„Turime savų interesų.“ Lenkija eis iki galo. Gresia didelis konfliktas  ()

Žurnalistai paprašė Lenkijos vadovo pakomentuoti premjero Mateuszo Morawieckio pareiškimus, kad Lenkija, net ir prieštaraudama Europos Komisijos sprendimui, nesutiks panaikinti Ukrainos grūdų importo į Lenkiją blokados po rugsėjo 15 d.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda pareiškė, kad nepaisant Ukrainos rėmimo, šalis pirmiausia turėtų ginti savo interesus. Todėl Lenkijos vadovas pažadėjo apsaugoti vidaus rinką nuo grūdų iš Ukrainos.

Apie tai pranešė  „ZN.ua“.

„Akivaizdu, kad mes nuosekliai remiame Ukrainą, jai ginantis nuo Rusijos agresijos... Bet antras dalykas, ir tai yra svarbiausia mūsų pareiga, yra saugoti Respublikos interesus. Todėl reikia ginti vidaus rinką ir Europos Sąjungos rinką, kuri prasideda nuo mūsų. Taip pat mes pripažįstame istorinę tiesą erdvėje tarp valstybių, – sakė Lenkijos prezidentas.

A. Duda taip pat buvo paklaustas apie Tarptautinės politikos biuro vadovo Marcino Przydacho teiginį, kad Kyjivas nevertina Lenkijos pagalbos.

„Ministras neturėjo omenyje, kad mūsų draugai iš Ukrainos ne kasdien žiniasklaidoje sako: „Ačiū, ačiū, ačiū“. Labai dažnai tai girdime iš paprastų žmonių ir labai vertiname. Tačiau tikimės supratimo iš Ukrainos valdžios tam tikrais klausimais – taip pat, kad mes turime savų interesų ir įsipareigojimų“, – pabrėžė Lenkijos vadovas.

 

A. Duda taip pat pripažino, kad su supratimu „kartais viskas būna visaip“.

„Turime atsiminti, kad jie yra ypatingoje situacijoje. Todėl kartais turime jiems pasakyti: mes suprantame, kad jūs kovojate, bet atminkite, kad mes taip pat gyvename kaimynystėje ir taip pat turime įsipareigojimų Lenkijos visuomenei,“ - pridūrė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(7)
(24)

Komentarai ()