Ar globalinis atšilimas sunaikins žemę? (Konkursinis straipsnis)  (1)

Jau daugelį metų žmonės kalba apie globalinį atšilimą ir jo galimas pasekmes. Per pastarąjį dešimtmetį globalinis atšilimas labai suaktyvėjo. Bet ar tai reiškia, kad reikia pradėti bijoti? Bijoti pasaulio pabaigos?


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-01-12 Ar globalinis atšilimas sunaikins žemę? (Konkursinis straipsnis)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugelis žmonių gyvena ramiai ir apie globalinį atšilimą nesusimąsto nė karto gyvenime, bet manau, kad kiekvienam eiliniam žemės gyventojui būtinai apie tai pagalvoti. Nes globalinis atšilimas yra labai rimta problema mūsų pasauliui. Dėl jo tirpsta ledynai, kylą vandens lygis, sumažėja augalija, upių srovė silpnėja. Gali kisti ir kritulių kiekis, dėl kurio kils sausros arba potvyniai. Dėl globalinio atšilimo gali kilti net stiprūs vėjai, viesulai. Tai yra didžiulio mąsto problema, kurios žmonės nesuvokia.

Norint, kad šios pasekmės mūsų nepasiektų, apie tai reikia susimąstyti kiekvienam žemės gyventojui. Pagrindinės priežastys dėl kurių globalinis atšilimas vis stiprėja yra ugnikalnių išsivežimai, žmonių ūkinė veikla, automobilių išmetamos dujos, gamyklų išmetamos dujos, šiukšlių perteklius, o dėl to susidaro šiltnamio efektas, kuris paskatina tirpti ledynus.

„Ai dėl manęs vieno nieko neatsitiks, tegul kiti rūpinasi“ - taip pagalvojo 7 milijardai žmonių. Globalinio atšilimo problemą turi spręsti visi žemės gyventojai, labiausiai susirūpinti reiktų didžiulių gamyklų ir kitų fabrikų savininkams ir tiems kurie teršia aplinką. Manau, kad kiekvienas žmogus prie to galėtų prisidėti mažiau važinėdamas automobiliu, rūšiuodamas atliekas ir taupiai naudodamas energiją.

Štai tokia mano nuomonė apie globalinį atšilimą. Jeigu nieko nežadame keisti, prie gero visa tai neprives.

Informacijos šaltinis: www.wikipedia.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Deividas Stasiulionis
(12)
(35)
(-23)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: