Pirkimas iš mažųjų Kinijos parduotuvių po 2021-07-01: kaip bus su mokesčiais perkant iš Wiibuying, Cafago, TikTech, Banggood, Geekbuying, Megamesto, TomTop, DHgate, Geekmaxi, Ebikecore, Goboo (PILDOMA naujausia informacija)  ()

Nuo 2021-07-01 įsigaliojusi naujoji prekių iš trečiųjų šalių pirkimo tvarka daugeliui kelia daug klausimų. Ir mes užklausė populiariausių el. parduotuvių, kaip gi nuo šiol vyks prekyba, kaip elgtis ir ko tikėtis pirkėjams. Pasirodo, kad kiekviena parduotuvė taiko skirtingas taktikas ir apie viską šiame tekste.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ne paslaptis, kad viena populiariausių pasaulyje ir pati populiariausia elektronikos parduotuvė Lietuvoje yra AliExpress.

Tad, kaip vyks pirkimas iš AliExpress nuo 2021-07-01 išsamiai rašėme šiame tekste.

Tuo pačiu išsiuntėme turimais kontaktais užklausas kitoms populiarioms el. parduotuvėms ir čia pateikiame jų oficialius atsakymus, kaip gi kiekvienoje el. parduotuvėje nuo šiol vertėtų elgtis perkant prekes iš Kinijos bei Europos sandėlių.

Wiibuying mokesčiai nuo 2021-07-01

Visą išsamią informaciją Wiibuying parduotuvė pateikia štai čia.

 

Čia rasite informaciją apie sandėlius, pristatymo laikus, pristatymo kompanijas, pristatymu būdus, pristatymo įkainius ir kt.

 

Papildomai uždavėme klausimų, kurie daugeliui yra labai aktualūs bei svarbūs:

  • K. Ar bus galima įsigyti prekę be papildomų mokesčių iš Kinijos sandėlių (HK, CN ir kt.)? (pvz., pasirinkus PRIORITY LINE siuntimo būdą)

A. Taip. Jei norite, kad iš Kinijos prekė būtų pristatyta be papildomų mokesčių, reikia rinktis PRIORITY LINE siuntimo būdą.

  • K. Jei pasirinksiu šį siuntimą iš Kinijos be mokesčių, ar vis tiek teks užsakytai prekei atlikti išmuitinimo procedūrą, ar tiesiog ši prekė bus atsiųsta, kaip iš EU sandėlio?

A. Kadangi prekė keliauja iš Kinijos, jai vis dar reikės atlikti muitinės formalumus. Jei šio proceso metu atsiras mokesčių ir/ar rinkliavų, mes juos padengsime. Jei prekės pirkėjas sumokės mokesčius, mes grąžinsime tą pinigų sumą. Svarbu yra rinktis PRIORITY LINE siuntimo būdą ir tokiu atveju Wiibuying įsipareigoja už klientą sumokėti PVM ir kitus mokesčius, jei tokių bus pareikalauta.

  • K. Ar perkant iš EU sandėlių bus pokyčių, palyginti su situacija iki 2021-07-01. Jei taip, kas keičiasi?

A. Perkant iš EU sandėlių nėra jokių pokyčių. Pirkimas išlieka visiškai saugus - be papildomų mokesčių.

  • K. Ar PVM suma bus nurodyta produktų puslapiuose?

A. Wiibuying šiuo metu neketina įtraukti mokesčių ir rinkliavų į produkto ar jo pristatymo išlaidas. Produktų kainos ir pristatymo išlaidos nesikeičia.

  • K. Ar bus kokių kitų pokyčių, palyginti su situacija iki liepos 2021-01 dienos?

A. Šiuo metu niekas nepasikeitė. Wiibuying siekia ir toliau užtikrinti geriausias prekes, aptarnavimą bei puikią klientų patirtį, todėl kol kas jokių pakeitimų nedarysime. Jei turėsime kokių nors pakeitimų, būtinai apie tai iškart pranešime.

TikTech mokesčiai nuo 2021-07-01

TikTech mus informavo, kad šiuo metu pas juos vyksta internetinės svetainės atnaujinimo darbai ir jiems pasibaigus, visi mokėjimai būs perkelti į Amazon.com, tad ir apmokėjimų politika bus ta, kurią taiko Amazon.

Cafago mokesčiai nuo 2021-07-01

Cafago išskyrė 4 esminius ir mums visiems svarbiausius momentus:

1. Cafago yra registruoti EU ir jie jau sumoka visus EU reikalaujamus mokesčius, tad ir visais nuo 2021-07-01 pirkėjams atsiradusiais mokesčiais pasirūpina Cafago. Kitaip tariant, pirkėjams niekas nesikeičia.

2. Nėra jokio skirtumo, ar prekės vertė mažesnė nei 150€, ar didesnė nei 150€. Jei pirkėjas pasirenka „Duty Free Shipping“ siuntimo būdą, visus mokesčius sumoka Cafago.

3. Cafago taip pat garantuoja, kad siunčiant prekes iš EU sandėlių į kurią nors EU šalį, tame tarpe ir į Lietuvą, prie galutinės prekės kainos nepridedami papildomi PVM mokesčiai. Tai reiškia, kad tos kainos, kurias matome Cafago svetainėje ir yra tos, kurias galutiniame mokėjimo etape beliks sumokėti. Nebent, žinoma, taikomi papildomi nuolaidų kuponai ir kainos tada bus dar mažesnės.

4. Cafago svetainėje taip pat nuo šiol prie prekės galite matyti ir prierašą Inclusive of VAT. Tokioms prekėms Cafago sutvarko visus mokesčius ir pirkėjui nieko papildomai daryti ar mokėti jau nebereikia.

Banggood mokesčiai nuo 2021-07-01

Banggood atsakymus į aktualiausius klausimus rasite čia.

Taip pat Banggood mus patikino, kad tiek perkant iš Kinijos sandėlių, tiek ir iš Europos sandėlių, už prekėms priskaičiuotus PVM mokesčius jau yra sumokėjusi Banggood. Tad pirkdami matote galutinę kainą ir daugiau nieko mokėti nereikės.

Trumpai tariant, pirkėjams mokėti PVM nereikia.

Perkant iš Kinijos Banggood rekomenduoja rinktis EU Priority Line - su šia siuntų tarnyba Banggood turi sudariusi sutartį dėl visų mokesčių automatinio sutvarkymo. Parduotuvė skelbia 100% garantiją, jog siunčiant šiuo metodu iš Kinijos pirkėjui nebus jokių papildomų mokesčių ar muitų - tuo pasirūpina Banggood ir EU Priority Line.

Geekbuying mokesčiai nuo 2021-07-01

Geekbuying patikino, kad pas juos situacija iš esmės yra nepakitusi. Absoliuti prekių dauguma yra siunčiama iš EU sandėlių, tad ir nuo 2021-07-01 tokios prekės į kitas EU šalis, tame tarpe ir į Lietuvą, keliauja greitai ir be jokių papildomų mokesčių. Viską jau yra sutvarkę Geekbuying.

Dėl siuntimo iš Kinijos sandėlių kol kas Geekbuying atsakymo dar nepateikė. Kai bus aiški situacija ir dėl šio klausimo - iškart informuos ir papildysime.

Megamesto mokesčiai nuo 2021-07-01

Megamesto patvirtino, kad pirkėjams nereikės mokėti jokių papildomų mokesčių. Viską sutvarko Megamesto ir absoliučiai visas prekes siunčia iš Europos sandėlių: Lenkijos bei Vokietijos.

Tad pirkėjams iš esmės tvarka nesikeičia ir tos produktų kainos, kurias matote Megamesto parduotuvėje, jau yra galutinės. Belieka išsirinkti norimą produktą, sumokėti nurodytą sumą ir per keletą dienų kurjeris ją pristatys į Lietuvą. Ir viskas.

