Kosminis celibatas. Mokslininkai nori uždrausti žmonėms mylėtis kosmose  ()

Ekspertai mano, kad žmonės rizikuos būsimo vaiko sveikata, jei norės pastoti kosmose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įvairiuose fantastiniuose filmuose seksas erdvėje rodomas kaip įprastas dalykas, tai yra, vyksta taip pat, kaip ir Žemėje.

Bet kas atsitiks, jei pora realiame gyvenime galės susilaukti vaiko mažos gravitacijos sąlygomis? Mokslininkas Davidas Cullenas iš Kranfildo universiteto (Didžioji Britanija) mano, jog dėl sekso kosmose yra daug neatsakytų biologinių ir teisinių klausimų, kuriuos reikia skubiai spręsti, rašo „Daily Mail“.

Maža gravitacija ir stipri kosminė spinduliuotė gali sukelti rimtą žalą tokiomis sąlygomis gimusio vaiko sveikatai. Kol kas neaišku, kokios bus tokio dviejų kosmoso keliautojų sprendimo pasekmės.

Davidas Cullenas perspėja, kad dėl neigiamos kosmoso sąlygų įtakos būsimo vaiko sveikatai gali kilti teisminis procesas su kosmoso turistų skrydį organizavusia bendrove. Todėl poros, nusprendusios skristi į kosmosą erdvėlaiviu, turės pasirašyti dokumentus, draudžiančius seksą kosmose, kad moteris nepastotų, mano D. Cullenas.

„Nemanau, kad visi kosmoso turistai atsisakys sekso erdvėje, tačiau kyla nekontroliuojamo pastojimo rizika ir tai bus tokias paslaugas teikiančių įmonių problema“, – sako D. Cullenas.

NASA ilgą laiką nenorėjo diskutuoti apie galimo sekso tarp astronautų klausimą, o agentūra tvirtina, kad už Žemės ribų nei vienas žmogus niekada neturėjo lytinių santykių. Tačiau per ateinančius 10 metų augs kosminio turizmo sektorius, kur paprasti žmonės mokės pinigus, kad pramoginiais tikslais nuskristų į orbitą. Trys didelės privačios kompanijos – „SpaceX“, „Blue Origin“ ir „Virgin Galactic“ – jau išsiuntė civilius į kosmosą. O artimiausiu metu tokie skrydžiai vyks vis dažniau.

 

„Normalūs žmonės nesielgs taip, kaip elgiasi astronautai. Kosmose astronautai mokomi kontroliuoti savo seksualinį potraukį, bet turistai tikriausiai to nedarys“, - sako D. Cullenas.

Ne tokios didelės įmonės, kaip minėta aukščiau, vadinamos „Halo Space“ iš Ispanijos ir „Space Perspective“ iš JAV, kuria kosmines kapsules, kurios bus siunčiamos į stratosferą milžiniškais balionais. Šiose kapsulėse bus atskiri kambariai, kuriuose poros galės būti vienos. Tai yra, jie ten galės turėti lytinių santykių, o moterys potencialiai galės pastoti.

 

„Žinoma, aš nekalbu apie visišką sekso kosmose draudimą, bet reikia galvoti apie naujus kontracepcijos būdus. Tačiau yra papildoma rizika, nes daugumos metodų veiksmingumas nėra patikrintas kosmoso sąlygomis. Norint išvengti biologinių ir teisinių problemų, būtina atidžiai pažvelgti į sekso kosmose sprendimą. Ypač kai būsime kosminio turizmo bumo viršūnėje“, – sako D. Cullenas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(8)
(2)
(6)

Komentarai ()