Mokslo populiarinimo konkurso nugalėtojai  ()

Prieš kiek daugiau nei mėnesį baigėsi septintasis mokslo populiarinimo konkursas. Šešiolika darbų varžėsi dėl vertintojų ir skaitytojų dėmesio, o dabar jau turime visus balsus ir galime paskelbti nugalėtojus!


Visi šio ciklo įrašai

  • 2020-01-22 Mokslo populiarinimo konkurso nugalėtojai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pradėkime nuo mokslininkų komisijos ir jų išrinktų geriausio moksleivio ir nemoksleivio rašinių. Geriausiu moksleivio darbu pripažintas Briuselio II-osios Europinės mokyklos dešimtokės Augustės Sturlytės „Laiškas ateičiai“. Sveikiname! Augustei atitenka daugybė mūsų rėmėjų – VU, VGTU, KTU, FTMC, Lietuvos etnokosmologijos muziejaus ir kitų – prizų.

Geriausias nemoksleivio rašinys, komisijos nuomone, yra Jūratės Ziedelytės darbas „Žemės sveikatos barometras“. Jūratei taip pat atitenka daugybės mūsų rėmėjų prizai.

„Mokslo sriubos“ komanda išrinko geriausią rašinį bei du prizininkus, rašiusius astronominėmis temomis. Geriausiu tekstu pripažintas KTU informatikos doktoranto Luko Stankevičiaus „Kai dirbtinis intelektas už mus kalbės“. Lukui atitenka daugybė prizų, o „Mokslo sriuba“ kartu su juo parengs laidą šia tema.

Geriausiais darbais kosmine tematika išrinkti Briuselio antros Europinės mokyklos dešimtokės Akvilės Selevičiūtės rašinys „Kaip šviesa atskleidžia Visatos paslaptis?“ ir inžinierius bei lietuvių mitologijos entuziasto Kęstučio Račkaičio trys darbai apie lietuvių mitologiją ir kosmosą: „Rašant seniausią pasaulio knygą“, „Lietuvai didžiausią įtaką padariusi kometa“ bei „Skaitant dangaus ženklus“. Akvilei ir Kęstučiui atitenka „Mokslo sriubos“, LRT, „Snow Arenos“ ir kitų rėmėjų prizai.

Mūsų rėmėjai naujienų portalas Delfi apdovanojimą – dovanų čekį apsilankyti UPA SPA Druskininkuose – įteikia skaitomiausio straipsnio autorei Rūtai Dubakienei už darbą „Mirties bučinys“.

Mūsų rėmėjai portalas technologijos.lt pagal skaitytojų rekomendacijas apdovanojimus – knygas – skiria trims autoriams: Vilkaviškio r. Gižų Kazimiero Baršausko mokyklos-daugiafunkcio centro dešimtokui Pauliui Mikalauskui už darbą „Įdomusis žvaigždžių evoliucijos kelias“, Vilniaus universiteto verslo mokyklos magistrantei Diletai Tervydytei už darbą „Dirbtinio intelekto panaudojimo galimybės sveikatos priežiūros sistemoje“ ir Vilniaus Abraomo Kulviečio klasikinės gimnazijos devintokui Džiugui Balčiūnui už darbą „Stygos“.

Galiausiai, Valstybinė lietuvių kalbos komisija už sklandžiausią ir taisyklingiausią kalbą apdovanoja Jūratę Ziedelytę ir jos darbą „Pasaulis pagal ekologinę etiką“. Jūratei atiteks knyga ir elektroninis lietuvių kalbos žodynas.

Dar kartą sveikiname visus nugalėtojus! Su jumis artimiausiu metu susisieks „Mokslo sriubos“, Delfi arba Technologijos.lt atstovai ir suderins, kaip galėtumėte atsiimti prizus. Visiems kitiems dalyviams dėkojame už dalyvavimą ir siūlome rašyti ir kitąmet – konkursas tikrai vyks ir toliau!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Konstanta.lt
Konstanta.lt
(7)
(0)
(7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: