Ko vertas vienas iš galingiausių nešiojamų žaidimų kompiuterių - „Dell Alienware 17“ (Video)  (0)

Jeigu nemažai keliaujate, tačiau negalite išgyventi be žaidimų „Dell“ su savo „Alenware“ serija gali pasiūlyti puikų sprendimų. O jeigu keliaujate rečiau, tačiau vis tiek norite turėti itin galingą nešiojamą kompiuterį žaidimams, „Dell Alienware 17 (2015)“ gali būti puikus variantas. Pasižiūrėkime, ką apie šį žvėrį kalba ir rašo užsienio apžvalgininkai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priminsime, jog „Dell Alienware 17“ pateko į geriausių šios vasaros nešiojamų žaidimų kompiuterių reitingą. Geriausių kompiuterių reitingas sudarytas apklausus populiariausias Lietuvos elektronines IT technikos parduotuves. Pagal jų atsakymus sudarėme šiai vasarai rekomenduojamų verslo, biudžetinių, žaidimų ir planšetinių kompiuterių reitingą.

„ImpulseGamer“ gavo išbandyti „Dell Alienware 17 Y5117A0AU“ modelį. Jų manymu, tai ypatingai galingas kompiuteris, kuris buvo sukurtas neabejotinai būtent žaidėjams. Šis „Dell“ kūrinys ne tik atrodo įspūdingai, tačiau ir turi puikias charakteristikas – galingą procesorių, dedikuotą vaizdo plokštę ir 17.3 colių liečiamą ekraną. Žinoma, joks nešiojamas kompiuteris negali pilnai pakeisti stacionaraus kompiuterio, tačiau jeigu teikiate pirmenybę mobilumui ir ieškote būtent galingo nešiojamojo kompiuterio, „ImpulseGamer“ rekomenduoja rinktis šį „Dell“ įrenginį.

„LaptopMag“ kurį laiką turėjo „Alienware 17 DJCWG03“ ir pasak jų, šio kompiuterio naudotojai ilgai galės naudotis šiuo kompiuteriu ir nenusivilti jo greičiu. Be to, „LaptopMag“ labai patiko išorinės vaizdo plokštės prijungimo galimybė, kuri leidžia „Alienware 17“ paversti tokiu pat galingu, kaip ir stacionarūs kompiuteriai, nors tai, žinoma, kainuoja papildomų pinigų.

„LaptopMag“ ekspertams nelabai patiko gana smarkiai kaistantis korpusas ir prastas garsas, todėl, jeigu jums nereikia apšviestos klaviatūros ar išorinės vaizdo plokštės, „LaptopMag“ apžvalgininkai rekomenduoja rinktis „Asus G751HY“, kuris kainuoja šiek tiek mažiau, tačiau yra toks pat galingas.

Bet jeigu jūs ieškote kompiuterio, kuris yra ypatingai ryškūs tiek išore, tiek vidumi – „Alienware 17“ yra puikus pasirinkimas.

„TechRadar“ mano, jog jų išbandytas „Dell Alienware 17 DKCWG04“ yra puikus nešiojamojo žaidimų kompiuterio idealo atspindys. 2015 metų „Alienware 17“ yra ne tik plonesnis, tačiau ir žymiai galingesnis naujosios „Nvidia Maxwell“ vaizdo plokštės dėka. Taip pat tai yra pirmasis „Dell“ nešiojamojo ir stacionariojo kompiuterio hibridas dėl galimybės prijungti dedikuotą vaizdo plokštę.

Apžvalgininkų teigimu, tai vienas iš tų retų atvejų, kai kompiuteris yra iš tikrųjų vertas savo neįtikėtinai aukštos kainos. Pasak „TechRadar“, su šiuo kompiuteriu jūs sau garantuosite galimybę ilgą laiką žaisti visus žaidimus aukščiausiais grafikos nustatymais.

Bet šie apžvalgininkai mano, jog „MSI GamingDock“, skirtas „MSI GS30 Shadow“ kompiuteriui, yra geresnis pasirinkimas. Bet kuriuo atveju, „Alienware“ sukūrė puikų žaidimų kompiuterį – tai tikras monstras.

Vis gi „TechRadar“ siūlo apmąstyti ir kitus variantus – „MSI GS30 Shadow“ ar „Aorus X7 Pro“. Tačiau, jų teigimu, pasirinkę „Dell Alienware 17“, jūs tikrai nepasigailėsite.

„NotebookCheck“ gavo tą patį kompiuterį kaip ir „TechRadar“, tačiau jų nuomonė šiek tiek skiriasi. Šiems ekspertams nepatiko tai, jog naujasis „Alienware“, nors ir mažesnis, bet veikia žymiai garsiau, negu pirmtakas. Be to, „Intel Turbo Boost“ dažnai neveikia, nors ir turėtų – dėl to „NotebookCheck“ kaltina nevisai tobulą kompiuterio aušinimą.

Visgi realiame naudojime, o ne testuose, situacija kiek geresnė, tačiau jeigu tikrai renkatės kompiuterį dėl žaidimų ir jūs pasiruošę prarasti šiek tiek plonesnį korpusą, „NoteBookCheck“ rekomenduoja rinktis „Asus G751JY-T70009H“.

Tačiau apskritai, daugiau šie apžvalgininkai nepastebėjo rimtų trūkumų. Tai tikrai puikus kompiuteris – aukštos kokybės klaviatūra ir valdymo kilimėlis, kontrastingas ir ryškūs ekranas ir ganėtinai ilgas baterijos tarnavimo laikas – visa tai suteikia „Alienware 17“ šiek tiek unikalumo.

„Alphr“ teigia, jog sunku tiksliai pasakyti, ar „Dell Alienware 17 DKCWG03“ yra geras, ar jis blogas. Jų teigimu, tai yra įspūdingiausiai atrodantis 17 colių žaidimų kompiuteris – tiek iš išorės, tiek iš vidaus.

Tačiau „Alphr“ ekspertų manymu, „MSI GT72 Dominator Pro“ yra galimai labai rimtas konkurentas. Ir nors konkurentas iš „MSI“ toli gražu neturi tokios įspūdingos išvaizdos, tai – gana žymiai galingesnis pasirinkimas ir jį galima žymiai lengviau ir daugiau patobulinti – „MSI“ kompiuterį galima užsisakyti su optinių diskų skaitytuvu, 32 GB RAM, keturiais 128 GB SSD ir 8GB „MXM“ „Nvidia GTX 980M“ versija – tai tiesiog monstriškas „Dell Alienware 17“ oponentas.

Tačiau galutinis pasirinkimas priklauso nuo jūsų poreikių. „MSI“ laimi dėl galimybės kompiuterio galią išplėsti iki maksimumo, tuo tarpu „Dell“ kompiuteris atrodo žymiai geriau ir turi geresnį baterijos tarnavimo laiką. Žinoma, nepamirškime ir galimybės prijungti išorinę vaizdo plokštę.

„Alphr“ ekspertai tiksliai taip ir nepasakė, kuris kompiuteris, jų nuomone, yra geresnis, tačiau, kad ir ką pasirinksite, tikrai nenusivilsite – „Nvidia GTX 980M“ tikrai susitvarkys su visomis jūsų duotomis užduotimis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Erik Murin
(14)
(2)
(12)

Komentarai (0)