Kelių barstymo druskos poveikis požeminiam vandeniui

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Sarunas 2010-03-31 17:51
Mhm... Užteko pamatyt kaip puikiai valomi keliai šiais metais buvo užklupus pūgoms... Tai jei pradėtų naudoti ką nors brangesnio, tai išvis valytų dar rečiau ir tai sukeltų dar didesnį stresą žmonėms, o kaip žinia stresas žmogui yra daug blogiau už ore esančią taršą, rūkymą, alkoholį kartu sudėjus. Taip kad gal ir toliau barstykime natriochloridu gatves.
lokis00 2010-03-31 21:40
manau kad stresas yra tikrai baisiai blogai o alkoholis sukelia tik trumpalaiki skausma o stresas kenkia tau ir aplinkiniams . nebarstyt ir vazinet su cipais irgi blogai nes pilnai issardys visa asfalta o atstatymas tikrai brangiau. baltijos jura ir taip uztersta tad kad sutekes nuodingas vanduo nereikia jaudintis
Strong_Bad 2010-04-01 00:43
drysciau paneigt toki teigini, nes visos duobes islendancios pavasari - druskos padarinys. Jeigu keliu nebarstyt ir vazinet su dygliuotom padangom tai duobiu tikrai 99% sumazetu. O gal ori laiptus druska pasibarstyt? Manau po tokio bastymo ir keleto metu, tai nauju laiptu prireiktu, nes sueizetu betonas ir sutrupeu. Bet ne pai druska tera kaltininnkas o tai, kad sumazina uzsalimo temperatura ir vietoj vieno uzsalimo rudeni ir atlydzio pavasari, pabarstytas pavirsiu patiria uzsalima ir atlydi kiekviena diena jei tik saltis nedidelis. O su ledo ardomaja galia manau per pamokas supazindino, o gal ir susidurt teke. Taigi druska pakeitus kitais pakaitalais siekiant tokio pat poveikio tai nieko nepakeistu, tiesiog vietoj druskos i vandeni patektu chemikalai. Nori asfalta nuo dobiu apsaugot? tai tada reiktu kazko, kas neleistu uzsalt iki -25C arba saziningai smeliuka barstyt. Pas mus ant asfalto ziema druskos nebarsto, tai koks 10 metu ir asfaltas vis dar geros bukles, duobiu nepastebejau, taip ir vazinejam Zinoma galetu nusipirkt sniego valymo technika, kad vietoj koses (sniego, druskos, smelio ir purvo) malimo, ta sniega galima butu surinkt ir i laukus ar upe ispilt. Bet technika kainuotu brangiai, kuri didziaja laiko dali stovetu be darbo ir tokios investicijos greiciausiai niekad neatsipirktu. O dabartine tecnika galima pilnai isnaudot, ir ziemai atejus, pora pribambasu prikabinus ant sunkvezimio, padaromas grederis + barstytuvas. Pakolkas protingiau sugalvota neteko girdet.