[Karšta tema] RUSIJA ĮSIVERŽĖ Į UKRAINĄ – ar Ukrainos gynyba turi šansų atsilaikyti prieš milžinišką Rusijos armiją? (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SaMaras 2022-02-24 13:27
Būkim biedni bet teisingi.. neatlaikys vieni.. jei tikslas užimti visą tai ir užims Vienintelis klausimas kaip ilgai ir kaip skaudžiai kandžios teritorijos užemimas nereiškia visiško sunaikinimo.. net jei ir užims šalį-sabotuoti psiaudovaldžios organus, naikinti svarbius taikinius ir kitaip tęsti pasipriešinimą
HardAxe 2022-02-24 16:03
O kodėl jie turi sabotuoti viską tik ukrainos teritorijoj? Jei jau paskelbsi ukrainą rusijos dalim, ko partizanam neišsilaksčius po visą rusiją ir nepradėjsu sprogdinti tiltų, elektrinių, soborų?
Instruktorius 2022-02-24 16:51
Ukraina nėra viena, ir nebus. Ji atsilaikys. Jei neatsilaikys tada reikės mums atsilaikyti. O ar kas žada pasiduoti? Aš nežadu ir didžioji dauguma nežada pasiduoti. Vienintelis kelias ginti savo laisvę, ir tą darysim, kol gyvi būsim. Glory to Ukraine From Wikipedia, the free encyclopedia Ukrainian Glory monument in Kharkiv "Glory to Ukraine" (Ukrainian: Слава Україні! Героям слава!, romanized: Slava Ukraini! Heroiam slava!; transl. "Glory to Ukraine! Glory to the heroes!") is a Ukrainian national salute. It appeared at the beginning of the 20th century in different variations, when it became wildly popular among ethnic Ukrainians during the Ukrainian War of Independence from 1917 to 1921.[1]
UTF16 2022-02-24 18:19
Jeigu Čečėnija Nr. 2, deja, visi žinom, kuo tai baigėsi.
kestutisz 2022-02-24 18:47
Jeigu žiūrėti ciniškai (žmonių aukos visgi ne juokas) - tie patys čėčėnai niekada neturės geresnės progos trečiam karui nei dabar. Klausimas kiek liko ten dar nenupirktų, neišnaikintų.
UTF16 2022-02-24 19:04
Na, Ukraina – ne Čečėnija, visiškas šalies inkorporavimas į Rusijos sudėtį būtų galvos skausmas, duotų pretekstą partizaniniam karui ir nuolatiniam Vakarų zirzimui. Putino vietoj aš rinkčiausi Baltarusijos scenarijų – Ukraina kaip neva nepriklausoma, bet Maksvai pavaldi marionetinė Rusijos gubernija: – Zelenskį – suimti, uždaryti giliausiam Sibiro rūsyje, raktą – išmesti; vyriausybę ir parlamentą – išvaikyti. – Ukrainiečių aktyvistus, kurių sąrašas guli Putino viršutiniam stalčiuje, surinkti ir slapta sušaudyti. – Surengti naujus fiktyvius rinkimus, kurių laimėtojų sąrašas jau guli Putino apatiniam stalčiuje. Paskelbti, kad rinkimus „triuškinančia pergale“ jau laimėjo Janukovičius arba koks kitas Putinui pamaldus jo klonas. – Palikti dalį rusų armijos Ukrainoj „tolesniam šalies denacifikavimui“ ir šalies sienos „apsaugai nuo NATO“. – Naujas liaudies „respublikas“ integruoti į Rusijos sudėtį. – Paskelbti rusų kalbą valstybine visoje šalyje, uždaryti visas žiniasklaidos priemones ukrainiečių kalba. Stumti ukrainiečių kalbą ir kultūrą iš viešojo gyvenimo visais įmanomais ir neįmanomais būdais. – Nutraukti visas bendradarbiavimo sutartis, ypač su Europos Sąjunga. Visą šalies ekonomiką ir kultūrą pamažu integruoti į Rusiją. Praeis kažkiek metų, Ukraina bus pasaulio žemėlapyje kaip Putino asmeninis žaisliukas, visi pamirš, pamažu atšauks sankcijas.
Kirtiklis 2022-02-24 19:25
2014 - butu lengvai tai padare, bet dabar 2022 - Rusai Ukrainiečiams nebe broliai ir draugai. Pasikeitė visas suvokimas apie RU.
