Lietuvai atsiveria galimybės įsilieti į didžiausių kosmoso organizacijų veiklą  (6)

Tris dienas Vilniuje vykusioje tarptautinėje kosmoso konferencijoje SEMWO 2011 užsienio kosmoso organizacijų pristatyti pranešimai neliks tik formalia dėmesio Lietuvai išraiška. Pasirengimą bendradarbiauti ir padėti lietuviams įsitraukti į kosmoso veiklą išreiškė renginyje dalyvavę organizacijų atstovai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei kosmosas anksčiau buvo svarbi erdvė didžiųjų šalių karinės ir politinės galios varžyboms, tai dabar šį vaidmenį keičia tarptautinio bendradarbiavimo tendencijos. Surengtoje spaudos konferencijoje dalyvavę NASA Ames tyrimų centro (JAV), Europos Kosmoso agentūros, didžiųjų Kinijos ir Rusijos kosmoso organizacijų atstovai vienbalsiai tvirtino, kad kosmoso programoms tampant iš karto keleto valstybių reikalu, laukiamas net ir mažų šalių dalyvavimas.

,,NASA Ames tyrimų centras jau pradėjo diskusijas ir ketina su Lietuva pasirašyti sutartis dėl bendradarbiavimo lazerių, mažųjų palydovų kūrimo srityse ir studentų stažuočių JAV centruose“,– apie ketinimų virsmą bendru darbu pasakojo centro direktorius Simon P.Worden.

Rusijos Samaros kosminio centras („TsSKB-Progress") savo ruožtu patvirtino pasirengimą Lietuvai padėti paleidžiant mažuosius kosminius aparatus. Tokius rezultatus davė metus trunkantis bendradarbiavimas tarp centro ir Lietuvos kosmoso asociacijos.

Penktadienį pasibaigusi konferencija sulaukė nemažo susidomėjimo – į renginį užsiregistravo per du šimtus žmonių. Jo metu pristatyta daugiau nei trisdešimt pranešimų kosmoso istorijos, ekonomikos ir verslo temomis, veikė raketų modelių ir mažųjų palydovų paroda.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)