Veiksmingiausią dietą pasirinkti padės DNR testas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

KarolisS 2010-03-05 16:12
Logiška. Genome yra saugoma visa informacija apie žmogų - taip pat apie tai, kaip turi formuotis jo organai, kokie jie bus ir panašiai. Bet nemanau, kad toks dalykas išstums visas tas nesaugias dietas, kada žmonės nevalgo nieko arba labai stipriai save suvaržo, o svoris nekrenta. Gaunasi toks įdomus dalykas - riebalų kalnai, o organizmas jų nedegina, nes negauna reikiamų medžiagų tarkim L-karnitinui sintetinti, kuris yra svarbus riebalų deginime.
AbdoMedic 2010-03-05 17:07
Smagu, kad sparčiai žengiam į priekį
kiesza 2010-03-05 18:16
manau jei uzdraustu absoliuciai visus konservantus nutukusiu zmoniu beveik nebeligtu
immortallt 2010-03-05 18:50
Kiesza, klysti ir labai. Gimiau stambus, tuo metu tikruju konservantu beveik nebuvo, ypac nebuvo SSRS, nes maistas buvo beveik visas naminis. Tai nei mano tevai, nei as nebuvau ju paveigtas. Is esmes dietos nera labai protingas dalykas, svarbiau judeti ir galvoti ka valgai, nekisti tu sintetiku ir prisaldintu dalyku, nes jie iskreipia sotumo "sensorius"
KarolisS 2010-03-05 18:57
Bet būtų pilna žmonių sergančių botulizmu, skrandžio, žarnyno infekcijomis. Konservantai apsaugo maistą nuo šių "gėrybių". Žinai, mano manymu geriau keli mikrogramai natrio nitrito, natrio benzoato (kurioje, beje, didelėmis koncentracijomis aptinkama spanguolėse), kuriuos organizmas metabolizuoja/nukenksmina taip pat sėkmingai, kaip obuolyje esančias toksines medžiagas, dideles mineralų sankaupas vandenyje ir pan. negu visam gyvenimui pažeist nervų sistemą suvalgius iš pažiūros visiškai nesugedusios mėsos. Žmonės kažkodėl "šviečiami" apie konservantų žalą (beje, kažkodėl niekur nekalbama apie kiekius, kas yra labai svarbus rodiklis, nors ko ir norėt, kai "įrodymai" apsiriboja "tai kenkia, nes... kenkia"), o naudos niekas kaip ir nežino. Na nebent vienas kitas kažkur girdėjęs, kad konservantai leidžia maistui ilgiau likti nesugedusiam, bet iš tikro konservantų funkcija yra ne tik ši. immortallt, SSRS konservantų, antibiotikų buvo dedama net į pieną. Pvz. natrio salietros buvo dedami milžiniški kiekiai beveik visur, nes kontrolės nebuvo jokios. Aišku, tai negalioja, jeigu valgei tik savo tėvų maistą. Tada niekas nekalbėjo apie tą kenksmingą poveikį ir niekam galvos neskaudėjo, bet tuo metu pirktinis maistas buvo daug pavojingesnis negu dabar kalbant apie konservantus. O nutukimą tikrai labai dažnai sukelia medžiagų apykaitos sutrikimai, pvz. organizmo nesugebėjimas teisingai panaudoti aminorūgštis, vitaminus, todėl reikiamo produkto medžiagų apykaitoje kiekiai susintetinami per maži, todėl riebalų deginimo reakcijos beveik nutrūksta. Ir čia jau maistas be konservantų nepadės.
kiesza 2010-03-06 08:09
bet konservantuose visvien teigiamu savybiu yra labai daug maziau uz neigiamas, didziausia teigiama kad maistas ilgai isieka nesugedes, bet kai pagalvoji kad kokie pomidorai ar apelsinai skinti pries menesi o atrodo kad tik ka nuo medzio darosi neramu taip at ir su kitais produktais.pvz sausainiai galiojanciais kelis metus ivairiom desrom, negestancia zuvim
AbdoMedic 2010-03-06 14:47
Arba pienu, kuris ant stalo paliktas išlieka šviežias apie metus... Sukontroliuojama ir šiais laikais ne viskas, taip kad konservantų kaikada gauname tikrai didesnę dozę, nei nurodyta ant pakuotės.
KarolisS 2010-03-06 15:30
pasireiškia jų kenksmingas poveikis. Konservanto nauda tokiu atveju yra didesnė prieš galimą žalą. Kenksmingumas bus perdozavus, o, kad perdozuotum reiktų suvalgyti bene 50 kilogramų mėsos, todėl didesnė tikimybė nesant konservantui užsikrėsti botulizmu nei perdozuoti konservanto, išlaisvinant visą jo kenksmingumą. Kad lengviau būtų suprasti, kaip organizme vyksta toksinių medžiagų metabolizavimas ir nukenksminimas, wiki prie acetaminofeno yra labai neblogai parašyta ir iliustruota, kaip kas vyksta - panašūs procesai vyksta su daugeliu toksinių medžiagų, kurių, pabrėžiu, yra absoliučiai visur. Jei jų nebūtų, žmogui kepenys nebūtų tokie reikalingi. http://en.wikipedia.org/wiki/Paracetamol
kaciukas 2010-03-07 23:55
nepamirsk, kad jei valgai, tai valgai ne tik mesa ar darzoves. jei konservantu prigrustai kiekviena produkta tiek, kiek leidzia normos, tai pabandyk jas susumuoti kiekviename produkte atskirai, manau kiekis taves nedziugins. nesutinki su manim?
AbdoMedic 2010-03-08 08:43
Iš tiesų, tai ne visi konservantai yra žalingi. Ir iš dalies sutinku su KarolisS. Tik iš dalies. Kartais užtenka net ir nedidelio kiekio konservantų alergijos paūmėjimui. Beto kam į visus prieskonius kišti pvz natrio gliutamatą? Juk jis neapsaugo prieskonių nuo bakterijų, o žmogų veikia neigiamai iškreipdamas sotumo ir skonio suvokimą.