Dannas3 2022-02-24 19:30
Tai čia nereik būt genijum, jog suprasti, kad būtent taip jis ir nori padaryt. Nori paverst buferine marionetine valstybe.
UTF16 2022-02-24 19:32
Šviesa tunelio gale? Gal ne visi rusų armijoj yra praplautom smegenim? Nes faktiškai čia yra daromas karo nusikaltimas. Kas laukia rusų kareivių Rusijoj už atsisakymą pulti ir dalyvauti karo nusikaltime?
AAA000 2022-02-24 19:53
as manau pagrindinis tikslas visgi kitkas. rusam nereikalinga didele ir skaitlinga valstybe - konkurente. jiem tiktu sakykim su vienu milijoniniu miestu, su apribotu isejimu i juodaja jura (kad kaip azove - kur realiai negalejo Mariupoliu naudotis Ukraina) ir dar su nesamoningom sienom. nu kaip buferis kad butu - sakykim Mongolija toks variantas. Kazakstanas irgi kazkas panasaus. chanatai kazkokie... o Ukraina tiesiog per didele - kad kontroliuot normaliai kaip batka. ir vystesi i normalia vakarietiska valstybe-centra. plius napoleonas gi kai puole - per poltava ten kazkur ejo - cia gi rusam aplaistytos krauju zemes. taip kad neturekit vilciu - kad greit atsoks rusu apetitas... cia plaksis labai ilgai ir nuobodziai... o dar sudinai jiem sekasi pradzia - pastrigo is esmes... isbegs dar panikieriai pirmieji - tai liks vien arsus patriotai kur jau plaksis juodai. o panikieriai finansuos is emigracijos pasipriesinima... plius vakaru injekcijos - kad pas juos nepersimestu rusiskas-konservatoriskas parazitizmas... as manau rusai is esmes pasieke savo ilgalaiki tiksla. jau matosi. bet kaip visada - su kraujais. o blokadas pralauks tiesiog. nes jei sakykim baltarusija subyres - cia i nauda rusams irgi. vienintelis realus variantas - tai pacia rusija suskaldyt is vidaus. paciu rusu jegomis. o sankcijos cia atbulini rezultata daro siaip - sutelkia rusus... taip kad visumoje ne kazkokios perspektyvos. nematau as geru variantu... o mes faktiskai apgavom Ukraina... va kas blogiausia... sukelem ambicijas ir jie patikejo rozinem vakaru svajonem. o daba tokiam sude - kad ziauru va cia tai man nepatinka - sitos visos nesamones su dainelem ir veliavelem... is ukrainieciu puses atrodo - kad mes kazkokias s daba svenciam ir koncertuojam... tv issitraukiau is sandelio, isijungiau po dakaro pirmakart - ukrainos veleveles ant tv kanalu zenkliuku - ir kazkokios bananu reklamos eina... nu pz isvis - geda net ziuret sulindo gi kazkokie tipo "muzikantai" - demesio matai pritruko "vip" nupezeliams ukrainos nelaimes fone...
HardAxe 2022-02-24 22:36
o čečėnija buvo nugalėta ar nupirkta? Pasodinsi marijonetę į Ukrainą, žiūrėk pradės Tarakono kėdė braškėt. Sutvarkysi tarakoną, pradės rankos nuo alshaimerio drebėt. Et, Čečėnija 3 arba Gruzija 2 šiuo metu būtų toks širdį maloninantis scenarijus.
TAURAS 2022-02-24 23:48
Tikrai sutikciau, jog neokupuos, tai kaip ir aisku. Galbut bus prijungtas tik Doneckas su Luhansku, aisku ir Krymas kur turbut net patys zmones tam pritartu. Siais laikais valstybes uzgrobiamos kitokiais budais. Galima pasiziureti kaip veikia NATO Irake, Afganistane ar Libijoj. Paprasciausiai nuverciama valdzia ir paliekama "gerieciams" patiems tvarkytis. Aisku tokio didelio masto tiesioginis puolimas seniai jau bebuvo. Duodu Ukrainai savaite ir turbut visos karines operacijos pasibaigs Kijevo uzgrobimu. Tada Rusija turetu vaizduoti jog surengs naujus rinkimus, po kokio pusmecio, kazkaip tures itvirtinti minti jog Ukraina negali buti NATO nare ir t.t. ir mes jus paliekame ramybei ir galit issirinkti savo valdzia. Paprasciausiai didelio teroro negali buti, nes patys rusai tam tikrai nepritars. Kaip ir visiems dabartiniams imperialistams, svarbiausia yra tureti visuomenes palaikyma, nes kitaip niekas uz tave nekariaus. Nebe tie laikai, kai visi aplinkui priesai, o ilga kova pries rusams istoriskai gimininga krasta tikrai neprides Putinui prestizo.
