Lietuviai pasaulį siekia nustebinti „nesunaikinamais“ telefonais (Video)  (5)

Mobiliųjų technologijų parodoje „Mobile World Congress“ 2016 šįmet dalyvauja penkios įmonės, kurios užsiregistravusios kaip Lietuvos atstovės. Tarp jų – „Getnord“ prekės ženklu pažymėtus telefonus kuriantys lietuviai ir parodos senbuviai – belaidės įrangos gamintojas „LigoWave“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kauniečiai „Getnord“, kurie iki 2013 m. buvo geriau žinomi kaip vaizdo stebėjimo sistemų gamintojai „Redlainas“, gamina metalo korpusu sustiprintus smūgiams, dulkėms ir karščiui atsparius telefonus, kurie skirti specifinių poreikių turintiems vartotojams, pavyzdžiui, dirbantiems statybų rinkoje, medžiotojams ar žvejams.

„Mūsų klientai – visi, kam reikalingas telefonas, kuris nukritęs nesudužtų“, – sakė už Italijos rinką atsakingas įmonės atstovas Vincas Kudirka.

Atsparūs smūgiams ir vandeniui

„Getnord“ įrenginių išskirtinumą iš daugelio kitų gamintojų geriausiai nusako  IP 68 ir  MIL-STD-810G sertifikatai: „Getnord“ įrenginiai apsaugoti nuo dulkių ir vandens (maždaug 1,5 metro gylyje gali pragulėti iki pusvalandžio) ir atlaikyti didelius temperatūrų skirtumus, taip pat yra atsparūs smūgiams.

Be to, „Getnord“ įrenginių „Gorila Glass“ stiklu apsaugotą ekraną taip pat dengia ir itin tvirtas „Asahi Glass“ stiklas.

Lietuvių įmonės telefonai lyginant su įprastiniais išmaniaisiais – dideli ir sunkūs: brangiausias „Onyx“ modelis sveria 270 gramų ir storą įrenginio korpusą ne taip paprasta apimti rankomis. Į akis krenta ir gaminių panašumas į CAT gamintojo įrenginius. Vis dėlto V.Kudirka tikina, kad lietuvių įrenginių dizainas unikalus.

Iš viso Barselonoje pristatomi trys „Getnord“ modeliai: mygtukinis antros kartos „Walrus“ ir išmanūs „Onyx“ bei „Lynx“.

„Įdomu tai, kad Europoje perkami mūsų mygtukiniai telefonai. Kai kam tai atrodo pasenęs dalykas, bet Italijoje mygtukinis „Walrus“ – mūsų perkamiausias modelis, – pasakojo V.Kudirka. – Antros kartos „Walrus“ galima naudoti ir  kaip prožektorių. Patys esame nustebę, bet vyresnio amžiaus žmonėms reikia paprasčiausio telefono.“

Vis dėto bendrovės išmaniųjų telefonų vidiniai įrenginių komponentai nėra išskirtiniai: flagmanas „Onyx“ turi HD raiškos (720 x 1280) ekraną, keturių branduolių „Media Tek“ procesorių, 1 GB RAM, 8 MP pagrindinę ir 5 MB priekinę kameras, 8 GB nuolatinės atminties, palaiko LTE. Barselonoje pristatoma naujesnė telefono versija su 2 GB RAM ir 16 GB nuolatinės atminties, su galimybe praplėsti iki 32 GB.

Išmanūs „Getnord“ įrenginiai kol kas veikia su „Android KitKat 4.4“ operacine sistema, tačiau greitai bus atnaujinti į „Lollipop“.

Iš kitų techninių telefonų parametrų išsiskiria baterijos talpa – V.Kudirka teigia, kad 4 tūkst. mAh talpos „Onyx“ baterijos užteks penkioms dienoms naudojimo.

Bendrovė telefonus gamina Kinijoje, o Lietuvoje kuriamas jų dizainas. Lietuvos biure darbuojasi 9 žmonės. „Getnord“ telefonus eksportuoja į Vokietiją, Prancūziją, Italiją ir Didžiąją Britaniją, o Azijoje tuos pačius modelius žymi kitu prekės ženklu.

Parodoje – jau ketvirtą kartą

Kita Lietuvos įmonė – „LigoWave“ Barselonoje dalyvauja jau ketvirtą kartą ir čia pristato belaidės įrangos produktus. Šįmet demonstruojama didelio pralaidumo „taškas – taškas“ ir „taškas – daug taškų“ tipo belaidės komunikacijos įranga, kuri leidžia pasiekti iki 700 Mb/s greitaveiką. Jos prototipą LigoWave“ pristatė MWC 2015.

„Taškas –  daug taškų“ platforma skirta aukštesnio lygio klientams, kuriems reikia didesnės greitaveikos, aukštesnio patikimumo, kokybiškesnės įrangos. Tai telekomunikacijų operatoriams ar interneto tiekėjams skirtas produktas“, – sakė Jonas Sabaliauskas, bendrovės viceprezidentas rinkodarai.

Šiuo metu „LigoWave“ įranga prekiaujama 105 valstybėse, per metus parduodama apie 200 tūkst. belaidės įrangos gaminių. Įmonė įrangos prototipus kuria Lietuvoje, o vėliau masiniu būdu gamybą vykdo Kinijoje.

„Barselonoje ieškome daugiau partnerių Europoje, bet Pietų Amerika, Šiaurės Amerika, Azija  – viskas susipynę“, – sakė J.Sabaliauskas.

Kitos Lietuvos atstovėmis nurodomos parodos dalyvės – žmonių srautų analitikos sistemos kūrėjai „Semsye“, platformą žinučių siuntimui siūlantys „Itis Telecom“, kuri Lietuvoje turi tris darbuotojus, ir „Western Union Digital“.

Technologijų paroda „Mobile World Congress“ vyksta vasario 22–25 dienomis Barselonoje.​

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Paulius Grinkevičius
(20)
(12)
(8)

Komentarai (5)