„Samsung NC215S“ – nešiojamasis kompiuteris su saulės baterija  (3)

Kompanija „Samsung Electronics“ pristatė pirmąjį pasaulyje nešiojamąjį kompiuterį su saulės baterija ir 10,1 colio įstrižainės ekranu. Kompiuteris skirtas besirūpinantiems aplinka ir tiems, kas ieško įrenginio, geriausiai atitinkančio kainos ir kokybės santykį. Reikliausiems mobiliųjų įrenginių vartotojams sukurtas „Samsung NC215S“ sveria tik 1,32 kg, todėl jį labai patogu naudoti ne tik darbe, bet ir kelionėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Samsung“ kuria aplinkai draugiškus produktus - šį įmonės nuostata dar kartą patvirtinta, oficialiai pristačius netbook klasės nešiojamą kompiuterį su saulės baterija. "Didžiuojamės pirmuoju pasaulinėje rinkoje nešiojamuoju kompiuteriu su 10,1 colio įstrižainės ekranu ir saulės baterija", – kalbėjo „Samsung Electronics“ Informacinių technologijų sumanymų padalinio vyresnysis viceprezidentas Kyuho Uhmas. – NC215S rodo nuoseklią kompanijos veiklą kuriant pažangius, funkcionalius ir patogiai naudojamus produktus.“ Kada įrenginys pasirodys Lietuvoje, kol kas neaišku, tačiau jis neabejotinai turėtų tapti išskirtiniu dabartinio "Samsung" netbook klasės gaminių asortimento papildymu.

NC215S priekinėje dalyje įrengta saulės baterijos plokštė, todėl saulės šviesoje įrenginys kraunamas automatiškai. Tai reiškia, kad kompiuterį naudojant nereikia elektros energijos, taigi taupomos finansinės lėšos. Be to, į aplinką neskleidžiama kenksmingų anglies junginių. Priklausomai nuo oro sąlygų, vienos valandos darbui kompiuteriu reikia maždaug dviejų valandų krovimo saulės šviesoje. „Samsung NC215S“ naudoja mažai energijos, yra lengvai perdirbamas. Veikdamas kompiuteris beveik neskleidžia triukšmo.

Kompaktiškame kompiuterio korpuse „sutilpo“ daugybė savybių. NC215S turi „Intel Atom“ dviejų branduolių procesorių bei „Intel GMA 3510“ vaizdo plokštę. „Intel Atom“ procesorius taupo energiją ir užtikrina galimybę kompiuteriu naudotis ilgiau be papildomo įkrovimo. Įdiegta USB sąsaja su funkcija pavadinimu „Miegok ir krauk“ (angl. Sleep-and-Charge), todėl galima krauti įvairius nešiojamuosius įrenginius – išmaniuosius telefonus, MP3 grotuvus – netgi tuomet, kai kompiuteris yra išjungtas arba veikia laukimo režimu. Nešiojamojo kompiuterio baterijai išsikrovus, kitus įrenginius galima krauti naudojant saulės energiją.

Samsung“ „SuperBright“ 10,1 colio (25,7cm) įstrižainės ekrane vaizdas atkuriamas ryškiai ir tikroviškai. 300 nitų ekrano ryškumas užtikrina, kad vaizdai būtų matomi aiškiai net ryškioje saulės šviesoje. Pritaikyta atspindžius sugerianti technologija, todėl dirbant kompiuteriu akys nevargsta.

Dėl „Samsung“ technologijos „Fast Start“ NC215S nešiojamasis kompiuteris pradeda veikti ir iš laukimo režimo „pabunda“ po kelių sekundžių.

NC215S turi „Island“ tipo klaviatūrą su atskirtais klavišais, išdėstytais taip, kad įvedant tekstą būtų daroma kuo mažiau klaidų. Dėl ypatingo išdėstymo, tarp mygtukų nesikaupia nešvarumų, todėl kompiuteriui reikia mažiau priežiūros. Be to, kompiuterio korpusas yra padengtas įbrėžimams atsparia danga, dėl kurios įrenginys yra tvirtesnis ir gali tarnauti ilgiau.

Techniniai duomenys

Ekranas

10,1”, 1024x600, „Super-Bright LED“, sugeria atspindžius

Operacinė sistema*

Genuine Windows® 7 Starter“

Procesorius*

Intel® ATOM™“ procesorius N570 (1.66 GHz)

Intel® ATOM™“ procesorius N455 (1.66 GHz)

Atmintis*

1 GB DDR3

HDD*

250 GB /320 GB (5400 aps./min)

Vaizdo plokštė

Intel GMA 3150“

Jungtys

VGA, ausinių išvestis,

Mic-in“, vidinis mikrofonas,

3 x USB 2.0

4-in-1“ (SD, SDHC, SDXC, MMC)

RJ45 (LAN), „DC-In“ (maitinimo jungtis)

Baterija

6 skyrių (40 W)

Battery Mark“ – 14,5 valandų

Mobile Mark“ – 14.5 valandų

DVD įrašų atkūrimas – 9,5 valandų

Matmenys

259 x 179,5 x 23,6 – 35,8 mm

(10,1” x 7,0” x 0,92” -1,10”)

Svoris

1,32 kg (2,91 svaro)

* Visi duomenys pateikti remiantis gamintojo informacija. Baterijos naudojimo laikas nurodomas pagal „BatteryMark“ testų rezultatus, kurie priklauso nuo įrenginio konfigūracijos. Garantinis aptarnavimas ir jo terminai priklauso nuo regiono ir nuo registracijos reikalavimų įrenginio įsigijimo šalyje. Operacinė sistema užtikrina mažesnę standžiojo disko talpą nei nurodyta techniniuose duomenyse, kadangi naudojami skirtinga skaičiavimo metodika.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: