Geriausiu planšetiniu kompiuteriu pirkėjai vėl pripažino Apple iPad  (0)

Apple iPad ir toliau išlieka lyderiais, kalbant apie vartotojų pasitenkinimą planšetiniais kompiuteriais. Jie jau trečią kartą iš eilės užėmė pirmą vietą J.D. Power ekspertų sudaromame reitinge „Tablet Satisfaction Study“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Organizacija „J.D. Power and Associates“ neseniai pristatė atnaujintą planšetinių kompiuterių reitingo redakciją. Kaip ir anksčiau, viršūnėje išliko iPad, pagal vartotojų pasitenkinimo indeksą aplenkęs kompanijų Samsung, ASUS, Amazon ir Acer planšetinius kompiuterius.

Reitingas remiasi apklausa, kuri atlikta tarp JAV gyventojų 2013 m. rugsėjo – 2014 m. vasario laikotarpiu. Apklausoje dalyvavo 2513 respondentų, kuriems buvo siūloma įvertinti savo planšetinius kompiuterius, remiantis penkių kriterijų sistema – sparta, naudojimo paprastumas, funkcionalumas, dizaino patrauklumas ir kaina.

iPad buvo skirta 830 balų iš 1000 galimų. Antroje vietoje liko Samsung su 822 balais, trečioje – ASUS su 820 balų. Kompanijų Amazon ir Acer planšetiniai kompiuteriai atitinkamai surinko 817 ir 769 balus.

„J.D. Power and Associates“ ekspertai pažymi, jog šiemet pagrindiniu planšetės pasirinkimo kriterijumi tapo kaina. Per keletą metų planšetinių kompiuterių vidutinė kaina sumažėjo nuo $390 (2012 m.) iki $337 (2014 m.).

25% apklaustųjų, renkantis planšetinį kompiuterį, visų pirma žvelgia į kainą, o tik po to į kitas charakteristikas. 22% apklaustųjų svarbiausia buvo specifikacijos ir funkcionalumas, tuo tarpu 21% vartotojų svarbiausia buvo prekės ženklas.

Šie rezultatai puikiai atspindi planšečių rinkos tendencijas - nors Apple planšetės vis dar yra populiariausios planšetės, tačiau jas sparčiai vejasi Samsung. To pagrindinė priežastis - kaina. Nors abiejų kompanijų flagmanų kainos ir panašios, tačiau Samsung pasiūlos spektras kainų požiūriu nepalyginamai platesnis. Jei įdomu, galite palyginti Apple iPad asortimentą ir lietuviškas kainas su Samsung planšetų asortimentu ir lietuviškomis kainomis.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(5)
(-3)

Komentarai (0)