Ždanovas skelbia 2 pasidavimo variantus. Kuo baigsis karas (Video)  ()

Olegas Ždanovas atskleidė du pasidavimo variantus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas Olegas Ždanovas atskleidė du pasidavimo variantus, kuriuos gali pasirinkti Rusijos lyderis Vladimiras Putinas.

Vienas iš jų - diktatoriaus sprendimas išvesti kariuomenę iš Ukrainos, o antrasis bus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sėkmė kare ir valstybės sienų atsikovojimas.

Ždanovas mano, kad pirmasis variantas yra įmanomas, jei kas nors iš artimiausių V. Putino generolų išdrįs Rusijos Federacijos lyderiui įrodyti, kad Rusija pralaimėjo ir nėra prasmės laikyti įsibrovėlių Ukrainos teritorijoje. Tada Kyjivui tikėtinas „Izraelio variantas“: Maskva bus izoliuota ir periodiškai apšaudys Ukrainą viskuo, ką turi.

„Iranas bus su Rusija... Sirija, Šiaurės Korėja, bet niekas daugiau. Tuo pačiu Rusijos Federacija praras daug sutarčių. Todėl kiek ilgai jie išsilaikys autonomiškai su savimi? Taip, gali dešimtmečius, bet visiškoje izoliacijoje. Kito varianto nebus. Šiandien visi supranta apie Rusijos pavojų visam pasauliui... Viskas, ką jie gali padaryti patys, be pašalinės pagalbos, tai šaudyti. Ir tai bus Izraelio variantas“, – sakė Ždanovas.

Sunku prognozuoti, kiek laiko Rusijos žmonės ištvers esant tokiam režimui, tai turi būti patikrinta eksperimentiškai. Tačiau Putino oligarchai akivaizdžiai nebus laimingi, nes jų sąskaitos ir vilos, Europoje ir JAV, „nyks“, – pabrėžė Ždanovas.

 

Antras variantas – Rusijos karių pralaimėjimas mūšio lauke ir Ukrainos gynybos pajėgų išėjimas prie valstybės sienos. Vėlgi, taip, kažkuri dalis karių liks su Putinu. Taip, jis turės aviaciją, raketų kariuomenę. Na, jis svaidys šias bombas su raketomis, bet vėlgi, tik jei sugebės išlaikyti Rusijos Federacijos vidaus politinę situaciją“, – sakė ekspertas.

Ždanovas mano, kad tai vienintelės „tikrosios“ V. Putino pasidavimo galimybės. Nors net ir tokių scenarijų rėmuose vargu ar diktatoriui pavyks išlikti Kremliuje.

 

Greičiausiai Putiną pakeis kažkokia „pereinamojo laikotarpio“ vyriausybė, su lojalesnėmis pažiūromis į karą, net leisianti kuriai nors tarptautinei organizacijai perimti Rusijos branduolinių ginklų kontrolę, sakė Ždanovas. Visa ši „būsima“ Rusijos Federacijos valdžia lengvai viską parduos mainais už sankcijų panaikinimą ir naujas investicijas Rusijoje, mano jis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(4)
(40)

Komentarai ()

Susijusios žymos: