Stereoskopinis vaizdas pavojingas sveikatai  (4)

3D technologija vis plačiau naudojama įvairiuose gyvenimo sferose. Tačiau ji pasirodė ne tik naudinga, bet ir žalinga kai kuriems žmonėms. Daugelis buitinės elektronikos gamintojų jau susimąsto apie stereoskopinio vaizdo saugumą. Buvo nustatyta, kad nėščiosioms, pagyvenusiems ir nuo alkoholio apsvaigusiems žmonėms 3D vaizdų peržiūra draudžiama. Apie tai jau anksčiau skelbė bendrovės „Samsung“ atstovai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar jau „Sony“ atliko panašius bandymus ir suskubo informuoti apie tai žmones. Yra tokie vartotojai, kuriuos stereoskopinis vaizdas gali paveikti neigiamai – per daug apkraudamas regėjimą ir vargindamas akis, o taip pat būti pykinimo priežastimi. Jei žiūrovas ar žaidėjas pajaučia šiuos simptomus, jam reikia tuoj pat nutraukti filmo peržiūrą arba žaidimą.

Atsiradus šiems simptomams reikia kreiptis pas gydytoją, ypatingai, jei jie kamuoja vaiką. XXI amžiaus technologijos vis labiau mus stebina, tačiau viskuo reikia mėgautis su saiku. Sveikata ir gera savijauta žmonėms turi būti aukščiau visko, teigia specialistai. Daugiau apie tai, kodėl erdvinis vaizdas gali sukelti galvos ir akių skausmus, galite paskaityti šiame straipsnyje. Tiesa, egzistuoja galimybė, jog šią nemalonią problemą padės išspręsti naujos trimačio vaizdo technologijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(1)
(0)
(1)

Komentarai (4)