Windows 8 su sensoriniu ekranu vartotojus daro laimingesnius  (14)

Būtent taip konferencijoje BUILD 2013 pareiškė dabartinis Microsoft prezidentas Steve Ballmer. Remiantis apklausos, kurią atliko pati korporacija, rezultatais, sensorinius ekranus turinčių sistemų vartotojai operacine sistema Windows 8 patenkinti labiau, nei šiuo metu populiariausia programine platforma Windows 7.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savo kalboje, kuri buvo skirta Windows 8.1 pasirodymui, Steve Ballmer pabrėžė, jog Windows 8 buvo išleista tuo metu, kai įrenginių „geležinė dalis“ buvo smarkiai atsilikusi nuo programinės, todėl negalėjo pilna apimtimi išnaudoti visų naujos Microsoft operacinės sistemos privalumų.

Vis tik nuo to laiko (2012 m. pabaigos) situacija kardinaliai pasikeitė, teigia Steve Ballmer: atsirado daug naujų įrenginių bei Windows 8.1 Preview, kuri grąžino vartotojui taip mėgstamas opcijas (pavyzdžiui, „Start“ mygtuką), ištaisė nemažai Windows 8 klaidų, taip pat galės sužibėti naujomis spalvomis.

Pasakodamas apie naujus įrenginius, Steve Ballmer praktiškai kalbėjo tiesą - hibridiniai kompiuteriai su lietimui jautriais ekranais ir Windows 8 operacine sistema sugundė nemažai įvairių kompanijų, iš kurių lyderio poziciją užima „ASUS“, turinti ypač platų pasirinkimo spektrą. Tokie gaminiai prieinami ir Lietuvoje:

  • Asus Transformer Book hibridiniai kompiuteriai (apjungia planšetę ir nešiojamą kompiuterį)
  • Asus TAICHI nešiojami kompiuteriai su dvigubu ekranu
  • ASUS Vivobook nešiojami kompiuteriai su lietimui jautriu ekranu
  • Asus Zenbook Touch nešiojami kompiuteriai su lietimui jautriu ekranu

Panašių produktų galima surasti peržiūrint ir kitų gamintojų siūlomą asortimentą Lietuvoje:

  • Lenovo ThinkPad Twist hibridiniai kompiuteriai (apjungia planšetę ir nešiojamą kompiuterį)
  • Dell XPS Duo hibridiniai kompiuteriai (apjungia planšetę ir nešiojamą kompiuterį)

Windows 8.1 vartotojui yra dar draugiškesnė, lengviau konfigūruojama, daug labiau pritaikyti verslo klientų poreikiams: aplikacijomis nuo šiol galima naudotis ir be tradicinių „atavizmų“ – pelės ir klaviatūros. Operacinėje sistemoje integruota naršyklė Internet Explorer 11 su WebGL ir Google proteguojamo protokolo SPDY palaikymu, galima pasinaudoti ir optimizavimo sensorinei sąsajai privalumais. Perrašyta sąveika su „debesų“ saugykla SkyDrive. Be kitų naujovių pridėtas ir 3D spausdintuvų palaikymas.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (14)