[ŽT] Zelenskis skubiai paskambino Erdoganui. Skelbiama labai rimta problema. „Tai absoliutus prioritetas“ (Foto)  ()

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ir Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas aptarė „grūdų sutarties“ atnaujinimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ir Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas aptarė „grūdų sutarties“ atnaujinimą. Sprendžiant iš Turkijos lyderio spaudos tarnybos pareiškimo, Ankara netiki, kad pasiektas susitarimas dėl grūdų tiekimo buvo visiškai palaidotas.

Derybų iniciatorius buvo Zelenskis. Telefoninio pokalbio metu politikai išsamiai aptarė „Sutarties dėl Juodosios jūros grūdų koridoriaus pratęsimo klausimą“.

Ukrainos prezidentas rašė, kad dėl Kremliaus poelgio Afrikoje ir Azijoje 400 mln. žmonių grės badas. Dabar sąjungininkų užduotis yra užkirsti kelią pasaulinei maisto krizei.

 

Pokalbyje prezidentai derino pastangas atkurti Juodosios jūros grūdų iniciatyvos darbą ir grūdų koridoriaus atidarymą pavadino „absoliučiu prioritetu“.

Be to, Ukrainos vadovas paprašė Turkijos lyderio palengvinti Ukrainos karo belaisvių, ypač Krymo totorių, grįžimą į tėvynę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(0)
(41)

Komentarai ()