Birmingeme bus eksponuojamas gigantiškas vorinis krabas  (10)

Birmingemo (Didžioji Britanija) Nacionaliniame jūrų gyvūnijos centre planuojama atidaryti ekspoziciją, kurioje bus galima pamatyti gigantišką vorinį krabą. Jo priekinės galūnės yra maždaug 1,5 metro ilgio ir yra manoma, jog tai - didžiausias kada nors šioje šalyje matytas tokios rūšies gyvūnas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Krabas jau pramintas "Krabzilos" (Crabzilla) vardu. Jis Nacionaliniame jūrų gyvūnijos centre (National Sea Life Centre) bus eksponuojamas iki kovo pabaigos, o vėliau bus perkeltas į savo nuolatinius namus Belgijoje. Vėžiagyvis į tarpinę "stotelę" - Didžiąją Britaniją - atskraidintas lėktuvu tiesiai iš Japonijos.

Paprastai šie japoniškieji voriniai krabai, kurių lotyniškas pavadinimas Macrocheira kaempferi, aptinkami Ramiajame vandenyne, maždaug 300 metrų gylio vandenyse, tačiau yra duomenų, jog jie gyvena ir giliau. "Sklando gandai, jog šie krabai gali užaugti iki keturių metrų dydžio - pakankamai dideli, kad savo kojomis galėtų apimti visą automobilį", sako muziejaus kuratorius Graham Burrows. "Greta jo visi kiti jo giminaičiai atrodo tarsi nykštukai, tačiau jis nėra agresyvus, tad kiti gyvūnai neturėtų nerimauti dėl Krabzilos kaimynystės".

(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)