Statybos fakulteto studentams – galimybė studijuoti Danijoje!  (0)

2010 m. rugsėjo 21 d. Kauno Technikos Kolegijoje viešėjo svečiai iš VIA University College, Danija. Svečiuose buvo VIA University College statybų planavimo ir valdymo fakulteto dekanas p. Johs. Simonsen bei tyrinėjimų ir vystymo fakulteto dekanas p. Bo Riisbjerg Thomsen.

Kauno Technikos Kolegijoje atstovų susitikime dalyvavo statybos fakulteto dekanas N. Varnas, statybos fakulteto prodekanė N. Šimoliūnienė, tarptautinių ryšių skyriaus vedėja S. Vaičiukynienė, anglų kalbos dėstytoja J. Juknienė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Susitikime buvo kalbama apie dvigubo diplomo, jungtinės studijų programos rengimą bei vystymą, studentų bei dėstytojų mainus. Šalys nusprendė pasirašyti ketinimų protokolą jungtinių studijų programų organizavimui. Šia studijų programa siekiama studijų kokybės didinimo ir tarptautiškumo skatinimą. Jungtinės studijų programos įgyvendinimas – pagrindas atnaujinant esančias studijų programas, verčiant jas į užsienio kalbas bei papildant naujais iš užsienio aukštųjų mokyklų įsigytais studijų programų moduliais. Pasirašius jungtinę studijų programą su Danijos kolegija, KTK studentams bus suteiktos galimybės kartu su studentais iš kitų šalių studijuoti kultūrinėje ir akademinėje terpėje anglų kalba, perimti geriausią įvairių šalių ir aukštųjų mokyklų patirtį. Studijų programas išvertus į kitas kalbas tikimasi į kolegiją pritraukti ir studentų iš svečių šalių. Taip pat nutarta artimiausiu metu pasirašyti dvigubo diplomo sutartį, pagal kurią KTK studentai galės išvykti metams studijuoti į VIA University College. Studentui, metus studijavusiam VIA University College bus įteikti du diplomai: Kauno Technikos Kolegijos statybos inžinerijos profesinio bakalauro laipsnis ir VIA University College architektūros technologijų ir statybos valdymo profesinio bakalauro laipsnis (bachelor of Architectural technology and Construction Management). Dvigubas diplomas – tai galimybė tęsti studijas užsienio aukštosiose mokyklose, didesnės galimybės įsidarbinti tiek Lietuvos, tiek užsienio kompanijose. Planuojama, kad pagal šią sutartį geriausiai besimokantys KTK statybos inžinerijos studentai išvykti į Daniją galės jau 2011 m. pavasarį. Siekiant glaudesnio abipusio bendradarbiavimo, VIA University College atstovai pakvietė KTK atstovus 2011 m. sausio mėnesį atvykti į VIA stebėti kaip organizuojama egzaminų sesija bei pats egzaminavimo procesas. Po derybų KTK atstovai svečiams aprodė Kauną. Delegacija aplankė Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčią, grožėjosi Kauno miesto panorama. Kauno Pažaislio vienuolyne visų laukė ekskursija, kur gidė svečiams vienuolyno istoriją papasakojo anglų kalba. Papietavus restorane „Jachtklube“ svečiai išvyko traukiniu į Vilnių, kur jų laukė kiti susitikimai. 2010 m. pavasario semestre statybos fakulteto keturi studentai jau buvo išvykę į VIA University College pagal ERASMUS studentų mobilumo programą. Trumpai apie VIA University College. Danijos VIA University College šiuo metu jau bendradarbiauja daugiau nei su 400 tarptautiniais partneriais, vykdydama studentų bei dėstytojų mainus. VIA University College per metus studijuoja daugiau nei 15 tūkst. studentų. Ši kolegija vykdo 50 studijų programų. Visos studijų programos akredituotos Danijos įvertinimo institute, kuris yra Europos aukštojo mokslo kokybės asociacijos (ENQA) narys. VIA, danų ir anglų kalbomis, reiškia tarpinę stotelę kelionėje, VIA padeda kelyje, VIA aprėpia visą centrinės Jutlandijos regioną, su pagrindiniu ofisu Aarhus mieste bei turi septynis universiteto miestelius regione.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)