Lygiavos principas – išaugamas reiškinys?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ligonis 2010-06-02 11:55
o nepagalvojo, kad 10meciai pinigus dalinasi po lygiai nes net neisivaizduoja ka daryt su jais?
Arns 2010-06-02 12:05
Nevykęs mėginimas, ypač Markso įpaišymas Kodėl? Na kur matėte Marksą studijuojantį 10-etį? Dažniausiai geresnėmis pasaulio valdymo sistemomis/santvarkomis susidomima tada kai pajunti esamos neteisybę. O tai kaip tik paauglių bei jaunuolių amžius. Ir dar, kaip tada paaiškinti jog tėvai, tapę seneliais, dažniausiai dirba, atiduodą paskutinį kasnį savo vaikams ar anūkams, nors jie ir veltėžiauja? Juk anot šio tyrimo išvadų, jie turėtu tapti užkietėjusiais kapitalistais, skrudžais, kurie kitam vien už gražias akis neduoda. Juk jam(senoliui) naudos iš to nėra
YoYo 2010-06-02 12:10
Juk jie ir nesako, jog studijuoja Marksą vaikai, kalba eina apie tai, jog jų mąstymo ideologija panaši. Arns, būtent todėl porose vaikai ir buvo nepažįstami - tada neveikia šeimos faktorius.
Zergas 2010-06-02 12:32
esme ne amziuje,o tame kaip aplinka formuoja zmones.kuo mazesni vaikai,tuo jie maziau paveikti aplinkiniu itakos,su amzium ju informacinis laukas tampa vis platesnis,jie prisiziuri daug neigiamu procesu ir atitinkamai kopijuoja jau matytus poelgius.juk ne seip sau sakoma kad vaikai dar nera sugadinti,o suaugusiems elgtis kaip vaikams jau nedera,nes visuomet atsiranda tokiu kurie nori daugiau nei jiems reikia,taip ir isukama vartotojiskumo spirale.
Mauras 2010-06-02 12:47
Tipishka egojizmo pateisinimo propoganda. Vaikai nera dar sugadinti juodojo pragmatizmo.Beto cia spangsta tyrejai,nes tokie dalykai labai priklauso nuo tautos tradiciju ir netgi klimatines juostos.Bet del vieno fakto tai negalima gincitis kuo turtingesnis, tuo skupesnis
blizzard 2010-06-02 17:58
na visi čia daug tiesos parašėt, bet kaip sakė pats pirmas komentatorius, jie nepagalvojo kad maži vaikai šitą bandymą vertina kaip žaidimą, o vat vyresni jau žino kur tuos pinigus bus galima panaudot..
LiberalusToris 2010-06-02 19:38
Geras straipsnis, tik "vat" kokia bėda jame - gobšumas kyla ne nuo to, kiek tau metų, o nuo to, ar vaikystėje tave mokė tėvai/globėjai ar dar velnias žino kas, atsirinkti, kas teisinga, o kas ne. Juk ir 10-11 metų vaikas paprasčiausiai galėtų sau didesnę dalį "atsiraikyt", jei jo niekas nebūtų mokęs, kad taip daryti - nevalia. Tad čia, šiaip jau yra moralinės dilemos klausimas, o ne lygiava. Be to, lygiavos niekada nebus, kol žmonės turės kapitalą, bus juodaodžiai, geltonodžiai, baltaodžiai, moteris ir vyras, sveikas ir nesveikas. P.S. Juodai pažymėta galit ir neskaityti, nes kai kuriuos žmones dar galiu ir supykdint.
šakės 2010-06-02 19:46
Tos juodos raidės tiesiog prašosi diskusijos. Tačiau galima ir nediskutuot apie tai, kas būtų, jeigų nebūtų, ir tiesiog pažiūrėt į rezultatą. Rezultatas? Ar komunistams pavyko sugriaut buvusį pasaulį? Taip. Tačiau ar sukūrė lygiavą? Ne.
LiberalusToris 2010-06-02 19:48
, bet nebūtinai taip bus. Taip, komunistai nesukūrė jokios lygiavos, bet bent jau jie stengėsi (žinoma, savaip, iškreiptai, bet stengėsi).
šakės 2010-06-02 19:59
O aš ar sakiau, kad tu sakei, kad jie sukūrė lygiavą? Norėjau tik parodyt, kad tas gal yra labai "gal". Ir gal geriau kurt kuriant, o ne griaunant. Didžiausią tikrą socializmą pasiekusios šalys - Skandinavijos šalys. Ir jos tai pasiekė būtent po truputį tobulindamos kapitalizmą
skacukas 2010-06-02 20:30
Neteisus yra manydami, kad 10-metis nezino, kur tuos pinigus isleisti, ir kad jam tai tik zaidimas, todel ir dalinasi po lygiai. Keliu metu pyplys jau moka "cia mano", "cia man", "neduosiu", nors dar tikrai nezino pinigu reiksmes. O 10meciai puikiai zino, kur galima isleisti pinigus. Mano nuomone esme yra auklejime - vaikai nuo mazens ima pavyzdi is aplinkiniu, o geriausias pavyzdys yra tevai. Tik veliau, prasidedant paauglystei, ima formuotis individualios savybes, taciau pagrindas jau buna patiestas. Sitas tyrimas neobjektyvus.
Muskietininx 2010-06-02 23:12
Komunistai stengėsi ? Na taip, galbūt keletas iš jų tirkai stengėsi pasiekti tą lygiavą, bet tirkai ne visi. Tas pats ir šiais laikais. Daugybė žmonių tikrai stengiasi pasiekti kažką gero: savaip, iškreiptai, bet stengiasi. Jiems tai nepavyksta taip, kaip nepavyko komunistams. Nes visada atsiranda žmonių kurie stengiasi mažiau, arba išvis nesitengia. Tada viskas ir sugriūna. Spėju norėjai įkąsti šiuolaikinei visuomenei, kad jie nieko nedaro savo labui ? Na, tau nelabai pavyko. Nes dabar skirasi tik idėja, bet ne žmonės. O ir šių laikų idėja tikrai geresnė ir man priimtinesnė. Mano manymu komunizmas jau niekad nebeprisikels, tai - istorija.