Hmz 2022-02-25 01:00
Rusai padarys viską, ką jiems lieps viršininkas - jie taip pratę. Ir bet kokiu atveju visuomenės palaikymas Putinui garantuotas tol, kol TV bokštai skleidžia bangas į biomasės smegenis.
UTF16 2022-02-25 01:04
Tikrai taip. Putinas ukrainiečiams pažadėjo „Niurnbergą“. Tik reikia turėti omeny, kad „geriečių“ valdžia linkusi neišsilaikyti. Be rusų „išvaduotojų“ pagalbos ji neišsilaikys ir šiuo atveju.
sub 2022-02-25 08:31
Kad pagrindinis veiėkjas ten nupirktas, ten yra Rusų pastatytas prezidentas Ramzanas Kadirovas, ir nieko tu vaikeli nepadarysi ten. Eiliniai žmonės jei sukils, tai bus išvaryti iš sukilimų greit kaip Baltarusijoje, tik griežtesnėmis priemonėmis. Va kas džiugina, kad Rusijos žmonės išėjo į gatves šūkaut "Ne karui Urkainoje", "Ukraina mūsų broliai", bet ar rūpi Putinui jo tauta, ar tikelitas?
sub 2022-02-25 08:42
Nebus Čėčėnija 3, Gruzija 2 gali būt kažkada. Čėčėnija nugalėta ir pastatytas Maskvai pavaldus prezidentas, išvesta Ru kariumenė, nes Ramzanas ir prezidentas ir premjeras, tad viskas geležiniam kumštyje. Gruzija nepriklausoma demokratinė respublika su giliom žaisdom, bet nepriklausoma, ne pavaldi Rusijai, nors ir labai nukentėjo nuo rusų, nepasidavė. Gruzija ir NATO yra pasirašiusios sutartį, JAV remia finansiškai Gruzijos armiją.
sub 2022-02-25 08:46
Tamsta nerašykit netiesos, kad ir kaip visada sutinku su jūsu nuomone, šį kart klystat. Google it arba pažiūrėkit yotuube ar kokį žiniasklaidos kanalą, Rusai renkasi į savo miestus ir protestuoja prieš šį karą. Ir tai ypač daro jaunimas, jaunimas nėra taip nubuožintas Ru politikos, ir skleidžiamos dezinfos, jaunimas yra šiuolaikinis ir visi supranta kad taika pasaulyje yra geriausias dalykas.
AAA000 2022-02-25 08:54
cecenijoj puikiausiai issilaiko rezimai. janukovicius irgi laikesi - tiesiog Ukraina per didele vienam tokiam vasalui. kas liecia situacija - manau sudini ukrainieciu reikalai. nebedideja naikinimo lektuvu numusimai - vadinas oro ginybos faktiskai neber. kad raketas numustu - isvis nesigirdi net , kai pvz izraely beveik viska numusa net raketinio-balistinio... transporto lektuvu - nulis numusimu. toki viena net nukalt kai skrenda su desantu - cia labai didelis butu pasiekimas. vertaliotai - cia smulkme... daba kalsis TIK ant zemes, o rusai kis gelzkeliais masiskiai metalo lauza visoki ir skraidys aplink. viena placdarma tikrai pasidare kiek skaiciau - ten pries Kijeva. miestu lengvai nepaims - ginklu zelenskis spejo padalint populiacijai. bet pvz net karo kolonu nusprogdint nebetures normaliu galimybiu, kai jos pazeidziamiausios permetime... chaotinio minavimo normalaus neturi... artilerija nespes reguot... pz pz ---------- isvados tokios - ka reiketu daryt pvz Lietuvai. visu pirma kabeliuot elektros tinklus greiciau... nes pz - rysio ir elektros elementariai nebus... uzdraust statyt visokius polinius ir plokstuminius pamatus ir finansuot normalius rusius-bunkerius. vien kad pasislept galetu nuo bombinimo populiacija... taip pat Vilniuje pradet statyt metro. paziurekit kur sulindo liaudis? i metro. kur lisit jus ten Vilniuje ar Kaune? i savo kibirus, kur imortalas reklamina? dar sakyciau labai teisingas pas musu nemazos dalies tautiecius mentalitetas - pirkt visokius