Japonija siūlo 2022 metų pasaulio futbolo čempionatą transliuoti holografiniuose displėjuose  (5)

Kai 2006 metų Pasaulio futbolo čempionatą organizavusi Vokietija nutarė rungtynes transliuoti didžiuliuose viešose erdvėse įrengtuose ekranuose, žmonės masiškai traukė stebėti renginio tiesiog į parkus, arenas ar "eilinius" stadionus. Tuo tarpu Japonija - jei jai bus suteikta teisė organizuoti 2022 metų čempionatą - siūlo daryti tą patį, tik šį kartą - su holografiniais displėjais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įdomiausia dalis yra tai, kad tokios bent jau komerciniam naudojimui parengtos technologijos kol kas nėra sukurta, tad šalis tikisi, kad visas technines kliūtis pavyks įveikti per artimiausius 11-12 metų. Holografiniai ekranai galėtų būti įrengti daugelio šalių stadionuose, ir realaus mastelio vaizdas būtų projektuojamas tiesiai virš futbolo aikštelės. Japonija į savo siūlomą "2022 FIFA World Cup" programą yra įtraukusi 6 milijardų dolerių vertės projektą "Universal Fan Fest", kurio paskirtis - ekranų įrengimas viso pasaulio valstybėse. Trimačiai (3D) ekranai būtų įrengti maždaug 400 stadionų, esančių 208 šalyse, taip užtiktinant galimybę 360 milijonų žmonių stebėti Japonijoje žaidžiamų rungtynių transliacijas realiu laiku. Kiekvienoms rungtynėmis filmuoti būtų naudojamos 200 HD raiškos vaizdo kamerų. Dalis įrangos darbui reikalingos energijos būtų generuojama specialiai šiam tikslui įrengtais Saulės elementais.

Pati geriausia (žvelgiant iš vartotojo pozicijų) šio plano dalis yra tai, kad Japonija sau kelia nemažą įsipareigojimą sukurti reikiamas technologijas iki reikiamo termino. Didžioji dalis dabar naudojamų geriausių 3D technologijų mus pasiekia kaip tik iš šios šalies elektronikos gigantų, tad neabejotinai ji yra realiausias kandidatas sukurti realiai funkcionuojančią holografinių displėjų įrangą. Be to, publikai tikrai turėtų patikti tai, kad transliacijos bus vykdomos tiesiai į visus pasaulio kraštus. Sprendimą dėl 2018 ir 2022 metų čempionatų rengiančių valstybių paskyrimo FIFA turėtų priimti šių metų gruodžio 2 dieną.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)