Dina Sergijenko. Išmanusis telefonas, kurį norisi nuskandinti (Video)  (3)

Dar praėjusių metų spalį kompanija „Samsung“ pristatė naują išmanųjį „Galaxy xCover“ (s5690). Rodos, niekuo neypatingas žingsnis šiandien, kai išmanusis telefonas yra ne tik privalumas, bet ir būtinybė net tam, kuris telefoną naudoja tik pokalbiams. Vis dėlto stabtelėkite ir žvilgtelėkite į „xCover“ įdėmiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pristatant šį telefoną visur minimas IP67 sertifikatas, kurio pirmas skaičius reiškia aukščiausią apsaugą nuo dulkių, o antras skaičius – apsaugą nuo drėgmės. Gamintojas sako, kad šis telefonas gali iki pusvalandžio išbūti vieno metro gylyje ir sėkmingai veikti ištrauktas ar net po vandeniu. Neslėpsim, tokie pareiškimai žavi. Ypač tai turėtų patikti tiems, kurie jau spėjo praganyti ne vieną mobilųjį ar aktyviai keliauja, dirba darbą, kuriame tenka susidurti ne tik dulkėmis, bet ir su vandeniu. Pažįstamas, besidarbuojantis statybų srityje, pamatęs „xCover“ liko sužavėtas: kai nuolat dirbi dulkėse ir purve, telefonas, galintis nuo to apsisaugoti, itin svarbus. 

Techniniai duomenys

„Samsung Galaxy xCover“, dar vadinamas „Galaxy Xtreme“ yra pakankamai didelis – net 12,1 cm aukščio ir 6,5 cm pločio, turi 3,65 colių įstrižainės ekraną. Beje, lietimui jautrus ekranas gamintas iš „Corning Gorilla Glass“ stiklo, kitaip tariant, ne tik pats telefonas tvirtas, tvirtas ir jo ekranas. Gamintojas tvirtina, kad šis ekranas yra 4 kartus atsparesnis smūgiams ir įbrėžimams nei ankstesnių pirmtakų. 

Telefonas veikia su „Android 2.3“ operacine sistema „Gingerbread“. „Samsung“ į šį modelį įdėjo 800 MHz procesorių, 512 MB operatyviosios atminties, 158 MB vidinės atminties. Taip pat komplektą sudaro 2 GB mikro SD kortelė (telefonas gali palaikyti iki 32 GB).

„xCover“ turi neprastą 3,15 MP raiškos kamerą, o fotografuojant galima naudoti ir LED blykstę, kuri, atsisiuntus programėlę, veikia ir kaip žibintuvėlis. 

Galima pagirti ir pakankamai didelės talpos telefono bateriją – net 1500 mAh, kurių užtenka 800 minučių pokalbių naudojant 2G ryšius ir 600 minučių pokalbių naudojant 3G ryšius. Jeigu telefoną padėsite į stalčių ir nenaudosite, baterijos užteks 640 valandų veikiant 3G ryšiams. 

Vyriškas telefonas

Paėmus „Samsung Galaxy xCover“ į rankas akivaizdžiai justi, kad šis išmanusis telefonas skirtas solidžiai vyriškai rankai nei moteriškai. Telefonas masyvus, pakankamai sunkus, o jeigu esate moteris ir esate įpratusi telefonu naudotis viena ranka, šiuo tą daryti bus gerokai sunkiau.

Telefono nugarėlė gaminta iš smulkaus grublėto plastiko, šonai turi kitokį raštą tam, kad telefonas ne taip paprastai išlįstų iš rankų. Beje, nugarėlėje yra specialus užraktas, kuriuo dangtelis tvirtai prispaudžiamas prie telefono. Visų jungčių – telefono krovimo, mikro USB, ausinių – vietų dangteliai pagaminti su guminiais apvadais, tai irgi užtikrina, kad telefonui įkritus į vandenį ar purvą jis nenustos veikti. 

Kalbant apie išvaizdą bendrai, meluotume, jei sakytume, kad šis telefonas gražus. „Samsung“ yra išleidęs gerokai gražesnių modelių. 

Telefono tikrai nepuošia ir tai, kad gamindamas šį telefoną „Samsung“ atsisakė sensorinių mygtukų ir paliko įprastus. Tačiau grožio gamintojas ir neakcentuoja – kalbant apie šį modelį, svarbiausia yra jo atsparumas ir tvirtumas. 

Nedidelė raiška

Pirmasis dalykas, kuris krito į akis, šiek tiek nustebino ir kartu nuliūdino, buvo ekrano skiriamoji geba. 320x480 taškelių raiška, pritaikyta tikrai dideliam 3,65 colių ekranui, yra gerokai per maža. Tokios pačios skiriamosios gebos ekraną turi ir gerokai mažesnis bei perpus pigesnis „Samsung Galaxy Gio“. Pastarajame visos ikonos, spalvos atrodo puikiai, tuo tarpu „xCover“ tikrai negali pasigirti gražiu vaizdu, nors turi ir 16 milijonų spalvų. 

