[ŽT] Situacija kaista. Skubiai atitrauktas elitinis dalinys iš Ukrainos pietų  ()

Rusija atitraukia pajėgas iš kitų Ukrainos regionų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija atitraukia pajėgas iš kitų Ukrainos regionų dėl Ukrainos kontrpuolimo prie Bachmuto, teigiama naujoje Karo studijų instituto ataskaitoje.

Pažymima, kad oficialus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Rytų pajėgų grupės atstovas Serhijus Čerevatijus liepos 1 dieną sakė, kad Rusijos kariai neseniai iš Lymano krypties į Bachmutą perkėlė neįvardytą Rusijos oro desanto pajėgų (VDV) pulką.

„Čerevatijus pranešė, kad Rusijos kariai pakeitė oro desanto pulką Lymano kryptimi nenustatytos teritorinės gynybos pajėgomis, o tai rodo, kad Rusijos pajėgos gali perkelti daugiau elitinių vienetų į Bachmuto sritį ir pakeisti elitinius dalinius silpnesnėmis formuotėmis“, – sakoma pranešime.

Be to, Ukrainos gynybos viceministrė Hanna Maliar anksčiau pareiškė, kad Rusijos kariai iš Chersono krypties perkėlė dalį savo kovinių dalinių į Bachmuto ir Zaporižios kryptis.

Čerevatijus pareiškė, kad Bachmutas Rusijos pajėgoms turi daugiau propagandinės vertės nei karinės naudos. Manoma, kad Rusijos pajėgos gali sutelkti elitines pajėgas Bachmuto srityje, kad išlaikytų tariamą informacinę pergalę, kurią lėmė Bachmuto užėmimas gegužės 21 d.

 

„Jei Rusijos pastiprinimo, jau išsiųsto į Bachmutą, nepakaks, kad išlaikytų Rusijos laimėjimus šioje srityje, Rusijos vadovybė gali susidurti su sunkiu pasirinkimu: rizikuoti sukurti rimtų pažeidžiamumų Chersono ar Luhansko regionuose arba pradėti karių išvedimą iš Pietų Ukrainos“, - sakė ISW.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(68)
(1)
(67)

Komentarai ()

Susijusios žymos: