Žemesnis IQ siejamas su savižudybės rizika

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kionig 2010-06-11 20:33
Is to geriausio rodiklio nulis prasmes. Nezinau ar kur dabar dar ir prie CV prasoma IQ. Nebent darbinantis i kokias nors rizikingas specialybes atliekami tam tikri psichologiniai testai ir netgi ne IQ. O jei 10% ta pati testa sprendziat tai nera taip jau baisiai daug. Nebent atminti busi prageres Tas IQ bevertis, jis neparodo to, ka tu moki ir tavo problemu sprendimo budo efektyvumo, ziniu kiekio. Aisku tuos testus sudarineja tie patys psichologai.
Jumbo 2010-06-11 21:37
Savižudybės rizika, kaip jau kažkas minėjo, turėtų būti siejama ne su žemu IQ, o su charakteriu. Kaip tik žemą intelektą turintiems žmonėms nėra problemų, jiems nerūpi, kas vyksta aplink juos. Juk alkoholikui, pavyzdžiui, nesvarbu, kad jo namie laukia šeima, yra vaikai, kad, jam parėjus, namie bus barniai, o vaikams tai irgi trauma. Paprastai žudosi šiek tiek kitokie žmonės, pavyzdžiui, tie, kurie galbūt ir yra protingi, tačiau saviti charakterio ypatumai juos išskiria iš kitų. Dėl to jie tampa pašaipos objektais, neturi draugų ir pan. Tokios, ir panašios į tokias, situacijos jautriam žmogui sukelia įvairiausių negerų minčių, kad ir savižudybė. Bet čia daugiau, mano nuomone, tinka jaunuoliams. Suaugusius kamuoja kitos bėdos, jas irgi kažkas jau minėjo. Darbas, šeima, finansai ir etc.
Indigo89 2010-06-11 23:28
IQ yra zmogaus gebejimas suprasti tam tikro lygio desningumus ivairiuose dalykuose, nieko daugiau. Kuo didesnis lygis tuo aukstesnis IQ.
kikilis 2010-06-12 10:56
Prieš komentuojant, kad IQ čia nė prie ko, reiktų bent pirmą straipsnio sakinį perskaityti: "Švedijoje atliktas didelės apimties tyrimas liudija, kad jaunuoliai, kurių intelekto koeficientas (IQ) vidutiniškai yra žemesnis, nei jų bendraamžių, susiduria su didesne savižudybės vyresniame amžiuje rizika." Tai yra objektyvus tyrimo rezultatas, statistika, tai kam dar filosofuoti "aš manau, kad charakteris", "aš manau, kad kaip tik aukštesnis IQ" ir t.t.? Tyrimas tam ir yra, kad dingtų visokie "aš manau".
blizzard 2010-06-12 11:06
Tokie objektyvūs rezultatai gali kilti visiškai iš nepagrįstų dalykų, o tas IQ gali būti tik sutapimas.. Kaip kad juodaodžiai amerikoje, tuo metu buvo tikėtina kad jie skirti darbui todėl jų oda juoda.. bet pasirodo žmonės klydo..
rwc 2010-06-13 12:31
žudytis, bet savo ruožtu dažniau taip elgiasi impulsyviai. Kas čia šneka apie socialinius faktorius - aišku, jie labai svarbūs, bet tai yra vištos ir kiaušinio dilema. Žmogus, geriau sprendžiantis tam tikrų tipų uždavinius, bent tuo požiūriu yra pranašesnis. T.y., jis turės geresnį, geriau apmokamą darbą, kur tokie gebėjimai svarbūs, jis geriau dėstys savo mintis, todėl bus vertinamas tiek darbe, tiek šeimoje, analitinis, prognozuojantis mąstymas leis geriau išspręsti asmenines problemas. Įdomu būtų pamatyti tyrimą, kaip paauglių IQ vėliau susijęs su jų karjera ir šeimine padėtimi. Visai nenustebčiau, jei IQ būtų proporcingas statistiniam atlyginimui.
quisnox 2010-06-13 17:28
Atvirkščiai manau...deb.ilai gyvena ilgiau. Nes intelektualūs žmogėnai, lengviau įsižeidžia, mažiau atsparūs dvasinėms traumoms...
Nightbringer 2010-06-13 19:27
Čia nereikia daug fantazuoti. Padarytas obijektyvus, P.s: Beje, jūs vardinat pavienius atvejus. O pati esmė čia- statistika.