Naktinis rublio fiasko. Nacionalinė Rusijos valiuta pasiekė paritetą su JAV centu  (2)

Dolerio kursas Rusijoje per vieną naktį pasiekė istorinę ribą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos nacionalinė valiuta nėrė į neregėtas žemumas. Rugpjūčio 12 d. naktį dolerio kursas Rusijoje pasiekė 100 rublių, o euro – 109,6 rublių.

Ekspertai mano, kad tai dar ne pabaiga, dugnas nepasiektas, praneša „Dialog.UA“.

Populiarus Rusijos bankas „Tinkoff“ (rus. „Тинькофф“) siūlo rusams dolerį 111,35 rublio kursu, o eurą - 119,9 rublio.

Vien nuo metų pradžios Rusijos nacionalinė valiuta prarado 38 proc. savo vertės dolerio atžvilgiu ir 42 proc. euro atžvilgiu. „Bloomberg“ ekspertai šią valiutą  įtraukė į silpniausiųjų pasaulyje trejetuką.

Rusijos centrinis bankas, desperatiškai bandydamas sulaikyti kritimą, net atšaukė valiutos pirkimą pagal biudžetinę taisyklę. Tačiau tai nepadėjo, naktį rublis įveikė psichologinę ribą ir pasiekė paritetą su 1 JAV centu.

Rublis pradėjo karštligiškai kristi po visiško Rusijos kariuomenės įsiveržimo į Ukrainą. Agresija paskatino įvesti plataus masto sankcijas Rusijai, taip pat masinį užsienio investuotojų ir valiutos bėgimą iš šalies. Visa tai paveikė finansų sistemą. Rusijos centrinis bankas, bandydamas ją stabilizuoti, įvedė griežtus apribojimus, dirbtinai padidindamas rublio kursą.

 

Deficitiniam Rusijos Federacijos valstybės biudžetui tai yra išsigelbėjimas, tačiau paprastiems Rusijos piliečiams – katastrofa. Už diktatoriaus karinius nuotykius jiems teks mokėti iš savo kišenės.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(68)
(2)
(66)

Komentarai (2)