TomTop mokesčiai nuo 2021-07-01

1. Jei prekės vertė mažesnė nei 150 eurų ir siunčiama iš Kinijos -  TomTop EU klientams į galutinę kainą įtraukia ir PVM. Tad apmokėjimo metu pirkėjas sumoka mokesčius ir atvykus prekei į Lietuvą nieko daugiau daryti nereikia.

2. Jei prekės vertė didesnė nei 150 eurų ir siunčiama iš Kinijos sandėlio - TomTop tvirtina, kad į EU pristato prekes taip, kad klientams nieko papildomai mokėti nereikia.

3. Perkant iš EU sandėlių tvarka išliko ta pati, kaip ir anksčiau. Parduodamų prekių mokesčiai ir muitinimo reikalai jau yra sutvarkyti TomTop, tad telieka sumokėti parduotuvėje matomą prekės kainą ir greitai iš EU sandėlių ji bus pristatyta į Lietuvą.

4. TomTop svetainėje taip pat nuo šiol prie prekės galite matyti ir prierašą Inclusive of VAT. Tokioms prekėms Cafago sutvarko visus mokesčius ir pirkėjui nieko papildomai daryti ar mokėti jau nebereikia.

DHgate mokesčiai nuo 2021-07-01

DHgate mums atsiųstame laiške tvirtinama, kad:

jei prekės vertė mažesnė nei 150 eurų - jei prekės yra parduodamos iš Kinijos sandėlio, visi mokesčiai jau yra įtraukti į galutinę kainą ir juos sutvarko DHgate. Jei prekės yra parduodamos iš Europos sandėlių, mokesčiai jau yra įtraukti į galutinę kainą ir juos sutvarko prekių pardavėjas. Abiem atvejais pirkėjams niekuo rūpintis nebereikia.

jei prekės vertė didesnė nei 150 eurų - reikalingus mokesčius prie galutinės prekės kainos prideda visi pardavėjai, tad visus muitinimo formalumus ir reikiamus mokesčius sutvarko DHgate pardavėjai ir pirkėjams niekuo rūpintis nebereikia.

Geekmaxi mokesčiai nuo 2021-07-01

Geekmaxi patikino, kad pas juos situacija yra nepakitusi. Absoliuti prekių dauguma yra ir toliau siunčiama iš Europos sandėlių, tad ir nuo 2021-07-01 tokios prekės į kitas EU šalis, tame tarpe ir į Lietuvą, keliauja greitai ir be jokių papildomų mokesčių. Visus mokesčius jau yra sutvarkę Geekmaxi, tad pirkėjams niekuo papildomai rūpintis nebereikia ir parduotuvėje matomos kainos yra galutinės, su jau įtrauktais mokesčiais.

Ebikecore mokesčiai nuo 2021-07-01

Ebikecore yra dukterinė Wiibuying elektronikos parduotuvė, kurioje parduodami išskirtinai elektriniai dviračiai, elektriniai paspirtukai ir šiems įrenginiams skirti papildomai aksesuarai bei atsarginės dalys.

Ebikecore komanda mums patvirtino, kad absoliučią daugumą produktų parduoda iš Europos sandėlių ir į galutines kainas jau yra įskaičiuoti visi reikalingi mokesčiai, tad pirkėjams nieko papildomai mokėti ar tvarkyti dokumentų su muitine nebereikia. Viską sutvarko Ebikecore komanda ir užsakytą prekę į Lietuvą atsiunčia vos per 3-10 d.

Goboo mokesčiai nuo 2021-07-01

Goboo patvirtino, kad pirkėjams nereikės mokėti jokių papildomų mokesčių. Viską sutvarko Goboo ir siunčia prekes iš Europos sandėlių.

Tad tos produktų kainos, kurias matote Goboo parduotuvėje, jau yra galutinės. Belieka išsirinkti norimą produktą, sumokėti nurodytą sumą ir per keletą dienų kurjeris ją pristatys į Lietuvą. Ir viskas.

P.S. Artimiausiu metu gausime atsakymus ir iš kitų elektronikos parduotuvių ir iškart informuosime apie jų taikomas tvarkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(21)
(3)
(18)

Komentarai ()