„Nei proto, nei įgūdžių…“ Skelbiama, kuo rusams baigėsi „grandiozinis projektas“  ()

„Sukurti kažką naujo, taikaus, civilizacijai reikalingo – neužteko nei proto, nei įgūdžių.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainiečių mokslinės fantastikos rašytojas ir žurnalistas Janas Valetovas pasidalijo savo įžvalgomis.

Nenuostabu, kad plačiai nuskambėjęs „naujasis Mėnulio užkariavimas“ baigėsi gėdingu fiasko. Galiu pasakyti, kad per pastaruosius pusantrų metų žiūrėdamas į „itin tikslų“ ginklų pataikymą, kur jie pataiko, ir į sėkmingą numušimą to, ko „numušti neįmanoma“, nieko kito nesitikėjau.

Rusijos Federacija bando suvaidinti toli gražu ne patį sėkmingiausią modelį – Sovietų Sąjungą. Tačiau net ir tam dabartinei imperijai trūksta ir talento, ir jėgos.

SSRS galėjo žaisti su Amerika kosmose. Galėjo žaisti. Galbūt jie net kažkur peržaidė, nes buvo pasirengę išleisti bet kokius pinigus, kad šiose lenktynėse būtų bent puse galvos į priekį.

Šiandieninė Rusija gali žaisti tik kompiuterinius žaidimus su ch*****  grafika ir pavogtais siužetais.

Pergalingos degradacijos šalis, esanti inžinerijos viršūnėje, renkanti iranietiškus dronus, perklijuojanti vardines lenteles ant kiniškų automobilių, siekdama „atgaivinti“ prekės ženklą „Moskvič“, nesugebėjo sukonstruoti ir sukurti kažko savo. Bent jau kažkas pavyko su žudymo ginklais, bet sukurti kažką naujo, taikaus, civilizacijai reikalingo – neužteko nei proto, nei įgūdžių.

 

 

Net ir šiandien, praėjus 32 metams po SSRS žlugimo, visa ši gaujų brolija parazituoja ant sovietinio technologinio paveldo ir sugeba net jį pabloginti.

Norint kurti, plaukti bendra pažangos ir evoliucijos vaga, reikia investuoti į ateitį. Ne į karą už liguistas iš proto išklydusio lyderio fantazijas, o į švietimą, techniką, mokslą.

„Luna-25“ rėžėsi į puikavimuisi abejingą Mėnulio paviršių.

Kaip ir tikėtasi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(1)
(31)

Komentarai ()