[Žinios trumpai] JAV „padalino“ Rusiją į atskiras nepriklausomas respublikas: įsiutusi Dūma renkasi į skubų posėdį (Foto)  ()

Viena iš JAV vyriausybės komisijų Rusijos Federacijos teritoriją padalijo į kelias respublikas: Sibiras, Tolimieji Rytai, Buriatija, Tatarstanas ir Šiaurės Kaukazas turi įgyti nepriklausomybę nuo Maskvos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinėse Amerikos Valstijose buvo surengta diskusija dėl galimo Rusijos padalijimo – buvo kalbama apie naujų respublikų kūrimą. Diskusijų „Rusijos dekolonizacijos“ tema vaizdo įrašą birželio pabaigoje paskelbė JAV vyriausybės Europos saugumo ir bendradarbiavimo komisija. Žiniasklaidoje ši tema buvo iškelta nepaprastojo Rusijos Valstybės Dūmos posėdžio išvakarėse liepos 15 d.

„Barbariškas karas Ukrainoje, o prieš tai Sirijoje, Libijoje, Sakartvele ir Čečėnijoje visam pasauliui parodė piktą imperinę Rusijos prigimtį. Maskva jau seniai vykdė imperijos politiką, uzurpuodama vietines ne rusų tautas. Kremlius žiauriai slopina jų tautinę saviraišką ir apsisprendimą“, – teigia iniciatyvos autoriai.

 

Rusijos Federacijos teritorijos padalijimą sudaro naujų respublikų atsiradimas – Sibiras, Tolimieji Rytai, Uralo Respublika, Sacha (Jakutija), Buriatija, Tatarstanas, Baškirija ir Šiaurės Kaukazas. Jau yra apytikslis naujų teritorijų žemėlapis:

Komisija parengė tokį Rusijos scenarijų:

  • Demilitarizuotos zonos sukūrimas prie Rusijos Federacijos sienomis su Europos Sąjunga, Ukraina, Baltarusija ir Sakartvelu;
  • Rusijos Federacijos branduolinės valstybės statuso panaikinimas ir atominių elektrinių perdavimas tarptautinei kontrolei;
  • Visoms respublikoms tikro federalizmo užtikrinimas;
  • Rusijos demokratizavimas ir galimybės surengti laisvus valdžios rinkimus sukūrimas;
  • Komunistinio ir stalininio režimų nusikaltimų prilyginimas nacių nusikaltimams;
  • Valstybės valdų privatizavimas, FSB ir kitų teisėsaugos institucijų paleidimas ir viešas Rusijos prezidento Vladimiro Putino režimo pasmerkimas.

Rusijos padalijimas – Valstybės Dūma rengia posėdį liepos 15 d.

 

Rusijos Valstybės Dūma liepos 15 dieną nusprendė sušaukti skubų posėdį, kad būtų sprendžiami „skubūs klausimai“. BBC radijas pranešė, kad praėjusią savaitę žemieji parlamento rūmai oficialiai baigė pavasario sesijos darbus“.

 

„Ką tiksliai svarstys deputatai, nėra iki galo aišku. Tačiau tokia skuba, ypač karo Ukrainoje fone, daugelį nustebino ir net išgąsdino“, – sako žurnalistai.

„Susikaupė problemų, kurios reikalauja skubių sprendimų, įskaitant vyriausybės iniciatyvų svarstymą“, – sakė kai kurie Rusijos deputatai.

Rusijos karinis ekspertas Aleksejus Leonkovas mano, kad skubiame parlamento posėdyje gali būti svarstomas klausimas dėl galutinio karo Ukrainoje sprendimo karinėmis priemonėmis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(189)
(5)
(184)

Komentarai ()