„Manome, kad jis autentiškas 100%.“ Perimtas visiškas slaptas dokumentas tarp Irano ir Rusijos. Gali kilti didelis skandalas  ()

Žiniasklaida gavo prieigą prie tikėtino ginklų sandorio, kuris gali būti pirmasis tvirtas įrodymas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žiniasklaida gavo prieigą prie tikėtino ginklų sandorio, kuris gali būti pirmasis tvirtas įrodymas, kad Iranas parduoda amuniciją Rusijai karui Ukrainoje.

Anot Censor.NET, tai teigiama „Sky News“ medžiagoje.

Leidinio teigimu, jei 16 puslapių dokumentas,su 2022 m. rugsėjo 14 d. data, yra autentiškas, tai jame kalbama apie artileriją, tankų sviedinius ir įvairaus dydžio raketas, kurių vertė kiek didesnė nei 1 mln.

Taip pat dokumente yra sutartis dėl dalių tankui T-72 ir dalių haubicoms bei sviedinių joms. Ši sutartis kainavo apie 740 tūkstančių JAV dolerių.

„Sky News“ dokumentus parodė Ukrainos ministrui pirmininkui Denysui Šmyhaliui per jo vizitą JK gegužę ir JK užsienio reikalų sekretoriui Jamesui Cleverley.

Tai sutartis tarp iraniečių ir rusų dėl šaudmenų... Manome, kad ji yra 100% autentiška“, – sakė šaltinis britų saugumo srityje.

 

Ukraina ir JK, anot leidinio, teigė planuojančios ištirti medžiagos autentiškumą ir imsis veiksmų, jei bus nustatytas jos tikrumas.

„Įtarėme, kad vyksta kažkas panašaus. Kai tai tinkamai patikrinsime, galėsime atitinkamai elgtis“, – sakė Ukrainos ambasadorius Jungtinėje Karalystėje Vadym Prystaiko.

Prystaiko taip pat pridūrė, kad sutartis, jei ji tikra, yra įrodymas, kad Rusijai baigiasi karinės atsargos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(2)
(45)

Komentarai ()