Mokslininkai siūlo šaudyti daugiau vilkų, plėšrūnų gynėjai tam prieštarauja

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

pinkiss 2010-07-13 22:50
kam zudyt juk yra daug saliu kur vilkai baig arba isnike jau,sugaut ir parduot bus pinigu ir naudos jei jau tikrai ju per daug yra.
Nerkashis 2010-07-13 22:53
Po to gal stveriam laper ir panašius brangiakailius....
Insomniakė 2010-07-13 23:24
Jau pradėjo stvert, matyt kitur susiprato ir tiek nebekapoja tai pabrango, tai sumanė patys kailio susimedžiot, pradėjo nuo vilkų
Otto 2010-07-14 08:59
nesikryžmins su vilkais? O gal jie turi būti kastruoti? Apie galvijų skaičių; http://ekonomika.atn.lt/straipsnis/5285 ... ksportuota Aiškiai matyti, ką labiau reikia gelbėti.
Vytax 2010-07-14 12:33
Vilkus reikia saugoti ir jų medžioklę reikėtų drausti. Bet vilkšunius ir valkataujančius šunis reikia šaudyti ir kuo greičiau. Būtent vilkšuniai ir pjauna ūkininkų gyvulius. Jie kelia grėsmę tiems patiems grynaveisliams vilkams. Be to kyla grėsmė, kad vieną dieną vilkšuniai miškuose papjaus kokį nors grybautoją ar miško darbuotoją.
Donatas1 2010-07-14 12:35
Negalima dirbtinai reguliuoti gyvūnų gyvūnų skaičių, reikia uždrausti medžioklę, nes ji ardo ekologinė pusiausvyra gamtoje.Esant tokiam mažam vilkų skaičiui labai padidėjo šernų ir bebrų skaičius, kurį vilkai reguliuodavo.Žmonių kišimasis į gamtą sukelia tik dar didesnes problemas.
Muskietininx 2010-07-14 13:03
Žmogaus kišimosi į gamtą tu niekaip nesustabdysi. Tai neįmanoma, nes pats žmogus yra gamtos dalis. Žiūrint tam tikru kampu žmogus niekuo nesiskiria nuo vilko. Jis gyvena taip, kaip moka. Kovoja už savo gyvybę, už savo "laisvė" ir aišku sotų pilvą ir storą piniginę. Taip kaip vilkas medžioja, ne todėl, nes taip jam reikia palaikyti kažkokią gamtos pusiausvirą. Jis medžioja, nes yra alkanas. Jeigu vilkų privistų labai daug, jie tiesiog išnaikintu visus paminėtus šernus. Todėl jeigu norimė uždrausti žmogui kištis į gamtą, tai kodėl mums neuždraudus tiems patiems vilkams naikinti šernus ir bebrus ? Tais pačiais šernais ir bebrais žmogus gali pasirūpinti irgi gan lengvai. Žmogus galėtų užimti vilko vietą toje "ekologinėje pusiausviroje", kaip tam tinkamas padaras, nes jis pranašesnis už vilką. Kodėl daugelis nori visiškai atskirti žmogų nuo gamtos. Kas mes, Dievai ? Esam pranašesni, nes turim geresnę galvą ant pečių, todėl tai mums ir suteikia daugiau atsakomybės, bet tai nereiškia, kad turim visiškai pasirūpinti gamtos reikalais. Pati medžioklė nuo žmogaus yra dar neatsiejama. Tam tirka prasme juk mes vis dar plėšrūnai. Žudimo instinktai dar nėra visiškai mirę, todėl ta medžioklė negali būti uždrausta, bent jau ne dabar. Ir taip mes juos jau saugom. Jie visiškai neišnyks, o tam vilkų skaičiui sumažėjus keliais individais, jie vėl greitai atsinaujins. Vilkams negresia išnykimas. Norėjau paprieštarauti tavo tokiai užtikrintai nuomonei "Žmogus privalo nesikišti į gamtą".
Nightbringer 2010-07-20 19:42
Ūkininkų galvijus pjauna ne grynakraujai vilkai, o mišrūnai ir sulaukėje šunys. Gamtoje, dėl neatsakingos medžioklės yra išardomos vilkų šeimos, taip ir gimsta negrynakraujai vilkai. Šitie vilkai paprastai išnyksta, kai vilkų popiulacija pradeda augti, nes jie yra silpnesni visomis prasmėmis už grynakraujus vilkus, todėl yra lengvai išstumiami konkurencijoje dėl patelių. Ir dėl jų popiulacijos dar: vilkai turi išsivyste unikalų savireguliacijos mechanizma, kuris neleidžia jų popiulacijai greitai augti, net esant palankiom sąlygom. Todėl išnaikinti jų popiulacija ir sakyti, kad jie greitai atsigaus yra neišmaneliška. Čia viskas remiasi deja į pinigus. Medžioti juos yra nesamonė. Mes negalime kištis į gamta tiek, kiek tai darome dabar. Prisiminkime australija ir nekartokime klaidų. Tuos kelis gyvulius valstybe galėtų kompensuoti ūkininkams, kurie įrodytų, kad gyvūliai buvo sudraskyti ne dėl pačio ūkininko neatsakingumo. Ir jei jau duodami leidimai, tai duokime tuos leidimus medžiotojams, kurie rengiasi dėl vieno šūvio tykoti vilkio prie ūkininko gyvulių. P.S: Vilkai yra protingi gyvūnai. Jei įeisi į mišką su šautuvu, tu nors ir kiek bevaikšiodamas, nepamatysi nei vieno vilko. Kažin kodėl? P.P.S: Geras straipsnis apie vilkus. http://www.zvejone.lt/test/wolf/index.p ... ilku020927 ilgas, bet tikrai patariu paskaityti visiems. P.P.P.S: Prisiminkite, kad vilkas normaliomis sąlygomis jūsų niekados neužpuls. O atpažinti vilko puolima galima iš žymių ant kaklo. Jei kandimo žymės nėra, tai tikrausiai buvo sulaukėjas šuo.