„HP“ planuoja unikalią inovaciją? „Ultrabookas“, kurį bus galima modifikuoti savomis rankomis  (0)

Kompanijos „HP“ gaminamas „Spectre 13 Pro“ ultrabookas oficialiai pristatytas praėjusių metų gruodžio mėnesį Barselonoje vykusioje parodoje, o šiuo metu jis pardavinėjamas daugelyje pasaulio šalių. Tad kuo „HP Spectre 13 Pro“ nusipelnė naujo pasaulinės žiniasklaidos dėmesio?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žvitri žurnalistų akis užmatė, jog oficialiame „HP“ tinklapyje atsirado vieša „Spectre 13 Pro“ ultrabooko techninio aptarnavimo dokumentacija, kurioje yra užuominų apie tai, kaip atlikti pageidaujamą vidinės techninės įrangos atnaujinimą. Įkvėpti tokios viešai prieinamos informacijos įvairių portalų žurnalistai jau teigia, kad po tokio veiksmo bus galima net ir neprarasti garantinio aptarnavimo teisės.

Tiesa, skubame akcentuoti, jog kol kas oficialios informacijos apie tokią „HP Spectre 13 Pro“ patobulinimo galimybę be garantinio praradimo nėra – tai tik žurnalistinės prielaidos sklaidant ultrabooko dokumentacijos puslapius. Tačiau dokumentacijoje pateikiami aiškūs nurodymai kaip atlikti įrangos pakeitimus ir prierašai, kad tai bus galima atlikti labai lengvai, greitai ir paprastai skatina manyti, jog tokios išvados gali būti visai logiškos – galbūt „HP“ kompanija netolimoje ateityje planuoja išbandyti naują inovaciją, kol kas nepraktikuojamą kitų gamintojų? Toks variantas galėtų būti visiškai realus ir įmanomas.

O ar iš viso verta atnaujinti „HP Spectre 13 Pro“ ultrabooko techninę įrangą? Norint apsispręsti, reiktų pažiūrėti, kuo gali pasigirti gamyklinė kompiuterio komplektacija – tolesnėje nuorodoje surasite įvairių modifikacijų visas detalias „HP Spectre 13 Pro“ technines charakteristikas ir lietuviškas kainas.

Taigi, ką būtų galima savo iniciatyva patobulinti šiuose „HP Spectre 13 Pro“ nešiojamuose kompiuteriuose? Paprasčiausia ir lengviausia - pasikeisti akumuliatorių bei SSD diską. Kaip tai padaryti, nuosekliai aprašoma pačios kompanijos „HP“ parengtose techninėse dokumentacijose, o ir šios operacijos nėra sudėtingos.

Ir iki šiol dalis pirkėjų keisdavo bent jau nešiojamų kompiuterių akumuliatorius, bet paprastai jau praėjus garantiniam laikotarpiui. Šiuo atveju būtų viskas kitaip, jei „HP“ kompanija nuspręstų nenaikinti teisės į garantinį po tokių „intervencijų“ – pasikeisti šiuos komponentus būtų galima net ir tepraėjusio kelioms savaitėms ar mėnesiui po pirkimo ir supratus, kad esama akumuliatoriaus talpa ar disko dydis tiesiog netenkina poreikių.

Vis gi, net jei tokie pakeitimai ir būtų legalūs, atnaujinti kitą „HP Spectre 13 Pro“ techninę įrangą nebus taip paprasta, kaip kad akumuliatorių ar SSD diską. Net ir norint padidinti operatyvinės atminties kiekį, iššūkis lauks gana nemažas ir nelabai bus galima išvengti profesionalių technikų pagalbos. Nekalbant jau apie kitų techninių komponentų pakeitimą.

Tad kyla klausimas, kiek tokia iniciatyva, jei ji iš ties būtų paskelbta oficialiai, galėtų sulaukti populiarumo – turbūt tik vienetiniai pirkėjų panorės vien su buitiniu atsuktuvu rizikuoti nešiojamu kompiuteriu, kurio kaina, kaip jau matėte ankstesnėje nuorodoje, yra tikrai ne iš pačių mažiausių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (0)