Trečdaliui gyvūnų ir augalų gresia išnykimas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ligonis 2010-05-17 10:57
tai tegu visi pasidalina naujausiom technologijom ir problema isspresta. nes tos salys neturi kaip kitaip pragyvent. + reikia kontroliuoti populiacijos augima.
SaliamonXP 2010-05-17 11:03
Jokio kreivo straipsnio jau senokai sitam portale nemaciau. Kaltinti trecio pasaulio salis del nykstanciu gyvunu ir "globalinio atsilimo"... su galva turi buti negerai. Kalciausi del viso sito yra vakarieciai. Kur didziausias vartojimas? Kas daugiausiai naftos sudegina? Kur keliauja visi produktai pagaminti treciajame pasaulyje? Kieno korporacijos uzsiima gamtos zalojimu salyse negalinciose sau leisti rupintis ekologija?! Kas isnaudoja ir toliau skurdina trecio pasaulio gyventojus? Seip kas nezino, tai galiu pasakyti, kad skurdas yra labai nedraugiskas aplinkai, nes skurstantiems zmonems ant jos nusispjaut. Ir man butu, jei buciau ju vietoj. Yra labai geras svedu filmas sia tema (anglu kalba). Vadinasi Planeten arba The Planet. 2006 metu.
enternald 2010-05-17 13:00
Kaltinti per vėlu, bet naftos daugiausiai šiuo metu sunaudoja Kinija. Kur vartojimas auga tikrai ne vakaruose. Bet kaltindamas nieko nepasieksi.
Sloth 2010-05-17 16:06
Juokingas straipsnis, tikrai. Sako vakaruose demokratija, bet šalia tos demokratijos koja kojon eina propaganda ir žmonių bukinimas. Vakarai tą etapą praėjo patys, tai kokią mes teisę turim aiškint Azijai, kad reikia tausot gamtą. Jei vakaruose dar turėtume išteklių ir milžiniškus neišdirbtus plotus ( tokius, kaip Azijoje ) tai galiu garantuot, kad būtų nusispjaut ant ekologijos, ir lygiai taip pat siurbtume ir mes juos.
Karvė 2010-05-18 00:03
Vakarai jau šika, kad tos besivystančios milžiniškos rinkos tuoj taip aplenks, kad teks tik vilktis iš paskos, todėl bando naudoti propagandą apie globalinį atšilimą ir žalą gamtai. Tūkstančius metų gyvūnai nyko ir atsirasdavo naujų (na žinoma išskyrus urbanizuotose vietovėse), kodėl dabar turėtų būti kitaip?
SaliamonXP 2010-05-18 00:58
Na gyvunu rusys taigiama nyksta greiciau nei turetu. O kas del vakaru, tai manau sika jau vien del galimybes, kad visi bus apylygiai ir nebebus ko isnaudoti.
Tir4elis 2010-05-24 15:01
Išnaudotojai, jūs išnaudotojai . O kur didžiausi gimstamumai? Kur daugiausia žmonių gyvena? Taip, vakarai švaisto, bet ar ten tiek žmonių gyvena kaip Azijoje ir t.t.? Kinija su Indija gausėja taip sparčiai, kad ten tuoj vienas kitą valgyt pradės, taigi visiems paprasčiausiai nusišvilpt, kad ten koks gyvūnas be maisto ar gyvenamos zonos liks.
SaliamonXP 2010-05-24 21:03
Durnas. Ne zmoniu kiekyje problema, o tai kaip jie gyvena. Jei visi zmones gyventu taip kaip indijoje, tai dabartiniu resusrsu uztektu 16 milijadu zmoniu, o jei kaip amerikoje tai jau dabar reiketu penkiu zemes planetu visiems pamaitinti ir aprengti. Tad problema visdelto vakaruose.