Pavadino „karo kurstytoju“, „melagiu“ ir „banditu“. Virusinis video, kaip Scholzas reaguoja į prorusiškus aktyvistus (Video)  (4)

Scholzas aštriai reagavo į kritiką dėl ginklų davimo Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas birželio 2 d. vakare kalbėjo per proeuropietišką valdančiosios SPD partijos mitingą Berlyno priemiestyje.

Apie tai pranešė „Evropejskaja Pravda“, praneša Censor.NET.

Rašoma, kad į renginį atvyko apie 100 prorusiškų aktyvistų, kurie šaukė šūkius prieš Ukrainos ginklavimą ir bandė nušvilpti Scholzą.

Vokietijos kanclerį jie vadino „karo kurstytoju“, „melagiu“ ir „banditu“, reikalavo „Pasaulio be ginklų“ ir šaukė: „Nešdinkis lauk!“.

Scholzas tęsė savo kalbą ir aštriai sureagavo į prorusiškus aktyvistus.

„Karo kurstytojas yra Putinas, tai jis įsiveržė į Ukrainą su 200 000 karių. Putinas nori sunaikinti ir užkariauti Ukrainą“, – pabrėžė jis.

 

Scholzas taip pat teigė, kad mitinge susirinkę „rėkautojai, jei turi šiek tiek proto“, Putiną turėtų vadinti kurstytoju. Kancleris pabrėžė, kad dėl agresyvaus Rusijos karo nemato kitos alternatyvos Ukrainos rėmimui.

„Taip, reikia, jei šalis puolama, vadinasi, ji turi apsiginti“, – pridūrė jis.

 

Pasak jo, V. Putinas nužudė daug piliečių, įskaitant vaikus ir pagyvenusius žmones, ir pabrėžė, kad „dėl šio agresyvaus karo kyla grėsmė taikai ir laisvei“. Tada nuo scenos kalbėjo Brandenburgo federalinės žemės ministras pirmininkas Dietmaras Woidke'as, ragindamas protestuotojus vykti į mitingą Raudonojoje aikštėje Maskvoje.

„Tokį mitingą būtų verta surengti Raudonojoje aikštėje priešais Kremlių. Ten galėtumėte teisėtai prašyti Putino nedelsiant atsisakyti ginklų. Bet tada tada jūs savo taip mylimą Rusiją pažintumėte iš visai kitos pusės!“, - sakė Woidke'as.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(175)
(3)
(172)

Komentarai (4)