Elektriniu dviračiu po Vilnių - naujovė ne kiekvienam  (8)

Vilniečiai ir miesto svečiai jau gali savo rankomis paliesti elektrinius mero A.Zuoko iniciatyva atsiradusius dviračius. Tačiau norintiems jais praskrieti miesto gatvėmis, banko sąskaitoje teks turėti nemažą sumą pinigų.

Atvažiuojate į pastaruoju metu mero A.Zuoko taip uoliai reklamuojamą Vilnių ir norite senamiestį apžiūrėti skriedami dviračiu? Ne bėda – sumokate vos dešimt litų ir valandą sostinės gatvelėmis lekiate moderniu elektriniu savivaldybės nuomojamu dviračiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Deja, ne viskas taip paprasta, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Jei norėsite pasinaudoti šia transporto priemone, maloniai būsite paprašytas bendrovės „Susisiekimo paslaugos“ darbuotojai palikti savo kredito kortelę, kurioje turės būti ne mažiau kaip 500 litų. Neturite? Kulniuokite pėsčiomis.

„O ką jus galvojat? Juk čia brangūs dviračiai, reikia tokių apsaugos priemonių, jei ką nors padarytų ar sugalvotų negrąžinti. Čia jau ne šiaip dviratukai, todėl ir apsauga tokia reikalinga. Kortelę reikės palikti čia, bet pirmiau bus patikrinta, ar joje tikrai yra 500 litų“, – pasakojo „Susisiekimo paslaugų“ skyriuje dirbanti klientų aptarnavimo specialistė Nina Gilevskaja.

Pagal tokią tvarką mero perkamus dviračius netrukus galės išsinuomoti vilniečiai ir miesto svečiai. Pirmieji keturi elektriniai dviračiai įsitaisė sostinės V.Kudirkos aikštėje esančiame „Susisiekimo paslaugų“ klientų aptarnavimo kioske, kiti punktai netrukus bus suręsti Katedros aikštėje, prie Rotušės ir savivaldybėje.

Dviračiai jau stovi, tačiau išsinuomoti kol kas jų negalima. „Dar reikia kažkokius draudimo reikalus sutvarkyti, dokumentaciją kažkokią, tiksliai nė nežinau. Bet jau netrukus bus galima nuomoti. Kol kas tikrai niekam jie nebuvo išnuomoti“, – sakė darbuotoja.

Nors daugelis merui pirmą kartą pristačius šią transporto priemonę atkreipė dėmesį į A.Zuoko taip mėgstamos oranžinės spalvos stabdžius, vien šio spalvinio akcento miesto vadovui nepakako. Keturi dviračiai jau atgabenti į kioską buvo apklijuoti oranžinės spalvos juostomis.

„Dar negalima nuomoti, nes iki galo nesutvarkyta visa elektroninė sistema, kuria būtų galima sekti kiekvieną dviratį, žiūrėti, kiek laiko jau jis nuvažiavo, ar neviršijo limito“, – sakė N.Gilevskaja.

Elektriniams dviračiams įsigyti savivaldybė skelbs konkursą, kurio eigą prižiūrės miesto bendrovė „Susisiekimo paslaugos“. Dienraščio „Vilniaus diena“ žiniomis, skelbiamas kiek supaprastintas pirkimas, tad gali būti, jog miesto vadovai gaus tik vienos bendrovės pasiūlymą.

Savivaldybė iš viso pirks 25 tokias transporto priemones, taip pat centralizuotą jų stebėjimo ir valdymo sistemą. Pagal įstatymus dviračių nuomoti nebus galima tol, kol konkursas nebus baigtas.

„Ateina vyrai su moterimis. Moterims jie tiesiog gražūs, paprasti dviratukai, jos nelabai supranta, o vyrai domisi kur kas labiau. Apžiūrinėja, klausinėja, nori pačiupinėti. Šiaip tikrai akį jie traukia ir susidomėjimas nemažas“, – dėstė pašnekovė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
Autoriai: Matas Miknevičius
(1)
(0)
(1)

Komentarai (8)