„Wagner iš Kremliaus gavo beprotiškus pinigus.“ Nutekėjo netikėti duomenys  ()

Propagandistai pripažino, kad Kremlius skyrė pasakiškus pinigus „Wagner“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija nebeslepia, kad iš Kremliaus biudžeto buvo finansuojama Jevgenijaus Prigožino valdoma „Wagner“. Tai tiesiogiai federalinio televizijos kanalo eteryje pareiškė vienas iš V. Putino propagandistų.

Dmitrijus Kiseliovas savo laidoje įvardijo bendrą sutarčių, kurias Rusija per daugelį metų pasirašė su „Wagner“ ir Prigožino kompanija-imperija „Concorde“, sumą. Kalbama apie beveik trilijoną rublių.

Pasak propagandisto, per daugelį metų „Wagner“ iš Rusijos gavo daugiau kaip 858 mlrd. rublių. Matyt, kalbama apie laikotarpį nuo 2013 m., t. y. nuo tada, kai pradėjo egzistuoti privatus batalionas.

Iš tikrųjų tai – Rusijos mokesčių mokėtojų pinigai – pavertė Prigožiną oligarchu.

„Wagner“ grupė gavo daugiau kaip 858 mlrd. rublių pagal sutartis su valstybe. Tai beveik trilijonas. Pagal kitas sutartis Prigožino kontroliuojančioji bendrovė „Concorde“ atskirai suteikė paslaugų už dar 845 mlrd. rublių“, - sakė Kiseliovas.

 

Be to, jis paaiškino, kad tai nereiškia, jog „Wagner“ uždirbo tiek pat, tačiau tai rodo, kad Prigožino verslo imperijoje pinigai sukosi beprotiškai: „Tai nereiškia, kad jie uždirbo tiek pat, tačiau tai byloja apie verslo mastą ir ambicijų mastą.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(8)
(-1)

Komentarai ()