Afganistanui nebus paprasta pasinaudoti savo naudingųjų iškasenų telkiniais, sako ekspertai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Tir4elis 2010-06-16 12:44
Uf.. Na ir fantastų būrelis . Eina sau.. Vieniem fronto linijos akyse, kitiem komunizmo rytojus vaidenas.. Chebra, ką rūkot? Aš irgi noriu.. Dėl kasimų, tai net juoko nekelia paistalai, kad jie ten patys ims ir kas dainas dainuodami ir kažką gurkšnodami. Ten bent 1 nors ir "chalturščikas" sugebantis be kastuvo kuo nors kast yra? Koks po perkūnais gali būt valstybės valdymas tokioj vietoj? Tas pats, kas ir pas mus kai rado lašiuką naftos ir valstybė žalio supratimo neturėjo ką su ja veikt. Aišku, kad pinigas, o kaip paimt, kaip tvarkingai valdyt, kaip sukontroliuot "verslininkus"? Supratimo 0. Nesakau, kad ten reikia viską užsienio kompanijoms atiduot, bet leist joms IŠSIPIRKT tai ką ten kasa, dar papildomi mokesčiai bei primygtinis "prašymas" kaip galima daugiau valstybės piliečių idarbint, va čia jau kita kalba. Be to, kol dar kas ten ką pradės dirbt, kol Talibaną išmest lauk baigs.. Jau dabar metas surinkt gabesnio jaunimo būrį ir už valstybės lėšas į reikiamus mokslus leist, paieškot gabesnių tautiečių užsienyje. Prasidėjus darbams būtu pačios tos galvos, kurios reikalingos, kad užsienio verslas dirbtu, o ne plėšikautu.
Atavar 2010-06-16 12:56
Ne tu rimtai juokingas iki negalejimo Nei kiek negeda savo neismanyma pastoviai rodyti? Skolinti vyriausybei ?:D Ir dar tokiai "stabiliai" "nekorumpuotai" ir t.t. O ta pati isgaus naud.iskasenas ?:) Nurodyk nors viena, kiek didesne, tokiu budu sukurta valstybine imone pasaulyje, kuri butu ikurta nuo nulio uz 100% banko skolintas lesas. Joks bankas nepasirasys ant tokios avantiuros su tokiomis sumomis. Nes a) nesekmes rizika nepaprastai didele, b) visi zino, koks lesu panaudojimo efektyvumas valstybinese imonese ir neaisku kur tie pinigai keliaus is tiesu, c) pacio Afganistano skolinimosi reitingai nepaprastai mazi, d) sukurti toki giganta prireiktu n-metu, kad jis bent jau pradetu kazka realiai isgauti - per ta laika % palukanu prikapsetu tiek, kad valstybe vel turetu skolintis... priezastis galima vardint ir vardint. Manai is lempos pasaulyje buna rengiami konkursai korporacijoms kurios turi zinias, turi patirti, iranga, turi didziulius financinius pajegumus bei istatinius kapitalus, turi pasitikejima pasauliniu mastu ir gali salyginai pigiai skolintis $ jei to prireikia ? Sakai jos gaus milziniska pelna o Afganistanui liks centai? Aisku jos gaus milziniska pelna, nes ir rizika ateiti i toki regiona yra milziniska. Gali pasigauti "bombike ant 2 kojyciu" ir islekti i ora su iranga uz n-mln $, bei zmonemis. Taciau nepamirsk, kad vien tik mokesciu pavidalu Afganistanas pasiims maziausiai 1/3 nuo paciu istekliu. O kur dar darbo vietos, infrastrukturos kurimas, ant simtai satelitiniu imoniu kuriu prireiks aptarnaut visa sita reikala? Jos irgi atsines savo pinigus, kur darbo vietas, mokes algas, mokescius... Bet iki to dar tolimas kelias, jie ten tarpusavyje pjautis niekaip negali sustot, ka jau kalbet apie NATO ir JAV. Kol nebus uztikrintas bent salyginis saugumas, niekas ten kojos nekels prie tu istekliu.
Zergas 2010-06-16 15:04
kalbi kaip tikras ksenofobas jau tie afganai anot taves tai gryni laukiniai.taciau pamirsti pati svarbiausia dalyka-ten ju zeme ir jie turi teise gyventi taip kaip jie nori,o ne taip kaip tu ar dar kokie hamburgeriniai noretu.tu ir i tave panasus manot kad pasaulis turi but toks kaip jus norit,taciau taip niekada nebus,nes zmones skirtingi,ir kuo labiau juos persekiosit,tuo jie labiau priesinsis.atoveiksmis lygus veiksmui
lightfire 2010-06-16 15:12
tikro Če gevaros žodžiai. Žinai kaipbaigė Čegevara savo gyvenimą? Tamsiam kambarėly, aiškindamas kitiems, koks teisingas turi būti pasaulis po komunizmo saule. dar kartą - kas tu toks, kad kalbėtum apie afganus ir aiškintum, ko jie nori ir ką jie gali? Ar bent žinai, kas yra kas Afganistane, kas ką kontroliuoja ir ką su gamtos turtais įmanoma daryti? Prieš kirtikuodmas ką nors pirmą turėk argumentų, kuriais remdamąsis ką nors aiškintum. Dabar gi tu tik paistai bendrybes, kaip afganų žmonėms reikia viską atiduoti, pats nesuprasdamas ką ir kam atiduoti
Arns 2010-06-16 15:23
lightfire, beretės sindromas puola? Negali suprasti jog kiekviena tauta turi pati apsispręsti ką ir kaip daryti, kitos gali nebent patarti, pasiūlyti pagalbą. JAV užuot leidusi Afganistanui augti kaip valstybei, siūlo(o gal tiksliau verčia) tapti kolonijinės valstybės statuso turėtojais. Tada irgi buvo valdžia, tik ji užuot ką valdžiusi, vykdė duotus įsakymus "iš aukščiau" bei aišku pasiimdavo savo dalį "už vargus".
lightfire 2010-06-16 15:40
kada "tada"? apie ką tu čia?