Geras, bet pigus: 2015 m. rudeniui rekomenduojami ekonominės klasės kompiuteriai  (1)

Prasidėjus naujiems mokslo metams neretai paaiškėja, jog turimi kompiuteriai nebesusitvarko su naujomis užduotimis ir tenka ieškoti jiems pamainos. Tačiau išsirinkti gerą ir nebrangų nešiojamą kompiuterį nėra labai paprasta – kompiuteriai arba netenkina reikiamų techninių charakteristikų, arba yra bragesni nei leidžia biudžetas. Kad būtų paprasčiau išsirinkti biudžetinį kompiuterį, pateikiame savo rekomendacijas – šiai dienai mūsų nuomone geriausius ekonominės klasės nešiojamus kompiuterius, kuriuos galima įsigyti Lietuvoje rinkoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didelių poreikių neturintiems - „HP Chromebook 14

Jeigu planuojate dirbti tik su dokumentais, naršyti internete, kartais paredaguoti nuotraukas, o žaidimų ar sudėtingų darbų kompiuteriu daryti nemėgstate? Ką gi, tuomet reikėtų rinktis vieną iš „Chromebook“ kompiuterių - jie pigūs ir puikiai tinkami tokiems nesudėtingiems darbams.

Šiuo atveju galėtume rekomenduoti „HP Chromebook 14“. Visų pirma, tai vienas iš didesnių „Chromebook“ kompiuterių ir jis turi neblogą ekraną ir tikrai kokybišką klaviatūrą. „Intel Celeron“ procesorius kitais atvejais būtų nesusipratimas, tačiau šiame modelyje darbuodamasis kartu su 2GB operatyviosios atminties, atrodo, retai pakiša koją šiam ganėtinai greitai ir stabiliai veikiančiam kompiuteriui.

„Chromebook“ kompiuteriai yra ypatingai populiarūs užsienio šalyse, tad reikia manyti, jog savo funkcijas jie atlieka visai neblogai. Bet tik tol, kol darbai yra nesudėtingi ir iš esmės susiję su internetu.

Žaidimų mėgėjams - ASUS X552MD

Jus labai spaudžia biudžetas, bet norite žaisti žaidimus? Ką gi, įspūdingas grafikas galite pamiršti, tačiau su „ASUS X552MD“ žaisti žaidimus tikrai galima. Šis kompiuteris turi pakankamai spartų „Intel Pentium“ procesorių, 4GB operatyviosios atminties ir, žinoma, „Nvidia GT820M“. Be to, 15" įstrižainės ekranas yra bene geriausias pasirinkimas tarp mobilumo ir kokybiško vaizdo. Taip, toks kompiuteris nepakeis „Dell Alienware“ar kito brangaus ir galingo žaidimų kompiuterio, bet jeigu norite tilpti į  400€ biudžetą, geresnio pasirinkimo, ko gero, nelabai ir yra.

Ieškantiems nedidelio kompiuterio – „ASUS Transformer Book T100TAF

Neplanuojate su kompiuteriu versti kalnų, bet labai tingite su savimi tampytis 15 colių ekraną turintį nešiojamą kompiuterį? O „Chromebook“ nėra tai, kas jus žavėtų? Galbūt tuomet tiktų „ASUS Transformer Book T100TAF“? Šis tranformeris gali būti naudojamas ir kaip planšetė, jis turi puikų baterijos tarnavimo laiką ir yra pakankamai spartus darbui su dokumentais, naršykle ar kitoms nedidelėms operacijoms atlikti. O svarbiausia - kaip transformeris, gali pasigirti labai simpatiška kaina.

Ieškantiems didžiulį ekraną turinčio kompiuterio – „Lenovo G70-70

Jeigu kompiuterį jūs dažniausiai naudojate filmams, „YouTube“ filmukams,  internetui naršyti, o mobilumas nėra svarbiausias reikalavimas, tuomet vertėtų apsvarstyti „Lenovo G70-70“ modelį.  Tai bene geriausias nebrangus didelį ekraną turintis kompiuteris.

Be to, 17.3 colių ekranas yra ir ganėtinai aukštos 1600 x 900 raiškos, tad neabejotinai jausite malonumą naudodamiesi tokio dydžio ekranu. Ir tai – ne vienintelis privalumas. Šis kompiuteris turi ir USB 3.0 jungtį, 4GB operatyviosios atminties ir, svarbiausia, pakankamai galingą „Intel i3“ procesorių!

Tiesa, dažnam nešiojimui jis bus nepatogus, o ir sunkiai tilps auditorijose ant stalo.

„Paprasčiausias“ pasirinkimas – „Dell Inspiron 14 (3451)

Jeigu nenorite naudotis „Chrome OS“, žaidimų nežaidžiate, jums nereikia nei mobilaus transformerio, nei didžiulį ekraną turinčio namų kompiuterio ir esate labai paprastas žmogus – „Dell Inspiron 14“ galėtų tapti jūsų naujuoju kompiuteriu.

Jokiomis išskirtinėmis techninėmis charakteristikomis šis kompiuteris negali pasigirti, tačiau jis tesveria 1.77kg, turi labai kantrią bateriją ir pakankamai vietos filmams, muzikai ar dokumentams.

Įvertinus daugiau nei simpatišką kainą, „Dell Inspiron 14“ yra puikus pasirinkimas paprastiems žmonėms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Erik Murin
(10)
(24)
(-14)

Komentarai (1)