„Rusai tam nebuvo pasiruošę.“ Netikėta žinia. Kas ateina į Rusiją  (1)

Rusijoje įvairiuose šalies miestuose vis dažniau pasigirsta sprogimai. O į Maskvą naktimis skraido nežinomi dronai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rodo praktika, rusai tam nebuvo pasiruošę.

Maratas Gelmanas, politikos technologas ir Rusijos opozicijos aktyvistas, apie tai pasakoja „24 kanalui“. Dabar tarp vietinių Rusijos gyventojų plinta panika. Į Rusiją ateina baimė. 

Rusai stebėjo plataus masto invaziją į Ukrainą, vadinamą „specialiąja karine operacija“, ir manė, kad karas jų nepalies. Tačiau vis dažniau Maskvos gyventojai rytą pradeda nuo nežinomų dronų garso, o sprogimų pasitaiko ir kituose regionuose.

„Rusai buvo įsitikinę, kad jokio atsako iš Ukrainos nebus. Jie nesiruošė karui, gyvena iliuzijų pasaulyje ir dabar bando nuo gyventojų nuslėpti vykstantį visavertį karą, kuris netrukus ateis į Rusijos teritoriją“, - sakė polittechnologas.

Pagaliau suprasti, kodėl tokie įvykiai vyksta Rusijoje, rusams yra misija neįmanoma.

„V. Putinas teisingai apskaičiavo, kad parama greitai praeis, bet baimė – ne. Propaganda apie „rusų žemių išlaisvinimą“ nebeveikia. Baimė apėmė visus. Pažįstu žmonių, kurie po šių sprogimų nori išvykti. Tai irgi geriau nei sėdėti ir remti valdžią. Bet tai nesuteikia vilties, kad mes sudrebinsime pilietinę visuomenę“, - pažymėjo Gelmanas.

 

„Kitas dalykas – nomenklatūrai viskas aišku: Putinas silpnas, Prigožinas tai parodė. Bet galbūt ir to jiems neužtenka, reikia dar kokių nors signalų, kad jis būtų pašalintas iš Kremliaus“, - pridūrė polittechnologas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(118)
(1)
(117)

Komentarai (1)