Teorija apie pasaulį juodojoje skylėje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

taskaz 2010-04-19 22:03
Jo čia šita teorija tai vienas prie vieno su StarGate seriale aiškinta kuris nufilmuotas apie 1997, neparašyta kada jis savo samprotavimus pradėjo vedinėti Prikolas būtų jei dabar ir piramidėse kažką panašaus į žvaigždių vartus iš StarGate serialo rastų
langas 2010-04-19 22:32
filmas "event horizon" irgi ta tema, ir gan sakyciau gerai pataikyta. Keliautojai laivu susikure maza juoda skyle (kirmgrauza) ir persikele kazkur o tas kazkur tai kaip ir koks pragaras tarsi ne musu visatoje. grynai kai ptas zmogelis ir nupasakojo. Gal jis pagal ta filma
tvset 2010-04-19 23:01
visu situ multivisatu, paraleliniu visatu ir pan. skeptikai (prie kuriu ir as save priskiriu: ) ) teigia, kad taip netgi gali istikruju buti ir realiai egzistuoti, taciau toks musu visatos aiskinimas nieko rimto ir apciuopiamo neduoda tik pilstom is tuscio i kiaura..... sita visatu begaline "matrioska", man asmeniskai primena matematije naudojama termina - neapibreztumas, kai nesuprasi ar yra taip ar visdelto anaip.... : )
Skaitytojas 2010-04-20 00:08
Tarkime jei musu visatoje butu baltoji skyle, tai ar nebutu ji savo savybemis apibudinama taip pat kaip ir Didysis Sprogimas. Jei juodoji skyle kitame laike ir erdveje traukia i save materija, tai gal juodoji skyle turi taip pat kritine mase ir kai ja pasiekia, vyksta kolapsas. Musu visatoje juodoji skyle paprasciausiai isnyksta ( sito irgi niekas neirode ir nepaneige) , o kazkur gal ivyksta Didysis Sprogimas. Visata pleciasi greitejanciai, bent jau taip sakoma. Taciau jei visata tokia didele jog mes visdar nematome "horizonto", tas pletimasis istikruju gali buti ir traukimasis. Gal visatoje egzistuoja kazkas, kas turi neapsakoma gravitacini lauka ir tiesiog traukia visa visata i save (todel visata atrodo beribe). Ir kuo arciau esame, tuo greiciau judame, gal tai ir sukuria tamsiosios medziagos efekta? O tas masyvus objektas gali buti tikrasis visatos horizontas, ir nebutinai taskas, jis gali buti tiese, ir tai taip pat galetu paaiskinti kodel mums atrodo jog visata pleciasi, nes nematome isivaizduojamo tasko i kuri ji traukiasi
Sloth 2010-04-20 07:15
Galėtų tada būti ir tiesiog žiedo formos objektas, traukiantis visatą iš visų krypčių. Tada atrodytų, kad ji plečiasi greitėjamai, bet iš tikro tiesiog trauktųsi į skirtingas puses sudarydama tuščią ertmę centre?
neworld 2010-04-20 09:29
O kur juodosios skylės = visatos? Apie keliones hyper atstumais tai kūrinių ir pats žinau
neworld 2010-04-20 09:32
Kol niekas nesugalvos iš kur visa tai galėjo atsirasti, tai kodėl multivisatos negali būti be pabaigos
BlueC 2010-04-20 15:05
Klausimai: 1) Kur mūsų Visatoje baltosios skylės, tai yra kirmgraužos iš kitų visatų? 2) O "kito" lygio visata, tai daugiau dimensijų turinti visata, ar tokia pat trimatė/keturmatė tik lygiagreti? O tai lygiagreti kokio matmens atžvilgiu? Penkto? O kas per struktūra kurioje patalpintos tos keturmatės visatos? Supervisata? O kur jos pabaiga? 3) O gal kito lygio visata taip pat yra baltoji skylė dar aukštesnio lygio vistatoje, o ta dar kitoje ir taip toliau? Beje Poplawskis iškelia tokią hipotezę, bet atsakydamas į klausimą apie mūsų Visatos "begalybės" ribas (dėl ko dalinai abejojo Einšteinas, skirtingai nei dėl žmonių kvailumo), jis begalybės klausimą perkelia į aukštesnį lygį: arba yra begalinė visatų visatose struktūra, arba jos sudaro uždarą grandinę (aukščiausio lygio visata turi kirmgraužą žemiausio lygio visatoje - tiesa sakant tada pradant prasmę terminai apie aukštesnio lygio visatas, nes nežinia nuo kurios skaičiuoti, gal nuo mūsų, juk mėgstame būti centre). Bet antruoju atveju klausimas - o kame yra ši uždara grandinė? Taip kad pažinimo paradoksas - kuo daugiau sužinai, tuo daugiau supranti kad nežinai. Bet šiaip elegantiška teorija. Beje apie juodąsias skyles taip pat niekas netikėjo, bet teoriškai buvo įrodyta. Po to jas aptiko. Gal po to kai iškėlė teorines galimybes apie baltųjų skylių egzistavimą, kai kas kitaip pažvelgs į senai žinomus reiškinius ir... eureka, tai juk baltoji skylė. Teorija įdomi, galbūt esame liudininkai formavimosi naujo supratimo apie Visatą.
