką sritį - atsinaujinančių energijos šaltinių fiziką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kas tai per programa? VDU Gamtos mokslų fakulteto, Fizikos katedros docentas Arvydas Kanapickas pasakoja, jog „studijuodami pagal šią studijų programą turėtumėte įgyti žinias, kurios padėtų suprasti fizikinius energijos gamybos principus ir jos vertimo į kitas energijos formas būdus.

Lietuvoje studijų programose šiuo metu vyrauja labiau inžinerinis požiūris, kuris yra per siauras, norint kaip galima plačiau diegti atsinaujinančius šaltinius į gyvenimą. Tačiau pasakyti, kad Energetikos fizikos pamatinis dalykas yra vien tik fizika, būtų per siaura.

Energetika susijusi su inžinerinėmis problemomis, su teisiniais dalykais, su ekonomika, o taip pat su poveikiu aplinkai, kuris atgal gali sugrįžti kaip socialinis poveikis (pvz., žmonių nepasitenkinimas vėjo jėgainių keliamu triukšmu). Be to, VDU mokslininkai vieninteliai visame Pabaltijyje dalyvauja vandenilio energetikos problemų sprendime, todėl gali suteikti šios modernios energetikos technologijos žinių.

Tad Energetikos fizika greičiau yra tarpdisciplinininė studijų programa, kurioje suteikiamos žinios turėtų padėti susiorientuoti problemų rate, kurios šiuo metu iškyla plečiant atsinaujinančios energijos gamybą ir naudojimą ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje.

Greitai besikeičiantis gyvenimas kaip tik ir kelia reikalavimą mokėti prisitaikyti prie pasikeitimų, todėl manome, kad mūsų studijų programa šį privalumą suteikia.“

Išsamiau apie studijuojamus modulius, įgyjamas žinias ir kitus dominančius dalykus galite sužinoti išsamiame studijų programos pristatyme, esančiame mūsų portale. Taip pat komentaruose pateikite klausimų ir pasiūlymų, kokios dar informacijos norėtumėte gauti tiek apie šią, tiek ir apie kitas studijų programas – ateityje pas mus turėtų atsirasti daugiau tokių išsamių pristatymų, tad norėtume žinoti į ką reiktų orientuotis rengiant tokią medžiagą.

Be to, į konkrečiai su šia studijų programa susijusius klausimus atsakys VDU Fizikos katedros darbuotojai, tad turite visas galimybes pasitikslinti neaiškius ir dominančius dalykus. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)