Troleibusų keleiviai pratinami keliauti kitaip  (0)

Kasdien Vilniaus troleibusais į darbą, mokyklą ar universitetą ir namo keliaujantiems miestiečiams tas pats kelias – tai ta pati rutina. Bet šįkart leidykla „Vaga“ kartu su „Vilniaus troleibusais“ keleiviams nusprendė pasiūlyti sustabdyti laiką ir praskrieti sostinės gatvėmis panirus į visai svetimas keliones…


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paskutinį vasaros mėnesį Vilniaus visuomeninio transporto keleiviams nebetenka nuobodžiauti – nuo rugpjūčio 8 d. visą mėnesį 2 ir 16 troleibusų maršrutų keleiviai į kasdienes savo keliones leidžiasi su nauja bestselerių autorės Elizabeth Gilbert knyga „Piligrimai“ ir jos personažais: rančų darbininkais, turgaus prekeiviais, striptizo šokėjomis, ligonių slaugais ir rodeo dalyviais, keliaujančiais kažkur ir pas kažką, turinčiais storą odą arba paskendusiais iliuzijose, bet žūtbūt ieškančiais ryšio su kitais žmonėmis ir dvasinio artumo.

Apsakymų rinkinį „Piligrimai“ – trečiąją populiaraus bestselerio „Valgyk, melskis, mylėk“ autorės knygą lietuvių kalba – leidykla „Vaga“ troleibusų keleiviams pasiūlė neatsitiktinai: juk apsakymų žanras itin tinkamas neilgoms kelionėms, o nuoširdūs ir autentiški knygos piligrimai – išties įdomūs pakeleiviai kiekvienam mūsų. E. Gilbert knygoje išvengia pagundos istorijas užbaigti moralu ar sukta siužeto kilpa: apsakymuose tiesiog imamas ir padedamas taškas, o skaitytojui, kurį laiką keliavusiam kartu, tenka išlipti savo stotelėje ir paleisti piligrimus iš akiračio iki kitos kelionės, kuomet vėl galės mėgautis viena iš dvylikos knygos istorijų.

„Nusprendėme įprastus sostinės gyventojų maršrutus visuomeniniu transportu paįvairinti dovanodami mėgstamos autorės skaitymo malonumą pakeliui į darbą, iš darbo ar kitose kasdienėse kelionėse“, – pranešime spaudai sumanymu dalijosi leidyklos vykdomoji direktorė Jurgita Videikaitė.

Patikėjusi aukšta vilniečių skaitymo kultūra, leidykla, panašu, abejoja troleibusų keleivių sąmoningumu. Kad šie netyčia nesugalvotų skaitymo malonumo prasitęsti namie, leidėjai knygas viela pririšo prie troleibusų sėdynių.

Dar 2006 m. išleista, o 2010 m. ekranizuota memuarų Elizabeth Gilbert knyga „Valgyk, melskis, mylėk“ išgarsino autorę visame pasaulyje ir iki šiol karaliauja perkamiausių pasaulio knygų sąrašuose. „Šią amerikiečių žurnalistės istoriją ir jos tęsinį „Pasižadėję“ lietuvių skaitytojai labai pamėgo, todėl išleidę ne vieną literatūrinę premiją pelniusį istorijų rinkinį „Piligrimai“ nusprendėme pasiūlyti paskaityti ir sostinės viešojo transporto keleiviams“, – sako J. Videikaitė.

Per dieną Vilniaus mieste troleibusai nuvažiuoja 42013 km, perveža apie 200 tūkst. keleivių. Taigi knyga susivilios ne vienas skaityti kelionės metu atpratęs vilnietis. O ateityje galbūt viešasis transportas pateks į akiratį ir daugiau verslininkų, ir keleiviams bus suteikta galimybė išbandyti bevielį internetą troleibuse, sužaisti kortų partiją, pažiūrėti rytinę televizijos laidą, ar čia pat iš automato įsigyti užkandžių ir karštos kavos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)