tommyy 2010-04-20 15:12
Na dėl juodųjų skylių aptikimo nesutikčiau. Matai,jas įrodė tik teoriškai,ir per stebėjimus,t.y. per stebėjimus gama,rentgeno ir visos kitos spinduliuotės pasiekiancios mus iš ten. Bet tiesiogiai jų niekas nematė,nelietė ir pan. Manau mintį supratai.
BlueC 2010-04-20 15:23
[quote="tommyy Na dėl juodųjų skylių aptikimo nesutikčiau. Matai,jas įrodė tik teoriškai,ir per stebėjimus,t.y. per stebėjimus gama,rentgeno ir visos kitos spinduliuotės pasiekiancios mus iš ten. Bet tiesiogiai jų niekas nematė,nelietė ir pan. Manau mintį supratai. [/quote] Esmė tame, kad pirmiau teoriškai iškelta idėja. Ar tik ne Hawkingas ir suformulavo? Na nesu specas, tik domiuosi laisvalaikiu. Bet tai kur tos baltosios skylės mūsų Visatoje? Ar esame pačioje "žemiausioje" dalyje, kuri neturi savyje baltųjų skylių? O gal nežinom kaip jų ieškot?
neworld 2010-04-20 15:40
Vadinasi yra teorinė galimybė, kad juodosios skylės yra tarsi portalai, kuriuose visa materija (ir šviesa) patenka kažkur, kas mums atrodo kaip žvaigždės.
Neomidis 2010-04-20 16:24
idomi teorija. tik ar pats erdvelaikis toj schemoi neturetu but siektiek persuktas? labiau panasesnis i mebiuso lanka?
Mr.White 2010-04-20 16:28
Mano supratimu ši teorija teigia, kad mūsų visata ir yra baltoji skylė.
BlueC 2010-04-20 16:38
Pagal šią teoriją, mūsų Visata yra baltoji skylė kitoje (aukštesnio lygio) visatoje. Ten baltoji skylė, mūsų Visatoje - juodoji. Jos yra kirmgraužos galai, tai yra vienpusio judėjimo tunelis - pas mus įtraukia, ten išspinduliuoja, išmeta (nežinau jau kokia forma). Tai jei pas mus pagal teoriją yra "išvykimo stotelių", tai gal yra ir "atvykimo"? Ar mes gyvenam maršruto pradžioje (multivisatos užkampy)?
tommyy 2010-04-20 16:39
Na kad per Juodukes viskas patenka į žvaigždes tai ką aš žinau... tada žvaigždės turėtų nuolat didėti(o ne tik tada kai pasiekia tam tikrą savo raidos stadiją). Anyway,neskaitant to,aš su "Juodukės-portalai" versija, jei nesutinku,tai bent tikiu kad taip gali būti.
neworld 2010-04-20 17:02
Kas mums atrodo juodoji skylė, yra tarsi vienas portalo taškas, iš kurio viskas atsiduria kitame, kuriame šviesa sklinda toliau ir mes matome ją kaip žvaigždę (nes matome tą šviesą). Žodžiu variantų visokių galima prigalvoti, o kaip yra iš tikro, tai velnias žino.
gRysed 2010-04-20 18:30
"seniai galvojau, negalvojau, svajojau, prisapnavau, kad taip yra" visi gali sakyt, o tu vat irodyk, kad taip yra
edragon 2010-05-14 14:19
O ar negalėtų tokiu atveju būt visatų sudarytų iš kelių baltųjų skylių (išeitų lyg visata su keliais big bangais), nes kitu atveju aš taip suprantu, kad visatos dalinasi, smulkėja. Tarkim yra "aukščiausio" lygio visata, joje kelios juodosios skylės (kurios iš vidaus yra besiplečiančios visatos), o jose vėl juodosios skylės... Dar jei taikytumėm teoriją, kad visatos pabaiga - didysis kolapsas, tai išvis balažin kas gaunasi - juodosios skylės jei įtraukia viena kitą, tai kas ten jų viduj(=žemesnio lygios visatose) dedasi?
roleris 2010-05-15 12:53
jei mes esame joudojoje skyleje tai paaiskina visatos pletimasi bet priestarauja fizikos desniams. nieo as ce nesuprantu
kionig 2010-05-15 13:48
Pasakysiu net ir nesistenk suprasti, nes naudos is to jokios, tegu cia kankinasi fizikai ir matematikai, o tu dziaukis gyvenimu