bmwx5 ir tuaregus. jei reiks evakuotis - bent pravaziuoja sunkeliais. o paziurejus kas dedasi su kibirais. ar ypac elektromobiliais? ziauru kuro dar imanoma gaut po 20 litru... o jus ikraukit elektromobili jei begsit nuo prieso? ypac kai elektros linijos net virs zemes - su nuvartytais stulpais... o dar perka misku pjovimo kazkokias technikas elektrikai - vietoj kabeliavimo. ir tuo giriasi... taip kad uzdraust reikia kibiriniu mentaliteta istatymu. ir kibiriniu propagandoms - baudas. ir antzemini kabeliavima. net laidus is isores ant sienos kabint - klaida. sprogimai numusa svariai - net balkonus... dar manau reikia ivest privaloma garazo duru standarta - kad tilptu lengvoji karo technika paslept - transporteris ar dzipas bent. neleist statyt jokiu garazu Lietuvoje su mazesnem kaip koki 4x4m durimis. ypac privaciam sektoriui. ir kol neisides platesniu duru - baudas rinkt. nes jei uzpuls ruskis - nebus kur slept nuo bombardavimo is oro judejimo technikos... neivaziuos normaliai del per mazu garazo duru... dar daryt nuolaidas - perkantiems pritaikoma karui B klases autotransporta. nuimt mokescius nuo tos N1-M1 verslo klases - ar kokia ten. ir apdet sunkuji transpirta laviau - kad toks autoparkas issipelestu maksimaliai. o perkancius kibirus - apdet kokiais nors papildomais 5k€ mokesciais. uz Lietuvos silpninima ir dirbima rusams. tegu susimoka - jei nori ginybos. as manau islos ukrainieciai mum laiko iki kokiu 10-20 metu tik... kol rusas kramtys tas teritorijas prie juodosios juros... o mes toliau parazitus visokius renkam - tipo konservai - kur silpnina Lietuva ir esmes. ir sakyciau samoningai naikina... --------- aplamai turiu klausima - jus ginsit REALIAI Lietuva nuo ruso ar ne? jei puls kaip Ukraina. ar vaidinsit virtualiai kad ginat - o is tikro konservams ciulpsit? as tai ginsiu Lietuva. bet ne konservus tikrai. jie penkta kolona kazkokia jau beveik... matom situacija gi... vieni organizuoja karo pabegeliams vietas, o konservai ukrainos veliavytes prie savivaldu uzsakineja ir koncertus kazkokius lempinius daro su pasisakymais is tribunu...
kestutisz 2022-02-25 10:03
Taip, bet tokia meilė už pinigus ir trunka tol kol yra pinigai, patys rusai kreivai žiūri kiek ten pinigų nueina. Karas tai didžiulės išlaidos ir ilgiau užtrukus (o ypač dar jei vakariečiai nepasididžiuotų ir šiek tiek pašaltų nepirkdami resursų) gali viskam ir pritrūkti - tam pačiam Kadirovui mediniais rubliais nepamokėsi. Juolab jis ten toks nesuprantamas, bent tokiam prašaliečiui kaip aš atrodo, kad tai tik atstovas vienos iš kovojusių prieš rusus grupuočių su kuria tiesiog pavyko susitarti, o ne nugalėti. Tad čia derybų klausimas.
IceBullet 2022-02-25 10:18
Ukraina paims anksciau ar veliau, bet butu labai gerai, kad rusai patirtu kuo didesniu nuostoliu ir uztruktu kuo ilgiau visa tai. O mums reikia skubiai ir drastiskai didinti ginybos biudzeta. Tarkim amerikonai atsiuncia savo lektuvnesi i Baltijos jura musu ginti, o rusai numeta kur nors salia nedidele atomine ir pasako,kad sekanti bus i lektuvnesio grupe. Kas tada? Nezinau, nebent leisti didesne raketa kur nors i sibira ir sakyti, kad sekanti bus i maskva. Bet cia jau tokia rizika, kad bijau jog geriau mus paaukotu ir tuo paciu nato subyretu.