[Žinios trumpai] Naujo konflikto grėsmė – Uzbekistanas kaltina Afganistaną savo teritorijos apšaudymu: kas žinoma  ()

Uzbekistano teigimu, iš Talibano kontroliuojamos teritorijos atskrido penkios raketos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Uzbekistano užsienio reikalų ministerija pranešė apie jos teritorijos apšaudymą raketomis iš Afganistano. Tai teigiama oficialiame pranešime Užsienio reikalų ministerijos svetainėje.

„2022 m. liepos 5 d., apie 16.20 val., Uzbekistano pasienio zonoje buvo pastebėtas penkių raketų, tariamai išskridusių iš Afganistano teritorijos, kritimas“, – konkrečiai nurodė Užsienio reikalų ministerija.

Kaip tapo žinoma, kritimo metu sviediniai nesprogo, tarp vietos gyventojų aukų nebuvo. Tačiau keturi privatūs namai Termezo priemiestyje patyrė nedidelę žalą. Vienas iš sviedinių buvo rastas futbolo aikštėje. Visi šaudmenys buvo nukenksminti vietinių karių.

„Šiuo metu Uzbekistano kompetentingos institucijos kartu su Afganistano puse įgyvendina būtinas priemones šio incidento priežastims nustatyti“, – nurodė Užsienio reikalų ministerija.

Politinių iniciatyvų centro „Mano“ Taškente direktorius Bachtijoras Ergaševas savo komentare „Vesti“ teigė, kad tokie incidentai Uzbekistano gyventojams šoko nebekelia, nes pasienio zonose tai pasitaiko reguliariai.

 

„Jie šaudė nuo 1997–1998 m., šaudė ir prieš du mėnesius. Tai nesukelia jokio šoko ar nuostabos, nes visuomenė yra įpratusi gyventi „fronto linijos“ situacijoje, o Termezo gyventojai dar labiau“, - paaiškino Ergaševas.

Kartu ekspertas pažymėjo nežinantis, koks šio apšaudymo tikslas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(4)
(-3)

Komentarai ()