Korepetitoriai – sėkmės garantas?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vazzy 2014-05-18 09:51
puikus pasipinigavimo saltinis mokytojams, o ar mokiniams to reikia tai abejoju, nes realiai moka uz juos ne ziniu siekdami, o tik egzaminus islaikyt. pilna ir pas mus klasej buvo tu, kurie samdes po 2-3 korepetitorius. as laikiausi nuomones, kad korepetitorius nereikalingas, ir viska reik ismokt paciam arba neismokt, cia nesvarbu, bet moketi uz nemokama moksla yra perkreiptas poziuris, atitinkantis pacios mokyklos idejos.
sielinas 2014-05-18 12:00
Jei nemoki tai mokėk.
immortallt 2014-05-18 12:11
Na asmeniškai buvau pasiėmęs lietuvių mokytoją papildomai, ir daugiau ne dėl gramatikos pusės, nors ir ten reikėjo, bet dėl teksto suvokimo užduočių. 45min savaitėje padėjo įsisavinti 2 metų kursą labai gerai. Aišku, kiti eina, tam kad namų darbus pasidaryti - ne tas atvejis. Anglų kalbą ėjau, bet daugiau kaip žinių gilinimas. Matematikos - tik pasitikrindavau ir pasiaiškindavau su mokytoja sprendimus, bet individualus dėmesys kartais gerai, kai gali tau paaiškinti tavo klaidas išsamiai ir padėti suprasti kaip jas spręsti. Bet jei einama ND daryti - pinigų mėtimas į balą.
Spro 2014-05-18 12:58
Pritariu immortal. Pats ėmiau fizikos korepetitorių prieš tris metus . Nieko nemokėjau fizikos likus 3 mėnesiams iki egzamino(bandomajį parašiau 12proc) . Tada pradėjau mokintis savarankiškai, nuo pat pradžių. Natūralu ,kad iškildavo klausimų. Žiūrėdavau uždavinius vien su spręndimais. Su matematika draugavau labai gerai , tai dažniausiai suprasdavau KAS IR KODĖL taip daroma. Tačiau KĄ DARYTI jei nesupranti? Tų klausimųs prisirinkdavo tiek daug ,kad pas mokytoja nelabai nueisi - per pamoką dėl manęs vieno juk neatsakinės į visus klausimus ,tiesa? Po pamokos - ji neturi laiko. Todėl imi korepetitorių. Per 5 pamokas (sumokėjau gal 200 LT) - ji atsako į visus klausimus . Gavau 85+. Mokslas nemokamas. Išvada : Korepetitorius TIKRAI yra labai gerai ,jeigu tu pats stengies , o ne ateini pas jį šeip , tikėdamasis ,kad jis tau įkals į galvą viską...
Shinigami 2014-05-18 13:25
Niekad papildomai nesimokiau. Visada žinojau ką mokų, ko nemoku ir kodėl nemoku. Todėl papildomas mokymasis ir nebūtu labai padėjęs. Bet, šiaip, manau, kad korepetitorius gerai, jeigu pats nori išmokti, o ne tėvai verčia išmokti. Kaip ir pas mane klasėje buvo, kad kai kurie suprato jog reikia mokytis tik 12 klasėje. Tai jau mokytojas nepadės. O jis nemokėjo net 5 klasės matematikos. Yra ir kita grupė asmenų. Kurie nėra pakankamai sumanus, kad patys išmoktu, o bendro mokymo klasėje jiems nepakanka. Tokiems reikia individualaus mokymo.
immortallt 2014-05-19 17:31
Shinigami, jei žinai ko nemoki, ir kodėl, papildomas mokymasis tokias problemas greitai išsprendžia. Kai nežinai, ko nemoki ir kodėl, tada reikia daug laiko praleisti, bet vis tiek išmoksi.
Sergejus 2014-05-21 20:09
Štai čia - "... per pamoką dėl manęs vieno juk neatsakinės į visus klausimus..." Taip, negali būti per pamoką individualaus mokymo tiek kiekvienam, kiek jam reikia. Todėl svarbiausia - mokytis nuo pradžios iki pabaigos, nuosekliai, kasdien, naudojant ne tik mokyklinį vadovėlį. Tada užteks ir to individualaus minimumo, kuri mokytojas gali suteikti per pamoka. Ar net ir neprireikti jo. O egzaminui puikiai išlaikyti pilnai pakaks konsultacijų prieš jį. Nemokamu. Sėkmės garantas yra mokinys, pats sau, jei jis mokosi. (Turiu omenį daugumą vaikų, kuriems nereikia specialių mokymosi programų). Jei reikia iš naujo išmokti 2, 3, 4... metų kokį kursą, jei net pagrindai - tamsus miškas, kokios gali būti garantijos? Jei to reikia 1-2 mėnesių bėgyje.
Arthuras 2014-05-21 20:21
Blogiausia yra tai, kad kaltinami mokytojai, jog jie neišmoko. Neabejoju, kad tikrai yra daug prastų mokytojų. Tačiau ten, kur mokiausi aš - mokytojai buvo tikrai, pakankamai geri, kad egzaminus išlaikyt puikiai. Bet vis tiek kugeliai ėmė korepetitorių paslaugas. Vadinasi, problema šiuo atveju mokiniuose, o ne mokytojuose. Nors, žinoma, būna ir atvirkščiai.
Sergejus 2014-05-21 20:46
Būna visaip, aišku. Bet gi ne apie tai, ne apie nedidelius skaičiumi atvejus kalbam. Juk taip nėra, kad grėbia mokytojas viską, ką galimą, mokykloje. Tada kiek įmanoma papildomų mokinių. Tada per pamokas - bla-bla-bla, nes tik ir reikia, kad neigiamų pažymių nebūtu pabaigoje. Papildomiems - iš visų jėgų. Ir pagrindinių sąskaitą taipogi. Nes jie turi egzaminą gerai išlaikyti. O ir savo konkurentus reikia nugalėti. Va čia pasipinigavimas. Dažniausiai kaip tik atvirkščiai yra - negauna mokytojas tiek pamokų, reiškia ir tiek pinigų, kad pragyventi, todėl ir korepetitoriauja. Tarp kito ko, korepetitoriauja dažniausiai geriausi mokytojai. Kas gi rinks blogus! Pilna dabar Internete straipsnių, kiek kas mokosi. Ypatingai Azijos šalyse. Pabandytum kas pas mus nors pusė tiek "užkrauti" mokinius... "Reikia mokytis" labai daug kam pasikeitė galvoje į "Reikia pirkti". Mokiniams, jų tėvams (kas blogiausia ir kur priežastis daugelyje atvejų). Aš kai mokausi, net ir nežinojau, kad galima pas kokį mokytoja individualiai prašytis. Po keletas metų, jau studijų metų, sužinojau, kad keletas mūsiškiu ėjo papildomai, dešimtoje klasėje.