Kaip sudarytas geriausių kompiuterių reitingas  (0)

Pradėjus galvoti apie naujo kompiuterio įsigijimą, visada kyla klausimas, o kokie pardavime esantys modeliai dabar geriausi?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šį klausimą uždavėme elektroninių specializuotų kompiuterinės technikos parduotuvių atstovams. Paprašėme pateikti 5 jų manymu geriausius kompiuterių modelius šiam mėnesiui. Pasiūlytus modelius pardavėjai išrikiavo tam tikru eiliškumu: aukščiausią poziciją gavo modelis, kurį pirkėjui siūlytų pirmuoju bandymu, o penktoje vietoje toks kompiuteris, kuris būtų siūlomas tuo atveju, jei nė vienas iš keturių pirmųjų siūlymų pirkėjo netenkintų.

Apibendrinant surinktus duomenis, kiekvienas modelis gavo tam tikrą balų skaičių, priklausomai nuo to, kokioje pozicijoje jis įvardintas:

Siūlymo eilė
Taškai
1
32
2
16
3
8
4
4
5
2
 

Šalia kiekvieno pasiūlyto modelio pardavėjas galėjo pateikti ir savo komentarą.

Grupuojant pasiūlymus paaiškėjo, kad dauguma nurodytų modelių yra skirtingi, tačiau dalis jų priklauso tai pačiai modelio šeimai. Kaip žinote, kiekvienoje modelio šeimoje yra daugybė skirtingų kompiuterių, besiskiriančių tam tikrais specifiniais parametrais, pvz. duomenų atminties kiekiu, korpuso spalva ir pan. Pagrindines ir svarbiausias modelio šeimos savybes išlaiko visi šiai šeimai priklausantys gaminiai.

Štai todėl grupuojant pasiūlymus, galutiniai balai buvo skaičiuojami ne konkrečiam modeliui, o atskirai modelių šeimai. Tačiau apklausos rezultatų lentelėje surasite ne tik modelių šeimas, bet ir konkrečius modelius, kuriuos ir siūlė pardavėjai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(2)
(3)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: