Prancūziški krūtų implantai pavojingi sveikatai  (11)

Prancūzijoje kilo skandalas dėl kompanijos PIP implantų, kurių gamybai buvo naudojamas sveikatai pavojingas silikonas. Nuo balandžio pradžios Tulono teismas uždraudė prekybą krūtų didinimo implantais, pagamintais kompanijoje „Poly Implant Prothese“ (PIP). Prancūzijos gydomųjų preparatų sanitarinės saugos agentūra pareikalavo išimti iš prekybos PIP implantus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrimo komisijos duomenimis, implantų gamybai naudotas nesertifikuotas silikoninis gelis. Tarp pacienčių, kurioms buvo įdėti šios kompanijos implantai, buvo registruota dukart daugiau implanto apvalkalo plyšimo atvejų. Ekspertai mano, kad implantai plyšta dėl silikoninio gelio.

Kaip rašo vokiškas žurnalas „Stern“, nuo 1992 m. PIP pardavė daugiau nei 200 tūkst. krūtų didinimo implantų. Pačios kompanijos duomenimis, nesertifikuotas silikonas jų gamybai naudojamas nuo 2006 m. Vien Prancūzijoje nuo 2001 m. PIP gamybos implantai buvo panaudoti 35-45 tūkst. moterų krūtų didinimo operacijoms. Artimiausiu metu joms bus pasiūlyta pasitikrinti sveikatą, o pastebėjus implantų įtrūkimus – atlikta pakartotinė operacija.

Apie 90 proc. savo produkcijos PIP pardavinėjo užsienyje. Per paskutinius 18 metų buvo parduota apie 200 tūkst. PIP implantų 66 pasaulio šalyse, įskaitant rytų Europos šalis ir Rusiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)