Ant Ararato rasta "Nojaus arka", teigia tyrinėtojai (Video)  (37)

Ant Ararato kalno Turkijoje rastos legendinės Nojaus arkos liekanos, tvirtina kinų ir turkų surengtos ekspedicijos nariai. Pasak jų, radioaktyviosios anglies datavimo tyrimai atskleidė, kad joms beveik 4800 metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dokumentinį filmą apie Nojaus arkos paieškas ant Ararato kalno kuriančios Honkonge veikiančios organizacijos „Noah's Ark Ministries International" atstovų teigimu, jie įsitikinę, kad ant Ararato kalno aptikta „struktūra" yra Biblijos Pradžios knygoje aprašyta Nojaus arka – laivas, kuriuo teisuolis Nojus, jo šeima ir pasaulio gyvūnai buvo išgelbėti nuo žmoniją už nuodėmes pražudžiusio pasaulinio tvano. „Tikimybė, kad tai – Nojaus arka, ne šimtaprocentė, bet mes 99,9 proc. esame tikri, kad tai tiesa", - pareiškė dokumentinio filmo kūrėjas Yeung Wing-cheungas, vienas iš 15 ekspedicijų, kurias į Ararato kalną rengė Kinijos ir Turkijos krikščionys evangelikai, narių, praneša „Telegraph.co.uk". Šiose ekspedicijose dalyvauja archeologai ir kiti specialistai. Pasak jų, maždaug 4000 metrų aukštyje aptikto objekto sandara panaši į legendinės arkos išplanavimą – esą jame yra keli vidiniai skyriai, kai kuriuose likę medinių sijų liekanų. Manoma, kad atskirtose patalpose galėjo būti laikomi gyvuliai. Ekspedicijos rengėjai atmeta galimybę, kad tokiame aukštyje kada nors būtų galėję įsikurti žmonės.

Vietinės valdžios atstovai pranešė ketinantys kreiptis į Turkijos vyriausybę, kad ši tarpininkautų siekiant įtraukti šią vietą ant Ararato kalno į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą. Tai esą būtų galima ją apsaugoti iki to laiko, kol bus atlikti išsamūs aptikto objekto moksliniai tyrimai.

Šiame vaizdo siužete - „Noah's Ark Ministries International" ekspedicijos pateikta vaizdo medžiaga.

Ar tai tikrai "Nojaus arka" - istorinis laivas, davęs pradžią šiai Biblijinei legendai, turės atsakyti archeologai. Nežiūrint to, kiek šis radinys susijęs su tikruoju Biblijos mitu, jis jau savaime kaip toks yra mokslinė vertybė. Tad mūsų aktyviuosius komentatorius kviečiame eilinį kartą nesivelti į religinius/antireliginius karus, o pasvarstyti, kaip gi ekspedicijos surastas laivas pateko ant šio kalno.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(16)
(0)
(16)

Komentarai (37)