Sostinės centre važinėjantys ekologiški autobusiukai automobilių srauto nesumažina  (1)

Prieš pusmetį, rugsėjo mėnesį, Vilniaus valdžia gyventojams pasiūlė du naujus 88 ir 89 numeriu pažymėtus visuomeninio transporto maršrutus, kursuojančius senamiesčio gatvėmis. Sostinės valdžia tikėjosi, kad tai paskatins žmones dažniau naudotis viešuoju transportu ir sumažins automobilių spūstis centre.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kasdien šiais maršrutais keliauja nuo 130 iki 600 keleivių, tačiau dauguma kalbintų vilniečių teigė net negirdėję apie tokią naujovę.

Jungia 3 stovėjimo aikšteles

Šiuo metu Vilniaus senamiesčio maršrutu kursuoja keturi dujomis varomi „Fiat Ducato“ autobusai. Maršrutai jungia tris dideles automobilių statymo aikšteles: prie Seimo, požeminę Gedimino prospekte bei daugiaaukštę Tilto gatvėje ir Tymo kvartale.

Naujose transporto priemonėse, kaip ir visame viešajame transporte, galioja vienkartiniai ir mėnesiniai viešojo transporto bilietai.

Autobusai aptarnauja keleivius kasdien. Jie kursuoja kas 15 minučių. Viename autobuse įrengta 11 sėdimų ir 10 stovimų vietų. Nenumatytiems atvejams yra ir dar vienas rezervinis autobusas.

Anot Vilniaus vicemero Romo Adomavičiaus, savivaldybė nusprendė įsteigti šiuos maršrutus, norėdama sumažinti lengvųjų automobilių transporto eismą senamiestyje. Neatsitiktinai pasirinkti ekologiški mikroautobusai. Vicemero teigimu, taip saugomas senamiesčio paveldas ir mažinamas išmetamųjų dujų kiekis.

Autobusų nauda miglota

Nors autobusai senamiesčio gatvelėmis kursuoja jau nuo rugsėjo, R. Adomavičiaus teigimu, vertinti projekto naudą miestui dar anksti.

„Reikia maždaug trijų metų, kad gyventojai įsisavintų naujus maršrutus. Po to galima vertinti, ar maršrutas buvo naudingas, ar ne, ar pateisino lūkesčius. Išgirdome įvairių atsiliepimų dėl senamiesčio maršrutų, kai kurie gyventojai prašė koreguoti trasą – pavyzdžiui, pailginti maršrutą iki Žvėryno ir t. t. Kol kas svarstome visas pateiktas pastabas“, – sakė vicemeras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
Autoriai: Mindaugas Drigotas
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)