Mokslo populiarinimo konkurso rezultatai  (0)

Konkursas baigėsi prieš dvi savaites, ir dabar jau galime paskelbti jo rezultatus.Labai malonu buvo sulaukti daugiau nei dvidešimties darbų, ypač kai tie darbai buvo rašyti moksleivių. Kai kuriems iš jūsų tai turbūt buvo pirmas bandymas populiariai pristatyti mokslą, taigi sveikinu pasiryžus! Ir tikiuosi, kad dalyvausite ir ateityje. Na, o dabar – nugalėtojai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-02-01 Mokslo populiarinimo konkurso rezultatai  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lrytas.lt buvo paskelbti 16 konkurso darbų. Portalo administracija visiems jiems stengėsi suteikti vienodas galimybes būti pamatytiems, tačiau vienas darbas kitus pralenkė akivaizdžiai. Tai – Arnoldo Pautieniaus trilogija apie homeopatiją, kurios nuspręsta neskaidyti į atskirus straipsnius, o skelbti kaip vieną. Panašu, kad tai pasiteisino. Šis straipsnis visais vertinimo kriterijais kone dvigubai pralenkė antroje vietoje likusį darbą. Laimėtojo straipsnis buvo atverstas 7932 kartus, sulaukė 65 komentarų ir 247 paspaudimų „Patinka“. Sveikiname nugalėtoją! Jam atitenka Lrytas.lt prizas – 50 eurų vertės Knygos.lt dovanų čekis ir Lrytas.lt puodelis atminimui.

Technologijos.lt paskelbė visus 22 konkurso darbus. Iš jų skaitytojai balsuodami (spausdami „Verta skaityti“ ar „Neverta skaityti“) išrinko du nugalėtojus. Tai – Lukas Vasionis, parašęs apie kalosotomiją ir Algimantas Masaitis, parašęs apie archeologiją. Lukas galės pasirinkti vieną iš dviejų prizinių knygų („Kas sugriovė Vilnių“ arba „Kolymos apsakymai”), o Algimantui atiteks antroji iš šių knygų.

Valstybinė lietuvių kalbos komisija nusprendė apdovanoti Nemirą Žilinskaitę (Šiaulių Didždvario gimnazijos vienuoliktokę) už sklandžią mokslo populiarinimo darbo „Genomo nuskaitymas. Pliusai, minusai ir ateitis“ kalbą. Nemirai atitenka elektroninis lietuvių kalbos žodynas.

Mokslo sriubos savanoriai išrinko du nugalėtojus – geriausią moksleivio darbą ir geriausią nemoksleivio darbą. Tarp moksleivių didžiausio palaikymo susilaukė Ąžuolas Paulikas, parašęs tekstą „Be energijos – niekur“. Jam atitenka visa šūsnis prizų: Mokslo sriubos puodelis, Vilniaus universiteto džemperis, knyga „Pasivaikščiojimas su Einšteinu: kaip išlavinti tobulą atmintį“, Kilobaitas.lt 10 € dovanų čekis ir Vilniaus Kamerinio Teatro pakvietimas dviems asmenims.

Geriausiu nemoksleivio darbu Mokslo sriubos komanda išrinko Arnoldo Pautieniaus darbų ciklą apie homeopatiją. Tikrai stiprūs darbai, jei dviejose kategorijose laimėjo! Arnoldas kartu su Mokslo sriuba galės parengti pažintinę laidą apie savo aprašytą temą. Taip pat jam atitenka šie prizai: Mokslo sriubos puodelis, Vilniaus universiteto džemperis, knyga „Paranormalių mitų griovėjas“, galvosūkių kambario „nepabEXIT“ 40 € dovanų čekis, Kilobaitas.lt 20 € dovanų čekis ir Vilniaus Kamerinio Teatro pakvietimas dviems asmenims.

Ir paskutinis, bet ne mažiau svarbus, – mokslininkų komisijos apdovanojimas. Vertinimų buvo įvairių, komisijos narių nuomonės apie kai kuriuos darbus skyrėsi kardinaliai, tačiau vienas darbas sulaukė nemažesnio nei 8 balų įvertinimo iš visų komisijos narių, o įvertinimų vidurkis siekė beveik devynis. Tai – pats paskutinis konkurse paskelbtas darbas, Mildos Valantiejūtės tekstas „Vertėjas prieš dirbtinį intelektą“. Sveikinimai Mildai, kuriai atitenka 30 € vertės Amazon.com dovanų čekis, Kilobaitas.lt 30 € dovanų čekis, Vilniaus universiteto džemperis, knyga „Elektros boikotas ir kiti pasakojimai apie smetoninę Lietuvą“, 40 € galvosūkių kambario „nepabEXIT“ dovanų čekis ir Vilniaus Kamerinio Teatro pakvietimas dviems asmenims.

Taip pat visiems čia paminėtiems nugalėtojams mūsų remėjai Softex Baltic padovanos po antivirusinę programą „BitDefender“.

Dar kartą sveikinu visus nugalėtojus! Linkiu jums kuo daugiau sėkmės ir moksliniuose užsiėmimuose, ir kituose darbuose, kurių tik imsitės. Netrukus su jumis susisieks organizatoriai ir galėsite susitarti, kaip atsiimti prizus.

Kastytis Zubovas, konstanta.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: