"Asus" pristatė ploniausią "Eee PC" serijos modelį X101 (Video)  (1)

Šią savaitę vykstančioje parodoje "Computex" kompanija "Asus" sulaukė nemažo dėmesio, pristačiusi planšetinio kompiuterio ir išmaniojo telefono hibridą, apie kurį mes rašėme ankstesnėse naujienose. Tačiau gamintojo naujovės tuo neapsiribojo. Taip pat pristatytas naujas žymiosios "Eee PC" produktų linijos modelis X101.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmosios "Asus" užuominos apie naujovę pasirodė dar prieš parodą - jose buvo teigiama, jog planuojamas pristatyti kompiuteris bus plonesnis nei bet kuris ankstesnis modelis. Pažadus gamintojas išlaikė ir "Computex 2011" metu pristatė 10,1 colio įstrižainės ekraną turintį vos 0,7 colio (apie 18 mm) storio netbook klasės kompiuterį "Eee PC X101". Mažus įrenginio gabaritus "Asus" naudoja kaip esminį rinkodaros veiksnį, tačiau vartotojų požiūriu nemažą intrigą sudaro ir tai, jog kompanija siūlo ir "MeeGo" operacinę sistemą (OS) turintį modelį, kuris kainuos nuo 200 dolerių.  "MeeGo" pagrindas yra "Linux" OS ir iki šiol jį daugiausiai buvo naudojama "Nokia" kuriamuose mobiliuosiuose telefonuose.

Tai ne pirmas kartas, kada "Asus" kartu su savo kompiuteriais pirkėjams siūlo ne tik "Windows", bet ir kitas operacines sistemas. Pats pirmasis "Asus Eee PC" serijos modelis, išleistas 2007 metų spalį, taip pat naudojo "Linux" programinę įrangą. Tačiau laikui bėgant pasitvirtino komercinė "Windows" sėkmė ir daugiau klientų pradėjo rinktis "Windows XP" turinčius netbook kompiuterių modelius. Ar naujajam gaminiui pavyks pakeisti šią tendenciją, išvysime netolimoje ateityje.


Kainos požiūriu 200 dolerių (apie 480Lt) yra ganėtinai pigu beveik visais atžvilgiais. Palyginimui, šiuo metu pigiausias "Eee PC" serijos modelis "Eee 1001PXD" su "Windows 7 Starter" operacine sistema Lietuvoje kainuoja apie 900 litų. Tačiau OS tipas nėra vienintelis nedidelę naujojo X101 kainą lemiantis veiksnys. Remiantis preliminaria informacija, bazinis modelis turės nedidelės talpos 3 celių 2600 mAh talpos bateriją ir tik 8GB talpos SSD kietąjį diską. Pageidaujantys galės rinktis modelius su 250 GB arba 320 GB talpos standartiniais HDD diskais. Tačiau šiuo atveju teks susitaikyti su kiek didesne kaina ir šiek tiek padidėjusiu kompiuterio storiu (0,87 colio, 2,21 cm). Kompiuteryje integruotas 1,33 GHz dažnio "Intel Atom N435" procesorius, "WiFi b/g/n" belaidžio ryšio modulis, o ekranas palaiko 1024x600 skiriamąją gebą. Gaminio svoris - apie 950 gramų. Numatytos dvi USB jungtys ir "microSD" atminties kortelių skaitytuvas.

Kol kas nežinoma, kiek kainuos "Windows 7" operacinę sistemą turinti modelio versija, ir kada X101 pasirodys parduotuvių lentynose. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(1)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: