Įsteigti įmonę Lietuvoje pakaks interneto  (5)

Registrų centras toliau plėtodamas Juridinių asmenų registravimo elektroninių paslaugų (JAREP) projektą, šiandien pristatė ką tik įgyvendintą jau antrąjį projekto etapą - galimybę internetu įsteigti uždarąją akcinę bendrovę, turinčią neribotą skaičių steigėjų, esančių bet kuriame pasaulio krašte.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Uždarosios akcinės bendrovės steigimas ir registravimas internetu yra vienas iš Europos Sąjungos lėšomis finansuojamo Juridinių asmenų registravimo elektroninės paslaugos (JAREP) sukūrimo projekto etapų.

JAREP projektas skirtas juridinių asmenų registravimo viešajai elektroninei paslaugai sukurti ir įdiegti. Projekto tikslas – sudaryti sąlygas Registrų centrui plėtoti viešąsias elektronines paslaugas perkeliant į elektroninę terpę naujų juridinių asmenų, pakeistų duomenų registravimo, pavadinimo laikino įtraukimo į Juridinių asmenų registrą ir informacijos Juridinių asmenų registrui pateikimo procedūras.

Projektas turės įtakos žmonių verslumui, nes jo metu sukurta ir įdiegta juridinio asmens registravimo elektroninė paslauga leis paprasčiau įregistruoti juridinį asmenį, sumažinti atvykimų į Registrų centrą skaičių ir procedūrų trukmę. Įgyvendinus projektą, juridinio asmens registravimo procedūros taps paprastesnės ir kokybiškesnės.

Naujausiais duomenimis, iš 4469-ių šiemet įsteigtų uždarųjų akcinių bendrovių (UAB) beveik 1000 buvo įsteigta ir įregistruota internetu. Tikimasi, jog pašalinus UAB steigėjų skaičiaus apribojimus elektroniniu būdu steigiamų bendrovių dalis ilgainiui viršys steigiamų „popieriniu“ būdu įmonių skaičių.

Registruojantiems naujas įmones internetu taip pat nebeliko reikalavimo verslą steigti tik steigėjui nuosavybės teise priklausančiose patalpose. Dabar bet kuris nekilnojamojo turto savininkas gali internetu duoti sutikimą steigiamos įmonės buveinės įsikūrimui jo valdose.

Visi įmonių steigimo ir sutikimo naudoti patalpas steigiamos įmonės buveinei veiksmai atliekami Registrų centro savitarnos sistemoje adresu www.registrucentras.lt/savitarna/. Įmonės steigimo dokumentus elektroniniu parašu steigėjai taip pat pasirašo internetu, t.y. būdami bet kurioje šalies ar pasaulio vietoje.

Norintieji internetu įsteigti įmonę ar suteikti leidimą savo valdomose patalpose įsikurti steigiamos bendrovės buveinei turi įsigyti Registrų centro platinamą arba asmens tapatybės kortelėje išduodamą kvalifikuotą elektroninį sertifikatą (el. parašą). Registrų centro elektroninius sertifikatus platina įmonės teritoriniai padaliniai ir mobiliojo ryšio operatoriai.

Be verslo įmonių steigimo į elektroninę erdvę žadama perkelti ir nevyriausybinių organizacijų steigimo bei registravimo procedūras. Registrų centro atstovai žada, jog artimiausiu metu bus suteikta galimybė internetu įsteigti populiariausios formos nevyriausybinę organizaciją – asociaciją, taigi sistema bus galima atlikti dar daugiau operacijų.

Viso JAREP projekto vertė – 6.647.282,80 litų, jį finansuoja ES Europos regioninės plėtros fondas ir Lietuvos valstybė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(0)
(1)

Komentarai (5)