Erzinančios smulkmenos

Jei jau esate naudojęs „Samsung“ išmaniuosius telefonus, greičiausiai nenustebsite ir nesierzinsite, kad telefono „pažadinimas“ šiek tiek vėluoja – paspaudus mygtuką ekranas sureaguoja po akimirkos. Pradedančiuosius „Samsung“ naudotojus tokia sparta tikrai erzins, tačiau prie šito įprantama per kelias dienas. Vis dėlto gamintojas galėtų pasistengti ištaisyti šią erzinančią smulkmeną. 

Gerokai erzino ir pykdė kitas dalykas: pradėjus sekti išmaniojo telefono baterijai apie kameros naudojimą galite pamiršti. Pamėginę fotografuoti tada, kai, mūsų nuomone, baterija dar buvo pajėgi tą daryti, sulaukėme pranešimo, kad baterija senka ir fotografuoti negalima. 

Visgi, kalbant apie nuotraukų kokybę, pasirinkimus, „xCover“ galime tik pagirti: nemažai efektų fotografavimui, kamera atpažįsta šypsenas, o fotografuodami galite pasirinkti, kad telefonas fiksuotų vietą, kurioje buvo padarytas kadras. 

GPS ir internetas

Kaip ir daugelis išmaniųjų telefonų, šį naudojantys gali sėkmingai būti prisijungę prie įvairių socialinių tinklų, žaisti žaidimus, sekti orus, naujienas, skaityti elektroninius laiškus. Viskas būtų puiku, jei ne keli trikdžiai, susiję su GPS imtuvu ir interneto ryšiu. 

Mūsų testuotas išmanusis „xCover“ buvo itin užsispyręs ir niekaip nenorėjo rodyti tikslios buvimo vietos būnant patalpoje, automobilyje ir apskritai – bet kokioje pastogėje. Aktyvūs „Foursquare“ naudotojai pražiltų mėgindami sulaukti, kol telefonas suras buvimo vietą. 

Problemų kilo ir su interneto ryšiu. Nors visi reikiami prisijungimai buvo įrašyti į bevielių tinklų nustatymus, „xCover“ retkarčiais „užsiožiuodavo“ ir vietoje to, kad naudotų bevielį internetą, naudojo mobilųjį ryšį. Tokie nesklandumai neretai gali gerokai patuštinti savininko kišenę tada, kai prireiks apmokėti sąskaitas.

Povandeniniai skambučiai

Atmetus šiuos minusus, didžiausią įspūdį paliko telefono veikimas ekstremaliomis sąlygomis. Taip taip, nuskandinome jį ąsotyje vandens. 

Žiūrėjome, kas nutinka jį apliejus vandeniu. Matėme, kaip jis veikia po to, kai iškrenta į sniego pusnį. Vienareikšmiškai – viskas puiku. 

Telefonas ne tik nenustoja veikti vandenyje – į jį galima prisiskambinti. Tiesa, vanduo gerokai garsą nuslopina, tad vargu, ar pametę telefoną vandenyje išgirsite jį mėgindami prisiskambinti. Garsas tylokas ir ištraukus „xCover“ iš vandens – šiek tiek užtrunka, kol išbėga visas per garso išėjimo angas į vidų prasiskverbęs vanduo. Tačiau jam pasišalinus telefono garsas vėl tampa įprastas. 

Telefonas išsiblaškiusiam

Galiausiai skelbdami paskutinį verdiktą „Samsung Galaxy xCover“ galime pasakyti, kad tai vienas geriausių pasirinkimų šiandien tam, kuris gyvena aktyviai: keliauja, plaukioja, mėgsta žvejoti, būti gamtoje, sportuoja... arba paprasčiausiai mėgsta telefoną nešiotis galinėje kišenėje. 

Verta pastebėti ir tai, kad nors žvelgiant į techninius telefono parametrus jis atrodo neblogai, stebuklo nesulaukėme. Užsklandos keičiasi lėtokai, su pavėlavimu keičiasi meniu langai, vėlavimas juntamas jungiant adresatų knygą, įjungiant programas. Lietuvoje toks telefonas kainuoja apie tūkstantį litų, maždaug 100 litų jis bus pigesnis siunčiantis jį iš užsienio. Taigi, kaina kol kas nėra maža, o įvertinę techninius parametrus nusprendėme, kad už tokią sumą galima įsigyti ir gerokai greitesnį įrenginį. 

Vis dėlto, jei svarbiausia ne tai, keliomis sekundės dalimis greičiau įsijungs adresatų knyga ir ar neerzins lėčiau nei turėtų veikiantys žaidimai, šis telefonas puikus pasirinkimas žmogui, kuris daug keliauja, dirba įtemptą darbą ar mėgsta aktyvų laisvalaikį. Nesvarbu, ar į žvejybą Lietuvoje, ar į medžioklę Afrikoje – smėlį, purvą ir vandenį „xCover“ atlaikys puikiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
Autoriai: Dina Sergijenko
(1)
(0)
(1)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: